45 minut

29. července 2018

Část: Varování před požáry

Obsah dílu

Priority v resortu práce — Priority v resortu práce — Ruská přehlídka válečných lodí — Zemětřesení v Indonésii — Setkání poškozených klientů H-Systemu — Technoparty u Ústí pokračuje — Symbolické setkání prezidentů — Symbolické setkání prezidentů — Průměrná cena nových bytů v Praze — Příbeh palestinské vězenkyně — Požáry v Kalifornii — Nové kriminální příběhy v České televizi — Sankce za neodevzdání výročních zpráv — Vývoz zadržených šelem — Nehoda traktoru — Nová aplikace pro pátrání po dětech — Varování před požáry — Příčiny letních požárů — Závislost na alkoholu — Prevence pití alkoholu — Turisté bloudí kvůli kůrovci — Úkryt před požáry ve vodě — Pomoc příbuzným válečných veteránů — Češi u biblických vykopávek — 60 let NASA — Houslaři ve vězení

Části dílu

00:34
Priority v resortu práce
    Už zítra jmenuje prezident do funkce novou ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou. Hned poté ji premiér uvede do úřadu.
    04:19
    Priority v resortu práce
      Odbory žádaly zvýšení platů už od letošního října. Spoléhaly na dobrou kondici české ekonomiky. Růst hospodářství ale zpomaluje. A tento trend mají pozítří potvrdit i nová data ministerstva financí.
      05:14
      Ruská přehlídka válečných lodí
        Ruský prezident Vladimir Putin oslavil Den námořnictva přehlídkou válečných plavidel v Petrohradu. Vyzdvihl přitom národní flotilu, která už víc než 300 let brání status Ruska jako námořní velmoci i jeho území.
        07:38
        Zemětřesení v Indonésii
          Nejméně 14 obětí si vyžádalo zemětřesení, které v sedm hodin ráno místního času zasáhlo turisty oblíbenou destinaci Lombok v Indonésii. Otřesy o síle skoro 6,5 stupně Richterovy škály zničily na ostrově tisíce domů, na 160 lidí je zraněných.
          07:58
          Setkání poškozených klientů H-Systemu
            Živý vstup redaktorky Zuzany Smieškové.
            09:41
            Technoparty u Ústí pokračuje
              Podle policie by technoparty v ústeckých Všebořicích měla skončit během dneška. Účastníků už na místě není tolik jako v sobotu. Akce trvá u Ústí nad Labem třetí den, lidé z okolních domů si stěžovali na nesnesitelný hluk.
              10:02
              Symbolické setkání prezidentů
                Přesně po 95 letech dorazil československý prezidentský vlak do Topoľčianek na středním Slovensku. Tehdy jel podobně T. G. Masaryk do svého letního sídla na dovolenou, dnes vlak hostil hlavy obou nástupnických států.
                12:23
                Symbolické setkání prezidentů
                  Živý vstup redaktorky Barbory Blažkové.
                  13:35
                  Průměrná cena nových bytů v Praze
                    15:55
                    Příbeh palestinské vězenkyně
                      Palestinská dívka odsouzená za napadení dvou izraelských vojáků je po osmi měsících na svobodě. Doma ji přivítali jako národní hrdinku. Izraelští poslanci naopak kritizují mírnost jejího trestu.
                      17:40
                      Požáry v Kalifornii
                        Rozsáhlé požáry u města Redding v severní Kalifornii připravily o život už pět lidí. 17 obyvatel se pohřešuje a desetitisíce jich musely opustit svoje domovy. S ohněm tam bojuje skoro 3 a půl tisíce hasičů.
                        18:03
                        Nové kriminální příběhy v České televizi
                          Česká televize natáčí uprostřed léta hned dvě kriminální mini-série "Detektivové od Nejsvětější trojice". Filmaři začali od konce. Jan Hřebejk právě dokončuje pátou řadu seriálu s podtitulem "Živé terče".
                          20:46
                          Sankce za neodevzdání výročních zpráv
                            Ani na opětovnou výzvu k odevzdání výročních zpráv nereagovaly desítky politických uskupení. Udělat to měly k prvnímu dubnu. Z celkového počtu registrovaných dvou set pětatřiceti politických stran a hnutí to v termínu nesplnilo 96.
                            22:18
                            Vývoz zadržených šelem
                              Dva tygři a lev z německého cirkusu William, kteří cestují přes Česko do Turecka, se na našem území neplánovaně zdrží. V Bioparku Štít u Chlumce nad Cidlinou, odkud nedávno utekli, ale veterináři je po 4 hodinách vrátili zpět.
                              23:52
                              Nehoda traktoru
                                Dva stržené stožáry zvlášť vysokého napětí a popadané dráty – výsledek nehody traktoru, kterou vyšetřuje policie na Rakovnicku. Šestadvacetiletý řidič se nezranil, dechová zkouška u něj vyloučila alkohol.
                                24:09
                                Nová aplikace pro pátrání po dětech
                                  Při pátrání po pohřešovaných dětech v systému "Dítě v ohrožení" pomůže nová aplikace nazvaná Echo. Výrazně tak rozšíří možnosti hledání. Ročně jde až o 30 případů. Zatím se vždy všechny děti podařilo najít do několika hodin.
                                  26:28
                                  Varování před požáry
                                    Tropické teploty a sucho zůstanou v Česku i v příštích dnech. Meteorologové proto dnes rozšířili varování před vysokým rizikem požárů. Nově se vztahuje i na Pardubicko a Královéhradecko. Na mnoha místech po celé zemi taky platí zákaz rozdělávání ohňů.
                                    26:43
                                    Příčiny letních požárů
                                      Většinu letních požárů v přírodě zaviní neopatrní turisté. Vyplývá to ze statistik hasičů a lesních hospodářů. I přes zákaz rozdělávání ohňů lidé v blízkosti lesů a polí grilují nebo odhazují nedopalky cigaret.
                                      28:37
                                      Závislost na alkoholu
                                        Letní dovolené Češi tráví často se sklenkou v ruce. Jenže až 1,5 milionu lidí má nakročeno k závislosti na alkoholu. Další statisíce už jsou chronickými alkoholiky. Před nadměrným pitím proto opět varuje světová zdravotnická organizace.
                                        32:15
                                        Prevence pití alkoholu
                                          Alkoholici často přijdou o rodinu, práci i přátele. Mnohdy by se přitom dalo fatálním důsledkům zabránit. Podle odborníků na závislosti je důležitá prevence už od dětství.
                                          34:55
                                          Turisté bloudí kvůli kůrovci
                                            Kvůli kůrovci mizejí ve velkém stromy – a s nimi i turistické značky. Lidé proto např. v některých částech Beskyd a Jeseníků bloudí. Olomoucký kraj už avizoval, že tamnímu Klubu českých turistů na obnovu značení přispěje.
                                            36:36
                                            Úkryt před požáry ve vodě
                                              Řecko pohřbívá přes osmdesát obětí ničivých požárů. Mezi nimi i kněze, který se utopil poté, co se před plameny ukryl v moři.
                                              36:53
                                              Pomoc příbuzným válečných veteránů
                                                Pomoc desítkám zraněných válečných veteránů, hasičů a policistů nabízí Nadační fond Regibase. A nově i jejich příbuzným. Týká se to třeba dcery bývalého vojáka Josefa Mikeše Simony. Od malička je kvůli dětské obrně na vozíku.
                                                39:08
                                                Češi u biblických vykopávek
                                                  Čeští vědci posílili mezinárodní tým, který v Izraeli provádí vykopávky na místě biblického města Libna. Geochemici z České zemědělské univerzity pomáhají klasickým archeologům pochopit, jak probíhal život před dvěma a půl tisíci lety.
                                                  41:16
                                                  60 let NASA
                                                    Národní ústav pro letectví a kosmonautiku vznikl na den přesně před šedesáti lety. Jeho ustavení bylo reakcí na sovětské úspěchy při dobývání vesmíru. NASA jako první vyslala člověka na Měsíc a vynesla do kosmu i Hubbleův vesmírný teleskop.
                                                    41:41
                                                    Houslaři ve vězení
                                                      Nože, pilníky a ostrá dláta – to by asi ve vězení čekal málokdo. Odsouzení v Odolově by se ale bez nich neobešli. Za ostnatým drátem tam totiž mají houslařskou dílnu. Vyrábějí a opravují nástroje, které hrají po celém Česku.
                                                      Přehrát celé video
                                                      Stopáž48 minut
                                                      Další díl
                                                      30. července 2018

                                                      Přehled dílů

                                                      Stopáž54 minut

                                                      14. května

                                                      Headlines — Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                                      14. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž54 minut

                                                      14. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      14. 5. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž54 minut

                                                      13. května

                                                      Rychlejší růst cen — Inflace v dubnu — Které zboží a služby nejvíce zdražily — Měnová politika ČNB — Ruský postup v okolí Charkova — Nový ruský ministr obrany — Protesty v Tbilisi — Příprava na stavbu nových jaderných bloků — Soud v kauze uplácení kolem rozdělování bytů v Brně — Izraelský postup v Pásmu Gazy — Zemřel Josef Michl — Festival Pražské jaro — Cvičení Lion Effort — Nominace za ČR do Evropské komise — Nehoda kamionu — Zápas hokejové reprezentace se Švýcarskem — Studie o intimním chováním Čechů — Sledování pornografie — Sexuální potíže — Historie seznamek a inzerátů — Premiér Fiala v Římě — Zveřejňování trestních rozsudků — Komplikace v přijimacích zkouškách na SŠ — Převod majetku na obce — Voda u Turowa — Změny ve vyšetřování korupce na Slovensku — Volby v Litvě — Šíření černého kašle — Ocenění webových portálů obcí a měst — Sledování německé strany AfD — Katalánští separatisté ztratili většinu v parlamentu — Betonování dna pod mostem u Pardubic — Natáčení vánoční pohádky

                                                      13. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž54 minut

                                                      13. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      13. 5. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž48 minut

                                                      12. května

                                                      Nižší než plánované výdaje na obranu — Modernizace české armády — Výdaje na obranu — Válka na Ukrajině — Volby do Evropského parlamentu — Medvěd ve Zlíně — Vazby pro podvodníky — Otevření památníku v Letech pro veřejnost — Požár nákupního centra ve Varšavě — Zahradnictví plná zákazníků — Zahajovací koncert festivalu Pražské jaro — Odložené přijetí eura — Debata o přijetí eura — Opravené testy v Dipsy — Vývoj inflace — Odhalení množírny psů na Olomoucku — Pokles spotřeby piva — Produkce piva v ČR — Potíže hospod na venkově — Vojenské dodávky pro Rusko — Kompenzace pěstitelům za mrazy — Dodržování zákazu kočárů — Operace dětí se vzácnou nemocí — Parlamentní volby v Katalásnku — 30 let od krachů bank — Traktor zastavil vlaky — Opravy katedrály Notre-Dame — Výsledky Eurovize

                                                      12. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž48 minut

                                                      12. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      12. 5. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž49 minut

                                                      11. května

                                                      Končí Národní rozvojový fond — Fond nepodpořil ani jeden projekt — Nová bankovní daň na Slovensku — Boje v Gaze — Policejní dohled nad akcemi v hlavním městě — Němečtí Rammstein v Letňanech — Válka na Ukrajině — Protesty v gruzínském Tbilisi — Vykradené chaty a chalupy — Nehoda na Plzeňsku — Vyloučení z Eurovize — Adaptace románu Bílá Voda v Národním divadle — Peněžité tresty za zločiny — Systém nemocenského pojištění — Unikátní rekonstrukce obličeje mladé ženy — Varování před medvědem na Zlínsku — Polární záře nad Českem — Zahájení hlavní sezóny v českých lázních — Lázeňský pobyt — Zkušenosti s pobytem v českých lázních — Slatinné koupele v Třeboni — Český export na Ukrajinu — Záplavy v Afghánistánu — Zdržení na cestě do Krkonoš — Krádež části trakčního vedení — Úprava mysliveckého zákona — Gaia - jméno nejmladší gorily v pražské zoo — Rozloučení s mladým fotbalistou — Běh pro Paměť národa — 10. ročník stepařského festivalu v Plzni

                                                      11. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž49 minut

                                                      11. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      11. 5. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž53 minut

                                                      10. května

                                                      Hokejové MS v Praze a Ostravě — Fanoušci v centrech Prahy a Ostravy — Zisky z hokejového mistrovství — Hokejové MS v Ostravě — Projednávání korespondenční volby — Nová vlna ruské ofenzivy — Ruské útoky na ukrajinský Charkov — Zuzana Čaputová v Kyjevě — Protesty zemědělců — Dubnová nezaměstnanost: 3,7 % — Růst tržeb za služby — Postavení Palestiny ve strukturách OSN — Další omezení pro turisty na Baleárských ostrovech — Výstava Contemporary Problems Milana Caise — Návrh na jmenování Marka Ženíška — Počet hostů ubytovacích zařízení — Pátrání po generálovi ruské tajné služby — Požár v přírodní rezervaci Příhrazské skály — Bezpečnost při hokejovém MS — MS v hokeji 2024 — Cesty fanoušků na zápasy — Pletení hokejových ponožek — Loděnice v Děčíně v konkurzu — Protest polských zemědělců — Celosvětová opatření WHO — Vydání šesti Čechů z Ukrajiny — Setkání vedoucích kanceláří — Pád autobusu do řeky — Úložiště jaderného paliva ve Finsku — Uzavřený železniční přejezd — Cena pro zachránce židovských životů — Zlín patří modernímu designu

                                                      10. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž53 minut

                                                      10. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      10. 5. 2024 na ČT24

                                                      Události na sociálních sítích

                                                      Napište nám