Chodsko
Část: Chodské tradice - draní peří
Obsah dílu
Chodské koláče — Chodské tradice - draní peří — Makový řez - regionální potravina — Medové řezy — Specifika a výroba dud — Chodský vandrovník — Soutež
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Chorvatsko
Slavonie — Chorvatské dožínky — Dožínkové perníčky — Dožínkový průvod — Daruvarské včelaření — Výroba sýru v Dolních Střežanech — Končenické rybníky — Fišpaprikáš — Daruvarské vinohrady — Sídlo Svazu Čechů v Republice Chorvatsko — Řezy ledový vítr — Oslava české menšiny — Povidlová srdíčka — Soutěž
Bosna
Zapomenutá Bosna — Vltava, Slavonski Brod — Železný koláč — Bosenští Češi — Nová Ves v Bosně — Sarmy — Druhý břeh řeky Sávy — Buchty funusky — Kateřinský likér — Baćino brdo — Občanská válka — Červené sukýnky — Baklava — Výhled do budoucnosti — Makový koláč — Soutěž
Banát
Rumunský Banát — Skanzen v Gerníku I. — Šišky a vdolky — Skanzen v Gerníku II. — Vodní mlýnky na obilí — Eibenthal — Nalejvák — Folklórní soubor Eibenthal — Doly v Eibenthalu — Dřevořezba — Škola ve Svaté Heleně — Baptistický mandolínový orchestr — Helenské rohlíčky — Atmosféra české vesnice — Houska ručně pletená — Soutěž
Argentina
Argentinský sen — Chaco — Uzené maso a klobása — Češi z Velkých Bílovic — La Unión Checoslovaca — Chleba ke klobáskám a uzenému — Muzeum o prvních imigrantech — Slavnost Den imigrantů — Studienky — Bavlna — Lidia Soldánová — Farma s cihelnou — Vanilkové rohlíčky — České zvyky a česká kultura — Mazánek z Vernéřovic — Soutěž
Brazílie
Česká stopa v Brazílii — Pražské Jezulátko — Česko-brazilský frgál — Batayporá založená Baťou — Jihoamerická roláda — Vodopády na řece Iguazu — Dolores Baťová — Kuřecí polévka se zeleninou — Farma na venkově — Dezert brigadeiro — Lidová píseň na závěr — Karamelová trubička — Soutěž
Dolňácko
Dobří holubi se vracejí — Slovácko — Koláče motýláče — Jak se dělají došky — Pavlicovi — Tažený štrůdl — Poštovní holubi — Šimonova mlékárna — Folklorní soubor Svodnica — Nakládané sýry — Pařená kolečka — Blatnice pod Svatým Antonínkem — Soutěž
Pardubicko
Drahé Pardubicko — Koně — Vdolky — Kořeny, tradice — Kunětická hora aneb Kuňka — Folklorní soubor Lipka — Cukrárna Rohovládová Bělá — Len a jeho zpracování — Odpalované těsto ze sádla – větrníčky — Loutky I — Veselý Kopec – Muzeum v přírodě Vysočina — Loutky II — Domácí tlačenka — Loutky III — Soutěž
Lužické hory
Lužická moudrost — Staré nástroje — Perník z Krompachu — Blízko hranic — Obyvatelstvo a vzdušné lázně — Ruční výroba papíru — Chleba z Velkých Hamrů — Kynuté mrkvánky z Mařenic — Lidová muzika z Chrástu — Ralbický hřbitov — Polívanc — Lužická srbština — Soutěž
Sedlčansko
Tůně a ptačí hnízda — Čokoládové košíčky — Bylinky a esenciální oleje — Černobílá kozí farma — Nedělní chvilka Magora Jirouse — Folklorní soubor Benešáček — Borotín — Koláč z kozího sýra — Drátenictví — Sýrová srdíčka — Fotograf Jan Reich — Muzeum smaltu U kočky za komínem — Kynutá bábovka — Příběhy a vyprávění — Soutěž
Valašsko
Chov ovcí — Zelené řezbářství — Buchty — Dřevěnice — Rarášek — Kontrabáš — Kozí farma Vizovice - kozí zmrzlina kefírová — Orsácký kroj — Folklórní taneční soubor Ostrévka — Syrníky — Svatojánská noc — Soutěž