45 minut

1. ledna 2016

Část: Zemřela zpěvačka a skladatelka Natalie Coleová

Obsah dílu

Vládní priority 2016 — Prosazování vládních zákonů — Poslanecké rokování o evidenci tržeb — Silvestrovské oslavy v zahraničí — Zásahy hasičů na silvestra — Příchod nového roku v Česku — Tradiční i neobvyklý silvestr — Pražský novoroční ohňostroj — Novoroční ohňostroje v Praze a Brně — Změna předsednictví EU — Napětí mezi Ruskem a Ukrajinou — Příběh Tomáše Jílka — Střelba v Tel Avivu — Požár v Dubaji — Zdražení cigaret — Nová pravidla pro strážníky — Tragická bilance dopravních nehod — Kurz bezpečné jízdy — Výběr mýtného v Česku — První procházka po Brdech — Zemřela zpěvačka a skladatelka Natalie Coleová — V hlavní roli brněnský kulomet — Novoroční miminka — Sbírky na chátrající varhany

Části dílu

00:35
Vládní priority 2016
    Nový rok - pro vládu polovina čtyřletého mandátu. A taky příležitost k inventuře zákonů, které koaliční strany slibovaly. Letos budou prioritami bezpečnost, dokončení protikorupčních změn a taky boj se suchem, kterému Česko v uplynulých měsících čelilo.
    05:17
    Prosazování vládních zákonů
      Premiér slibuje, že vláda bude své zákony letos prosazovat důsledněji. V rozhovoru pro Českou televizi přiznává, že loni se to ne vždy povedlo.
      07:10
      Poslanecké rokování o evidenci tržeb
        První letošní test síly čeká vládu ve sněmovně přesně za týden. V pátek 8. ledna se zákonodárci vrátí k mimořádné schůzi o elektronické evidenci tržeb, kterou pravicová opozice zatím úspěšně blokovala.
        07:24
        Silvestrovské oslavy v zahraničí
          Svět přivítal příchod nového roku jako každoročně oslavami v ulicích, koncerty a ohňostroji. Na řadě míst Evropy ale program omezily obavy o bezpečnost. Bavorský Mnichov před půlnocí řešil bezprostřední hrozbu bombových atentátů.
          09:40
          Zásahy hasičů na silvestra
            V Česku se silvestrovské oslavy nesly v tradičním duchu. Policie hlásí klidný průběh, napilno měli naopak hasiči. K požárům vyjížděli skoro dvakrát častěji než před rokem. Během silvestra měli 120 zásahů.
            10:08
            Příchod nového roku v Česku
              Výrazně víc zraněných než v jiných letech hlásí po dnešní noci i některá zdravotnická zařízení. Naopak podle policie byly oslavy poměrně klidné.
              12:51
              Tradiční i neobvyklý silvestr
                Bujaré veselí, alkohol a pyrotechnické efekty - už tradiční doprovod oslav přelomu starého a nového roku v centrech velkých měst.
                15:06
                Pražský novoroční ohňostroj
                  Řada českých měst naplánovala oficiální novoroční oslavy spojené s ohňostroji až na dnešní podvečer. V šest hodin zaplnily pyrotechnické efekty i oblohu nad Prahou nebo Brnem.
                  15:27
                  Novoroční ohňostroje v Praze a Brně
                    Živé vstupy redaktorů ČT.
                    18:43
                    Změna předsednictví EU
                      Předsednictví půlmiliardové Evropské unie se úderem půlnoci ujalo Nizozemsko. Osmadvacítka pod jeho vedením bude dál řešit uprchlickou krizi včetně otázky, jestli se střežení vnější hranice Unie ujme společná pohraniční a pobřežní stráž.
                      19:03
                      Napětí mezi Ruskem a Ukrajinou
                        Ukrajinský prezident Petro Porošenko obvinil v novoročním projevu Rusko z ekonomické agrese. Moskva se podle něj snaží zemi hospodářsky udusit zákazem dovozu ukrajinských potravin.
                        21:22
                        Příběh Tomáše Jílka
                          Do života jim zasáhne úraz nebo nemoc, a pak jsou odkázaní na pomoc druhých. Pro lidi s tím nejvážnějším postižením je návrat těžký a často zůstávají ve zdravotnických zařízeních. To ale není případ dobrovolného hasiče Tomáše Jílka.
                          24:34
                          Střelba v Tel Avivu
                            Dva lidi zabil a nejmíň osm zranil neznámý útočník v centru Tel Avivu. Policie po něm pátrá. Zatím není jasný motiv.
                            24:47
                            Požár v Dubaji
                              Jedny z nejokázalejších silvestrovských oslav na světě zastínil mohutný požár. Mrakodrap v centru Dubaje vzplanul během několika desítek minut. Uvnitř hotelu a rezidencí byly tou dobou stovky lidí.
                              27:06
                              Zdražení cigaret
                                Dneškem vzrostla spotřební daň z cigaret a dalších tabákových výrobků. Letos tak krabička cigaret zdraží až o čtyři koruny. Daň navíc poroste i v dalších dvou letech.
                                27:19
                                Nová pravidla pro strážníky
                                  Strážníci musejí mít ode dneška povinně maturitu. Řada z nich ale nestihla zkoušku složit včas a od městské policie odchází. Jen třeba v Ústí nad Labem je to deset lidí. Přitom sehnat za ně kvalitní náhradu je podle strážníků problém.
                                  29:11
                                  Tragická bilance dopravních nehod
                                    Na českých silnicích v roce 2015 zahynulo 669 lidí, to je o 40 víc než o rok dřív. Zatímco do roku 2013 počet mrtvých klesal, v posledních dvou letech se každoročně zvyšuje.
                                    33:01
                                    Kurz bezpečné jízdy
                                      Nejvíce vybodovaných šoférů je ve věku 29 let. Někteří si body hlídají, a pokud se blíží k deseti, zaplatí si kurz, po kterém je možné si 3 body z konta odečíst.
                                      35:44
                                      Výběr mýtného v Česku
                                        Na mýtném se loni v Česku vybralo nejvíc v historii. Konkrétně provozovatelé kamionů a autobusů zaplatili 9 a tři čtvrtě miliardy korun. To je o dvanáct procent víc než v roce 2014.
                                        36:01
                                        První procházka po Brdech
                                          66 let tam nikdo nesměl vstoupit bez povolení, dnes se Brdy otevřely veřejnosti. Úderem půlnoci se z vojenského újezdu stala chráněná krajinná oblast.
                                          37:53
                                          Zemřela zpěvačka a skladatelka Natalie Coleová
                                            38:22
                                            V hlavní roli brněnský kulomet
                                              Zřejmě nejslavnějším československým výrobkem v Číně není auto ani pivo, jak by se mohlo zdát, ale zbraň. Kulomet vyrobený za první republiky v Brně. Kvůli jeho oblibě v historických filmech a seriálech ho zná každý Číňan.
                                              41:08
                                              Novoroční miminka
                                                Prvním českým dítětem roku 2016 je letos dívka Alice. Narodila se minutu po půlnoci v Havířově na Karvinsku. Krátce poté přišlo na svět několik dalších dětí. Rychlejší byly ve většině krajů právě dívky.
                                                41:25
                                                Sbírky na chátrající varhany
                                                  V desítkách českých kostelů chátrají varhany. Z mnoha z nich zní jen část tónů. Vyhovující nástroj nemají dokonce ani svatovítská katedrála nebo Betlémská kaple. Už několik let jsou proto sbírky na varhany prioritou mnoha farností.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž45 minut
                                                  Další díl
                                                  2. ledna 2016

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž55 minut

                                                  27. března

                                                  Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propuštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                  27. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  27. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  27. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž53 minut

                                                  26. března

                                                  Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                  26. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž53 minut

                                                  26. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  26. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. března

                                                  Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                  25. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  25. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž51 minut

                                                  24. března

                                                  Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                  24. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž51 minut

                                                  24. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  24. 3. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž50 minut

                                                  23. března

                                                  Krveprolití v Moskvě — Vyšetřování útoku v Moskvě — Místo teroristického útoku — Reakce na útok v Rusku — Vyprošťovací práce na místě útoku — Terorismus v historii Ruska — Přednostní právo ve sněmovně — Část firem snížila počet lidi pracujících na dohodu — Vítr na Moravě — Protest za odstoupení vlády — Prezidentské volby na Slovensku — Volební den na Slovensku — Dění ve volebních místnostech — Sčítání hlasů a výsledky voleb — Sídlo slovenského prezidenta — Dobrovolníci uklízejí Česko — Uzavírka D1 na Vysočině — Čištění letadel v Kunovicích — Vážná nemoc princezny Catherine — Pokuty za průjezd na oranžovou — Porušení přednosti v jízdě — Lidé v Líšťanech odmítli větrníky — Sbírka na zbraně pro Ukrajinu — Nová expozice v pražské zoo — Soběstačnost ve výrobě léků — Rumcajsova lavička v Jičíně — Národní sbírka zlozvyků

                                                  23. 3. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž50 minut

                                                  23. března

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  23. 3. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám