Podkrkonoší

Obsah dílu

Jarní nádivka — Muzeum Dřevěnka — Výroba smolné masti — Papírové vystřihovánky — Blbouni — Tradiční řemesla: Středověký soustruh a koželužství — Regionální potravina: Hořické trubičky — Divadelní spolek Krakonoš — Trnová koruna — Soutěž

Části dílu

00:40
Jarní nádivka
    05:40
    Muzeum Dřevěnka
      07:26
      Výroba smolné masti
        10:15
        Papírové vystřihovánky
          13:52
          Blbouni
            19:51
            Tradiční řemesla: Středověký soustruh a koželužství
              22:55
              Regionální potravina: Hořické trubičky
                25:15
                Divadelní spolek Krakonoš
                  28:18
                  Trnová koruna
                    34:33
                    Soutěž
                      Přehrát celé video

                      Recepty

                      Stopáž37 minut
                      Další díl
                      Brněnsko

                      Přehled dílů

                      25 dostupných
                      Stopáž37 minut

                      Beskydy

                      Adventní čas v Beskydech - Roráty — Oplatky s medem — Valašské ovce — Obžeráky — Valašské ovce - předení vlny — Pjery — Stavba a restaurování varhanů — Burtvaňok — Výroba adventních věnců — Peččunka (Bria) — Výroba lodiček ze skořápek — Zelníky — Adventní zvyky — Soutěž

                      18. 12. 2022 na ČT1
                      Stopáž37 minut

                      Plzeňsko

                      Plzeňské koláče — Skašovské hračky — Konzervace potravin - Fermentace a uzení — Řemeslo pletení košíků — Mrkvové šátečky — Regionální potravina: Cibuláda — Hnětýnky — Soutěž

                      11. 12. 2022 na ČT1
                      Stopáž37 minut

                      Telč a Jihlavsko

                      Peciválky — Telčský spolek velocipedistů — Regionální potravina: Havlíčkovo řeznictví - Třebíčská slanina na jalovci a Klobása se švestkou — Chala — Židovské tradice — Kosti svatých a dušičky — Soutěž

                      4. 12. 2022 na ČT1
                      Stopáž37 minut

                      Slavkovský les

                      Houbový koláč — Historie osady Kladská — Císařský trhanec — Zaniklá osada Čistá a smírčí kříže — Vábení jelenů — Zvěřinové plíčky po myslivecku — Regionální potravina: ovocný čaj Nebe v hubě — Soutěž

                      27. 11. 2022 na ČT1
                      Stopáž36 minut

                      Pálava

                      Modré hory - vinařský rituál Zarážení hory — Trdelník — Vinařské a sudařské řemeslo — Regionální potravina: Rosol ze slámového vína - Slamáček — Tetičky z Kobylí — Trdelníčky z Kobylí — Řezbářské řemeslo - dřevěné formy — Pomerančová sedlina — NaKrojenky — Soutěž

                      20. 11. 2022 na ČT1
                      Stopáž36 minut

                      Posázaví

                      Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou — Grenadýr (1. část) — Vodácký štrůdl — Grenadýr (2. část) — Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou — Citronový sorbet s bergamotovým sirupem — Řemeslo lazebnické — Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky — Jahodová zmrzlina — Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka — Jablečný tažený závin — Soutěž

                      13. 11. 2022 na ČT1

                      Napište nám