Marinovaný úhoř, nakládaná zelenina a houby, domácí jablečný ocet. Naše babičky dobře věděly, co je dobré a zdraví prospěšné. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas a N. Císařovská

Obsah dílu

Přehrát vše

Nová epizoda druhé série Babiček přinese řadu užitečných receptů do kuchyně, do domácnosti a hlavně pro zdraví. Jak si za pár korun vyrobit vlastní lahodnou domácí kyšku? Sváteční lahůdkou na stole našich babiček byl marinovaný úhoř s kapary a citronem. Prozradíme tajný houbařský recept na mléčně kvašené houby. Ukážeme si, jak se dělá domácí jablečný ocet, který prospěje našemu zdraví. Rychlokvašenou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C si můžeme připravovat po celý rok. Obyčejný levný ocet využijeme v domácnosti jako desinfekční úklidový prostředek. A přineseme i tip, jak srazit vysokou teplotu octovými ponožkami.


Rady a tipy

Ocet jako dobrý a levný čisticí prostředek

Ocet se už po staletí považuje za výborný a současně velmi levný úklidový prostředek. » Číst více


Domácí lékař

Octové ponožky na sražení teploty

Při horečkách můžeme vyzkoušet tuto tradiční radu lidového léčitelství na sražení vysoké teploty. » Číst více


Stopáž26 minut
Rok výroby 2019
 P ST AD HD