Blbouni

3 hrnky polohrubé mouky
1 lžička hladké mouky
20 g droždí
1 hrnek mléka
1 lžička cukru krupice
1 vejce
Špetka soli
Cca 200 g borůvek

Zaděláme kynuté těsto. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké těsto. To necháme asi hodinu nakynout. Těsto rozdělíme na asi 12 dílů a plníme borůvkami. Poté necháme zakryté zase asi 15 minut nakynout. Nakynuté knedlíky potřeme máslem. Vaříme v páře na vymaštěném napařováčku nebo utěrce asi 12 minut. Poté vyndáme.

Suroviny na dokončení

Cukr moučka, máslo, sirob, hrudkovitý tvaroh

Hotové blbouny polejeme máslem, sirobem, posypeme tvarohem a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl