47 minut

26. prosince 2023

Část: Lokální povodně v Česku

Obsah dílu

Lokální povodně v Česku — Aktuální situace na Labi — Příčiny povodní — Boje na Ukrajině — Zapojení F-16 do bojů na Ukrajině — Směřování české politické reprezentace — Dukovany s novým palivem — Migrace do USA — Opuštěné město u hranic s Libanonem — Mimořádné prohlídky na zámku v Blatné — Kurzy Václava Hudečka pro nadané hudebníky — Pět dní po masové střelbě na univerzitě — Vstup Švédska do NATO — Obleva komplikuje lyžařskou sezonu — Náhradní termíny operací po protestech — Odložené operace a vyšetření v prosinci — Elektronizace zdravotní dokumentace — Velká výstava betlémů ve Frýdku-Místku — Navalnyj na Sibiři — Americká polní nemocnice na Okinawě — Zmrazení životního a existenčního minima — Koleda na Štěpána — Tradiční výroba figurek v Sasku — Sledovanost českých pohádek — 100 let českého otužování

Části dílu

00:41
Lokální povodně v Česku
    Část Česka stále ohrožuje velká voda. 3., tedy nejvyšší stupeň povodňové aktivity platí na 12 místech v zemi. Týká se to hlavně východních Čech, Středočeského a Ústeckého kraje. Na horních tocích už hladiny většinou dosáhly svých maxim a postupně klesají.
    07:01
    Aktuální situace na Labi
      Živý vstup redaktora Ivo Brániše.
      08:08
      Příčiny povodní
        Meteorologické informace od Aleny Zárybnické.
        10:27
        Boje na Ukrajině
          Ukrajina hlásí zničení ruské výsadkové lodi v přístavu Feodosija na východě okupovaného Krymu. Moskva přiznala poškození plavidla. Ministr obrany Sergej Šojgu zároveň prohlásil, že ruské síly překazily ukrajinskou protiofenzivu a získávají další území.
          12:55
          Zapojení F-16 do bojů na Ukrajině
            Živý vstup zpravodajky Ilony Zasidkovyčové.
            14:36
            Směřování české politické reprezentace
              Sněm, sjezd, kongres, fórum - nebo konference. Koaliční i opoziční strany a hnutí se chystají na celorepubliková jednání, která budou volit nové vedení.
              17:08
              Dukovany s novým palivem
                Po 73 dnech skončila odstávka čtvrtého bloku jaderné elektrárny v Dukovanech. V tuto chvíli nabíhá na plný výkon. V provozu je aktuálně tak všech 6 jaderných bloků v Česku - 4 v Dukovanech a 2 v Temelíně.
                17:51
                Migrace do USA
                  Karavana asi sedmi tisíc migrantů míří z jižního Mexika k hranici Spojených států. Většinou jde o lidi z Kuby, Haiti a Hondurasu, kteří podle vlastních slov prchají před chudobou. Právě kvůli migraci americké úřady nedávno uzavřely několik hraničních přechodů s Mexikem.
                  18:13
                  Opuštěné město u hranic s Libanonem
                    Pomezí Izraele a Libanonu je stále neklidnější. Teroristické hnutí Hizballáh dál vyhrožuje židovskému státu kvůli bojům v Gaze a ostřeluje protější stranu hranice. Opačně míří izraelské granáty i drony.
                    20:52
                    Mimořádné prohlídky na zámku v Blatné
                      Hrady a zámky lákají návštěvníky I na druhý svátek vánoční. Některé z nich proto nabízejí mimořádné prohlídky a různé speciální akce.
                      21:41
                      Kurzy Václava Hudečka pro nadané hudebníky
                        Houslista Václav Hudeček už mnoho let pomáhá výrazným hudebním talentům. Každoročně pro ně pořádá v Luhačovicích houslové kursy. A nejlepší absolventy zve, aby si společně zahráli na jeho koncertech.
                        24:36
                        Pět dní po masové střelbě na univerzitě
                          Policie po celé zemi vyšetřuje přes 50 případů nebezpečného vyhrožování nebo schvalování útoku na Filosofické fakultě. Včera jednu osobu zadrželi přímo na náměstí Jana Palacha v centru Prahy.
                          26:45
                          Vstup Švédska do NATO
                            Turecká parlamentní komise pro zahraniční záležitosti schválila švédské členství v Severoatlantické alianci. Definitivně o tom rozhodnou tamní poslanci na plenární schůzi, zatím není jasné kdy.
                            27:05
                            Obleva komplikuje lyžařskou sezonu
                              Teplé a deštivé počasí změnilo také obraz českých hor. Přírodní sníh z mnoha míst zmizel, přesto jsou hlavní areály alespoň částečně v provozu.
                              29:04
                              Náhradní termíny operací po protestech
                                Většina pacientů, kterým nemocnice v prosinci odložily zákroky a vyšetření, už má náhradní termín. Těm zbývajícím ho lékaři dají vědět po Novém roce.
                                30:46
                                Odložené operace a vyšetření v prosinci
                                  Jednotlivé nemocnice, které Česká televize oslovila, nejčastěji uvádějí, že omezení přesčasové práce znamenalo odklad operace nebo vyšetření pro desítky až nižší stovky jejich pacientů.
                                  32:08
                                  Elektronizace zdravotní dokumentace
                                    Čekací lhůty nejen na zmiňovaná vyšetření by mohla zkrátit i elektronizace. Na podzim sněmovna odsunula její náběh až na rok 2026 - nepodařilo se připravit soutěž na zhotovitele centrálního systému.
                                    34:50
                                    Velká výstava betlémů ve Frýdku-Místku
                                      Ve Frýdku-Místku se dnes a zítra koná největší výstava betlémů z jedné sbírky. Jde už o dvacátý ročník. Akce každoročně láká tisíce lidí. Vidět mohou betlémy z celého světa.
                                      36:33
                                      Navalnyj na Sibiři
                                        Vězněný ruský opoziční politik Alexej Navalnyj potvrdil na sociální síti X, že se nově nachází v trestanecké kolonii na severu Ruska - za polárním kruhem. V příspěvku dodal, že se cítí dobře. Navalnyj byl uvězněn v roce 2021 a 6. prosince s ním jeho spolupracovníci ztratili kontakt.
                                        36:58
                                        Americká polní nemocnice na Okinawě
                                          Spojené státy posílí tzv. Malé síly na Tchaj-wanu jako signál Číně, která kolem ostrova zintenzivňuje vojenské manévry. Americké jednotky se rozrostou ze sto na dvě stě mužů a žen. Jejich úkolem je hlavně pomáhat s výcvikem tchajwanské armády.
                                          39:12
                                          Zmrazení životního a existenčního minima
                                            Vláda od ledna ponechá zmrazené částky životního a existenčního minima. České televizi to řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Životní minimum pro jednotlivce je dnes 4 860 korun, to existenční pak 3 130.
                                            40:19
                                            Koleda na Štěpána
                                              Svatým Štěpánem vrcholí Vánoce. S druhým svátečním dnem se pojí především koledování provázené zpěvem. Moravské písně tak zněly třeba ve skanzenu Rochus u Uherského Hradiště.
                                              40:50
                                              Tradiční výroba figurek v Sasku
                                                Výroba dřevěných hraček a vánočních figurek v saském Krušnohoří má tradici starou několik set let. Prací ze dřeva si místní lidé začali přivydělávat, když z oblasti postupně začalo mizet hornictví. Jejich hračky jsou dnes známé v celém Německu a exportují se také do světa.
                                                43:02
                                                Sledovanost českých pohádek
                                                  I druhá premiérová pohádka České televize - Tři zlaté dukáty se stala nejsledovanějším pořadem včerejšího dne.
                                                  43:30
                                                  100 let českého otužování
                                                    Čeští otužilci slaví sto let zimního plavání. Nová reportážní kniha "Mrzneme napříč Vltavou" představuje historii sportu od dob průkopníka Alfréda Nikodéma. Na jeho počest se v Praze každoročně koná závod – právě na druhý svátek vánoční.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž55 minut
                                                    Další díl
                                                    27. prosince 2023

                                                    Přehled dílů

                                                    Stopáž50 minut

                                                    2. června

                                                    Headlines — Zranění po zásahu bleskem v Liberci — Zásah blesku v Liberci — Rozvodněná řeka ve Štěnovicích — Rozbouřená voda ve Štěnovicích — Tři lidé se topili v Berounce — Při záchraně lidí v zaplaveném Bavorsku zemřel hasič — Nový stavební zákon — Školení úředníků na nový systém — Nový stavební zákon — Dohady o příměří v Gaze — Postoj Turecka k příměří v Gaze — Platy ve veřejném sektoru — 11 000 strun na Pražském jaru — Daň z tichého vína — Rozšíření hradu Hukvaldy — Orlům se letos na Vysočině daří — Odlehčovací služby pro rodiny s postiženými dětmi — Sezona dovolených se blíží — Cesty Čechů do zahraničí — Cestování autem na dovolenou — Dům přírody v Hodoníně — Zelenskyj obvinil Čínu ze snahy narušit konferenci ve Švýcarsku — Předvolební mítink Národního shromáždění v Paříži — Oprava Wonkova mostu v Pardubicích — Kokain v Poslanecké sněmovně — Čínská sonda přistála na odvrácené straně Měsíce — Den onkologických pacientů — Obnova šumavských lesů — 100 let od úmrtí Franze Kafky

                                                    2. 6. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    2. června

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    2. 6. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž51 minut

                                                    1. června

                                                    Požadavky na zvýšení rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Schodek státního rozpočtu — Nový návrh dohody o příměří v Gaze — Následky lijáků v Bavorsku — Déšť zvedal hladiny řek — Déšť zvedal hladiny řek — Ruský útok na ukrajinskou infrastrukturu — V JAR se bude poprvé skládat koalice — Začala sklizeň raných brambor — Filmový festival pro děti ve Zlíně — Program jednání sněmovny — Klíčové koaliční návrhy — Matúš Sutaj Eštok povde Směr-SD — Výstavba vysokorychlostních tratí — Cenu guvernéra ČNB získal učitel z Brna — Speciální dopravní inspekce — Tanečník Yemi do vesmíru nepoletí — Boom výdejních boxů v Česku — Útrata Čechů na internetu — Výdejní boxy na vesnicích i velkých městech — Podpora bydlení — Podpora dostupného bydlení — Aviatická pouť v Pardubicích — Eurovolby v Itálii — České solární firmy expandují do zahraničí — Zákon o ochraně dětí a podpoře rodin — Duální lokomotivy CZ Loko pro Itálii — Španělský umělec vystavuje ve Ville Pellé

                                                    1. 6. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž51 minut

                                                    1. června

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    1. 6. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    31. května

                                                    Pomoc pro Ukrajinu — Jednání o pomoci Ukrajině — USA povolily Ukrajině udeřit na cíle v Rusku — Zelenskyj podepsal se zástupci severských zemí bezpečnostní pakt — Trump je vinen — Verdikt nad Donaldem Trumpem — Další soudní případy Donalda Trumpa — Ekonomika pomalu roste — Vývoj HDP v Evropě — Slovenský premiér Fico je v domácí péči — Útočník v Mannheimu pobodal dva lidi — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Vrcholí romský festival Khamoro — Sněmovnou prošlo zvýšení počtu pěstounů — Zeman chtěl abolici u úniku z BIS i vrbětické zprávy — Podnik Diamo propouští stovky zaměstnanců — Výstraha před vydatným deštěm — Blíží se volby do Evropského parlamentu — Volby do Evropského parlamentu — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Obsazování volebních komisí — Peníze ze sbírky na pomoc nemocným dětem — Severní Korea vypálila balistické rakety — Pochod Pride v Jeruzalémě — Webbův teleskop zachytil unikátní snímek — Ženevský autosalon skončil — Prohlídky pražského magistrátu — Zaměstnanci Kovosvitu nedostali výplaty — Vězení za držení dětské pornografie — Kontrola česlí největšího českého rybníku — Hudební festival Concentus Moraviae v Kyjově — Střety se zvěří na silnicích — Přípravy na Aviatickou pouť — Záchrana ohrožené orchideje — Van Goghův 150 let ukrytý obraz

                                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž54 minut

                                                    31. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    31. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    30. května

                                                    Ministři zemí NATO v Praze — Blinken ocenil českou muniční iniciativu — Přípravy na summit NATO ve Washingtonu — Vojenská pomoc Ukrajině — Fond na pomoc Ukrajině — Reforma penzí prošla sněmovnou — Reforma penzí ve Sněmovně — Izrael kontroluje nárazníkovou zónu mezi Egyptem a Gazou — Odsouzení aktivisté v Hongkongu — Nová zelená úsporám Light — Nové silnice a obchvaty na Vysočině — Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka — Trestní proces s exprezidentem Trumpem — Na sídlišti v Chomutově hořel byt — Prezident přijal hokejisty na Hradě — Varování před dešti — Praha mění pravidla parkování — Zdražování parkovného v Praze — Problémy s parkováním v Praze — Města se potýkají s nedostatkem parkovacích míst — Kokain ve Sněmovně — Nejčastější jména — Výbuchy sopky na Islandu — Boj o nejsledovanější televizi na Slovensku — Redefinice znásilnění v Senátu — Německo zruší kontroverzní poplatek za plyn — Debaty ČT před eurovolbami — Peníze na záchranu pevností Terezín a Josefov — V Praze začal veletrh vědy — Amnestie pro katalánské separatisty — Britský parlament se formálně rozpustil — Sečení trávy u silnic — Začal filmový festival ve Zlíně

                                                    30. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    30. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    30. 5. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    29. května

                                                    Stávka zaměstnanců soudů — Stávka zaměstnanců soudů — Průměrný plat zaměstnanců soudů — Vývoj bojů v Pásmu Gazy — Prezident Pavel v Ammánu — Převozy nelegálních migrantů — Příspěvky na péči — Brno má vlastní stavební pravidla — Foltýn bude vládním koordinátorem strategické komunikace — Problémy s nelegální migrací v Polsku — KLDR vyslala do Jižní Koreje balony s odpadky — Divadelní představení Forman — Ministři NATO v Praze — Důchodová reforma ve Sněmovně — Vlci na Vysočině zaútočili na stádo ovcí — Ocenění českých hokejistů — Na Islandu opět vybuchla sopka — Pacientů s roztroušenou sklerózou přibývá — Povinný sběr textilu — Třídění odpadu — Většina textilu končí na skládce — Nový projekt nemocnice v Českých Budějovicích — Křetínský může převzít britskou poštu — Parlamentní volby v JAR — Soud s Trumpem spěje ke konci — Větší ochrana obětí domácího násilí — V mostecké nemocnici hořela trafostanice — Agrovoltaika v Litomyšli — Nová bezpečnostní opatření na Slovensku — Dopady sesuvu půdy na Papui-Nové Guineji — Přípravy na 80. výročí vylodění a bitvy o Normandii — Případ bývalých příslušníků StB — Útlum těžby na lomu ČSA — Pekelný závod v Chrudimi — Počítačová hra Vivat Slovakia — Vykolejený vlak — Včelí úly na radniční věži v Ostravě

                                                    29. 5. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    29. května

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    29. 5. 2024 na ČT24

                                                    Události na sociálních sítích

                                                    Napište nám