47 minut

26. prosince 2023

Část: Kurzy Václava Hudečka pro nadané hudebníky

Obsah dílu

Lokální povodně v Česku — Aktuální situace na Labi — Příčiny povodní — Boje na Ukrajině — Zapojení F-16 do bojů na Ukrajině — Směřování české politické reprezentace — Dukovany s novým palivem — Migrace do USA — Opuštěné město u hranic s Libanonem — Mimořádné prohlídky na zámku v Blatné — Kurzy Václava Hudečka pro nadané hudebníky — Pět dní po masové střelbě na univerzitě — Vstup Švédska do NATO — Obleva komplikuje lyžařskou sezonu — Náhradní termíny operací po protestech — Odložené operace a vyšetření v prosinci — Elektronizace zdravotní dokumentace — Velká výstava betlémů ve Frýdku-Místku — Navalnyj na Sibiři — Americká polní nemocnice na Okinawě — Zmrazení životního a existenčního minima — Koleda na Štěpána — Tradiční výroba figurek v Sasku — Sledovanost českých pohádek — 100 let českého otužování

Části dílu

00:41
Lokální povodně v Česku
    Část Česka stále ohrožuje velká voda. 3., tedy nejvyšší stupeň povodňové aktivity platí na 12 místech v zemi. Týká se to hlavně východních Čech, Středočeského a Ústeckého kraje. Na horních tocích už hladiny většinou dosáhly svých maxim a postupně klesají.
    07:01
    Aktuální situace na Labi
      Živý vstup redaktora Ivo Brániše.
      08:08
      Příčiny povodní
        Meteorologické informace od Aleny Zárybnické.
        10:27
        Boje na Ukrajině
          Ukrajina hlásí zničení ruské výsadkové lodi v přístavu Feodosija na východě okupovaného Krymu. Moskva přiznala poškození plavidla. Ministr obrany Sergej Šojgu zároveň prohlásil, že ruské síly překazily ukrajinskou protiofenzivu a získávají další území.
          12:55
          Zapojení F-16 do bojů na Ukrajině
            Živý vstup zpravodajky Ilony Zasidkovyčové.
            14:36
            Směřování české politické reprezentace
              Sněm, sjezd, kongres, fórum - nebo konference. Koaliční i opoziční strany a hnutí se chystají na celorepubliková jednání, která budou volit nové vedení.
              17:08
              Dukovany s novým palivem
                Po 73 dnech skončila odstávka čtvrtého bloku jaderné elektrárny v Dukovanech. V tuto chvíli nabíhá na plný výkon. V provozu je aktuálně tak všech 6 jaderných bloků v Česku - 4 v Dukovanech a 2 v Temelíně.
                17:51
                Migrace do USA
                  Karavana asi sedmi tisíc migrantů míří z jižního Mexika k hranici Spojených států. Většinou jde o lidi z Kuby, Haiti a Hondurasu, kteří podle vlastních slov prchají před chudobou. Právě kvůli migraci americké úřady nedávno uzavřely několik hraničních přechodů s Mexikem.
                  18:13
                  Opuštěné město u hranic s Libanonem
                    Pomezí Izraele a Libanonu je stále neklidnější. Teroristické hnutí Hizballáh dál vyhrožuje židovskému státu kvůli bojům v Gaze a ostřeluje protější stranu hranice. Opačně míří izraelské granáty i drony.
                    20:52
                    Mimořádné prohlídky na zámku v Blatné
                      Hrady a zámky lákají návštěvníky I na druhý svátek vánoční. Některé z nich proto nabízejí mimořádné prohlídky a různé speciální akce.
                      21:41
                      Kurzy Václava Hudečka pro nadané hudebníky
                        Houslista Václav Hudeček už mnoho let pomáhá výrazným hudebním talentům. Každoročně pro ně pořádá v Luhačovicích houslové kursy. A nejlepší absolventy zve, aby si společně zahráli na jeho koncertech.
                        24:36
                        Pět dní po masové střelbě na univerzitě
                          Policie po celé zemi vyšetřuje přes 50 případů nebezpečného vyhrožování nebo schvalování útoku na Filosofické fakultě. Včera jednu osobu zadrželi přímo na náměstí Jana Palacha v centru Prahy.
                          26:45
                          Vstup Švédska do NATO
                            Turecká parlamentní komise pro zahraniční záležitosti schválila švédské členství v Severoatlantické alianci. Definitivně o tom rozhodnou tamní poslanci na plenární schůzi, zatím není jasné kdy.
                            27:05
                            Obleva komplikuje lyžařskou sezonu
                              Teplé a deštivé počasí změnilo také obraz českých hor. Přírodní sníh z mnoha míst zmizel, přesto jsou hlavní areály alespoň částečně v provozu.
                              29:04
                              Náhradní termíny operací po protestech
                                Většina pacientů, kterým nemocnice v prosinci odložily zákroky a vyšetření, už má náhradní termín. Těm zbývajícím ho lékaři dají vědět po Novém roce.
                                30:46
                                Odložené operace a vyšetření v prosinci
                                  Jednotlivé nemocnice, které Česká televize oslovila, nejčastěji uvádějí, že omezení přesčasové práce znamenalo odklad operace nebo vyšetření pro desítky až nižší stovky jejich pacientů.
                                  32:08
                                  Elektronizace zdravotní dokumentace
                                    Čekací lhůty nejen na zmiňovaná vyšetření by mohla zkrátit i elektronizace. Na podzim sněmovna odsunula její náběh až na rok 2026 - nepodařilo se připravit soutěž na zhotovitele centrálního systému.
                                    34:50
                                    Velká výstava betlémů ve Frýdku-Místku
                                      Ve Frýdku-Místku se dnes a zítra koná největší výstava betlémů z jedné sbírky. Jde už o dvacátý ročník. Akce každoročně láká tisíce lidí. Vidět mohou betlémy z celého světa.
                                      36:33
                                      Navalnyj na Sibiři
                                        Vězněný ruský opoziční politik Alexej Navalnyj potvrdil na sociální síti X, že se nově nachází v trestanecké kolonii na severu Ruska - za polárním kruhem. V příspěvku dodal, že se cítí dobře. Navalnyj byl uvězněn v roce 2021 a 6. prosince s ním jeho spolupracovníci ztratili kontakt.
                                        36:58
                                        Americká polní nemocnice na Okinawě
                                          Spojené státy posílí tzv. Malé síly na Tchaj-wanu jako signál Číně, která kolem ostrova zintenzivňuje vojenské manévry. Americké jednotky se rozrostou ze sto na dvě stě mužů a žen. Jejich úkolem je hlavně pomáhat s výcvikem tchajwanské armády.
                                          39:12
                                          Zmrazení životního a existenčního minima
                                            Vláda od ledna ponechá zmrazené částky životního a existenčního minima. České televizi to řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Životní minimum pro jednotlivce je dnes 4 860 korun, to existenční pak 3 130.
                                            40:19
                                            Koleda na Štěpána
                                              Svatým Štěpánem vrcholí Vánoce. S druhým svátečním dnem se pojí především koledování provázené zpěvem. Moravské písně tak zněly třeba ve skanzenu Rochus u Uherského Hradiště.
                                              40:50
                                              Tradiční výroba figurek v Sasku
                                                Výroba dřevěných hraček a vánočních figurek v saském Krušnohoří má tradici starou několik set let. Prací ze dřeva si místní lidé začali přivydělávat, když z oblasti postupně začalo mizet hornictví. Jejich hračky jsou dnes známé v celém Německu a exportují se také do světa.
                                                43:02
                                                Sledovanost českých pohádek
                                                  I druhá premiérová pohádka České televize - Tři zlaté dukáty se stala nejsledovanějším pořadem včerejšího dne.
                                                  43:30
                                                  100 let českého otužování
                                                    Čeští otužilci slaví sto let zimního plavání. Nová reportážní kniha "Mrzneme napříč Vltavou" představuje historii sportu od dob průkopníka Alfréda Nikodéma. Na jeho počest se v Praze každoročně koná závod – právě na druhý svátek vánoční.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž55 minut
                                                    Další díl
                                                    27. prosince 2023

                                                    Přehled dílů

                                                    Stopáž55 minut

                                                    20. května

                                                    Headlines — Preuident Íránu po smrti — Pátrání po vrtulníku s prezidentem — Rozdělení moci v Íránu — Vliv na politickou situaci v regionu — Návrh na zatykač na lídry Hamásu a Izraele — Reakce izraelských politiků na žádost o zatykač — Ceny výrobců v zemědělství klesly, v průmyslu rostly — Boje o Vovčansk — Státní podpora dětských skupin — Zrušení schůzky lídrů slovenských stran — Britský soud o J. Assangovi — Smlouva LOM Praha a Lockheed Martin — Slovenské herecké legedy v jedné hře — Prezident o rozpočtu na příští rok — Priority pro českou ekonomiku — Šíření černého kašle — Servis kolem hokejového turnaje — Nehoda malého letadla v Milovicích — Havrani škodí na polích — Dotace na výměnu kotle — Náhrady za neekologické kotle — Čím nahradit kotel — Supercela nad Litomyšlí — Škody po bouřce — Výdělky ve zdravotnictví — Odtah havarované lodi v Baltimoru — Nový prezident Tchaj-wanu — Kampaň Spolu do eurovoleb — Nehody motocyklistů kvůli rychlosti — Dostavba pruhu na D3 u Tábora — Festival v Cannes — Protestvní koncert moravských filharmoniků — Úspěšnost maturantů — Problémy s účtováním v MHD v Hradci Králové — Český příspěvek k výzkumu mikrometeoritů — Orchestr La Scaly na Pražském jaru

                                                    20. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    20. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    20. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž50 minut

                                                    19. května

                                                    Headlines — Investice do dopravy — Zapojení soukromého sektoru — Nové úseky dálnic — Pátrání po vrtulníků s prezidentem Íránu — Jednání vlády s odbory — Potíže se sociálními dávkami — Situace na Slovensku — Jednání koaličních a opozičních stran — Tryzna v Terezíně — Sochy na budově Máj v Praze — Volební model — Nové normy pro jezy na řekách — Hokejové mistrovství světa v Ostravě — Jízda králů — 35 let od propuštění V. Havla z vězení — Nový film s Jiřinou Bohdalovou — Ukázka z filmu Svatá — Filmy Jiřiny Bohdalové — Jednání o sektorové dani — Postup Izraele v Pásmu Gazy — Nehoda na Dunaji — Demolice staré haly na nádraží Brno Královo Pole — Nová sezona letních kin — Ruské útoky na Charkov — Následky prudkých lijáků v Německu a Francii — Výstraha před silnými bouřkami — Otevření zámku Vartenberk — Poslední jízda salónního vozu Ferdinanda d'Este — Nová pomoc pacientům s Parkinsonovou nemocí

                                                    19. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    19. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    19. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž50 minut

                                                    18. května

                                                    Víc pravomocí pro praktiky a pediatry — Všeobecný lékař a předpis léků — Počty vybraných specialistů v Česku — Strůjce atentátu na premiéra Fica ve vazbě — Rozsah poranění Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády — Anonymní výhrůžky politikům — Volby do Evropského parlamentu — Biomasa místo uhlí — Zápas českého týmu na hokejovém MS — Vetování sporného zákona — Útoky Izraele v Pásmu Gazy — Případy vysoce infekčních spalniček — Návykové látky v dobách totality — Válka na Ukrajině — Festival Hrabalovo Kersko — Nové dílo Davida Černého — Aplikace na podporu pohybu dětí — Propady reálných výdělků — Vývoj průměrné mzdy v r. 2023 — Odměny pro zaměstnance — Transparentnost odměňování — Zadržení aktivisté — Napětí v Nové Kaledonii — Setkávání novodobých válečných veteránů — Zájem řidičů o elektromobily — Závody powerboatů — Obvinění kvůli pokácení slavného javoru — Rusko a banky — Sbírka proti rakovině — Festival Mahler - Jihlava — Nové varhany pro kostel Svatého Ducha

                                                    18. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    18. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    18. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž54 minut

                                                    17. května

                                                    Zdravotní stav slovenského premiéra — Situace na Slovensku — Péče o zraněného premiéra Fica — Vyšetřování útoku na premiéra — Bezpečnostní opatření na Slovensku — Zemědělci odsouvají protest — Přesuny v rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Komplikace při stavbě dálnice D49 — Vývoj bojů na Ukrajině — Památník pro skauty — Festival Open House — Soudní řízení v Haagu — Situace v Gaze — Modernizace přečerpávací elektrárny Štěchovice — Hlubší vrty kvůli nedostatku vody — Předpověď počasí na další dny — Papírových účtenek ubývá — Počet účtenek — K čemu jsou účtenky — Putin na návštěvě Číny — Silná bouře v Houstonu — Nedostatek pěstounů — Inflace v EU — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Zámek Štiřín na prodej — Experiment s regulací marihuany v Nizozemsku — Zkoumání obrazu Mony Lisy — Rozšíření dálnice mezi Prahou a Berounem — Mapování podzemních krytů v Třeboni — Muzejní noc — Soutěž terénních pracovníků

                                                    17. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž54 minut

                                                    17. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    17. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž54 minut

                                                    16. května

                                                    Fico je dál ve vážném stavu — Lékaři premiéra operovali pět hodin — Kdo zastoupí slovenského předsedu vlády — Vyšetřování střelby a obvinění podezřelého — Otázky kolem postupu ochranné služby premiéra — Vyšetřování na místě útoku — Zdravotní péče o premiéra Fica — Postupy ochranné služby — Odboráři zrušili demonstraci — Jmenování ministra pro vědu, výzkum a inovace — Profil nového ministra Marka Ženíška — Priority nového ministra pro vědu — Vyšetřování okolností výbuchů ve Vrběticích — Obvinění padělatele vstupenek na hookejové mistrovství — Soud s podezřelým ze žhářství v Českém Švýcarsku — Národní park dva roky po požáru — Ochrana před lesními požáry — Putin na návštěvě Číny — Německý poslanec Bystroň přišel o imunitu — Investice do české energetiky — Oprava Barrandovského mostu se protáhne — Situace v Nové Kaledonii — Boje na Ukrajině — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Vyšetřování kvůli splašenému koni v Pardubicích — Nález středověkých denárů — Požár v Kladně — Pomoc ohroženým dětem — Předvolební debata k evropským volbám — Barokní koncert na hladině Vltavy

                                                    16. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž54 minut

                                                    16. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    16. 5. 2024 na ČT24

                                                    Události na sociálních sítích

                                                    Napište nám