26 minut

Ovoce

Obsah dílu

Angreštová polévka a císařský trhanec s jablky a hruškami, aneb jak si naše babičky dokázaly poradit s ovocnou úrodou.

Části dílu

00:00
Úvod
Úvod
    00:45
    Sušená jablka
    Sušená jablka
      05:24
      Staré ovocné odrůdy
      Staré ovocné odrůdy
        08:02
        Naše jablíčka
        Naše jablíčka
          11:43
          Křížalový čaj
          Křížalový čaj
            13:01
            Zimní řez
            Zimní řez
              16:46
              Malá třešnička
              Malá třešnička
                20:40
                Rybízový sirup
                Rybízový sirup
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Půst a hody
                  Stopáž27 minut
                  Další díl
                  Půst a hody

                  Přehled dílů

                  216 dostupných
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Bylinky na zimu
                  Stopáž26 minut

                  Bylinky na zimu

                  II. řada

                  Hrstková polévka, karamelizované ořechy v medu a vůně koření, které v zimě prohřeje tělo i duši.

                  16. 7. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Drogerie, kosmetika
                  Stopáž27 minut

                  Drogerie, kosmetika

                  II. řada

                  Jak si vyrobit domácí prací prostředek i levnou a účinnou pleťovou masku podle starých osvědčených receptur.

                  10. 7. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Plavci a vory
                  Stopáž27 minut

                  Plavci a vory

                  II. řada

                  Recept na pstruhy po mlynářsku, jízda na voru a vzpomínky na krásné a nebezpečné řemeslo našich dědečků.

                  9. 7. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Víno
                  Stopáž26 minut

                  Víno

                  II. řada

                  Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě.

                  3. 7. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Zedníci, tkalci
                  Stopáž27 minut

                  Zedníci, tkalci

                  II. řada

                  Podíváme se do tkalcovské dílny, kde vznikají žinylkové šály, módní hit našich babiček. A pak si vyhrneme rukávy, namícháme maltu a na pomoc přizveme mistra zednického.

                  2. 7. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Jablko
                  Stopáž27 minut

                  Jablko

                  II. řada

                  Upečeme si jednoduché a rychlé jablkové řezy a vylisujeme lahodný domácí mošt.

                  26. 6. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Krajina
                  Stopáž26 minut

                  Krajina

                  II. řada

                  Naši předkové po staletí utvářeli krajinu, ve které žili, a také o ni pečovali.

                  25. 6. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Zelenina
                  Stopáž26 minut

                  Zelenina

                  II. řada

                  Zelenina je zdravá a naše babičky to dobře věděly.

                  19. 6. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Kameníci, tesaři
                  Stopáž27 minut

                  Kameníci, tesaři

                  II. řada

                  Ustřelit a rozdělit kamenný blok v lomu nebo vyrobit šindel na střechu chce znalosti, fortel a zručnost.

                  18. 6. 2022 na ČT3
                  Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Krůta
                  Stopáž27 minut

                  Krůta

                  II. řada

                  Krocani a krůty prý mají devatero druhů masa. Připravíme si je po staročesku, s bramborovými plackami, jablky a hruškami.

                  12. 6. 2022 na ČT3

                  Napište nám