45 minut

22. března 2014

Část: Odtržení Benátek od Itálie

Obsah dílu

Headlines — Krym pod kontrolou Ruska — Krym pod kontrolou Ruska — Americký plyn do Evropy — Zvýšování penzí — Exekuce na důchodce — Zamítnutí vazby pro lidi kolem Rittiga — Pohřešované letadlo: den 15. — Poradci prezidenta o problémech ČR — Firmy si půjčují navzájem — Krácení daní při obchodu s palivy — Jízdní řád veřejné dopravy — Focení chytrým telefonem — Stovky fanoušků Sparty v Ostravě — Světový den vody — Oblečení je dražší — Otcové na rodičovské — Muž povoláním učitel ve školce — Odtržení Benátek od Itálie — Žena v čele Paříže — Zanesené řeky po povodních — Havel do Kongresu USA — Smíšený curling

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:41
    Krym pod kontrolou Ruska
      Rusko má Krym pod kontrolou. Všechny ukrajinské vojenské základny už jsou v rukou ruské armády. Většinu z nich zabrala bez vážnějších problémů.
      02:56
      Krym pod kontrolou Ruska
        Živý vstup zpravodaje Miroslava Karase.
        04:37
        Americký plyn do Evropy
          Americký Kongres bude co nevidět řešit návrh, jak dostat do Evropy rychleji svůj zkapalněný plyn. Jde o reakci na dění na Ukrajině. Jedna z předloh počítá s rychlejším udělováním licencí zařízením, která se ale vesměs teprve budují.
          07:33
          Zvýšování penzí
            Průměrný důchod by mohl příští rok vzrůst až o 300 korun měsíčně. Prosadit to chce ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová.
            10:44
            Exekuce na důchodce
              45 tisíc důchodců má penzi v exekuci. Ze všech dlužníků sice senioři tvoří jen necelých osm procent, v součtu s invalidními a pozůstalostními ale celkový počet exekucí na důchod stále roste.
              13:02
              Zamítnutí vazby pro lidi kolem Rittiga
                Trojice, která je spolu s lobbistou Ivem Rittigem a advokátem Markem Stubleyem obviněna z praní špinavých peněz v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik, nemusí do vazby.
                15:10
                Pohřešované letadlo: den 15.
                  Nová stopa v pátrání po malajsijském letadle. Čína objevila na nových satelitních snímcích objekt, který by mohl být troskami stroje. A to asi 120 kilometrů od míst, kde už třetí den neúspěšně pátrají australští záchranáři.
                  17:03
                  Poradci prezidenta o problémech ČR
                    Nezaměstnaností, změnami v sociální oblasti nebo sociálním bydlením v Česku se dnes v Lánech zabýval poradní tým prezidenta Miloše Zemana.
                    17:21
                    Firmy si půjčují navzájem
                      Peníze teď firmy získávají i od svých dodavatelů nebo odběratelů. Podle podnikatelských svazů si během krize mezi sebou začaly víc pomáhat. Často třeba tím, že těm, které dobře znají, prodlužují splatnost faktur za dodávky.
                      19:20
                      Krácení daní při obchodu s palivy
                        Živý vstup redaktora Dušana Vrbeckého.
                        20:27
                        Jízdní řád veřejné dopravy
                          Jak často a kam pojedou vlaky a autobusy, pravidla pro přestupy a hlavně kdo to všechno zaplatí – Ministerstvo dopravy připravuje největší změny veřejné dopravy od vzniku krajů.
                          22:29
                          Focení chytrým telefonem
                            Fotoreportér Jan Šibík nebo dvojnásobný kandidát na Pulitzerovu cenu Richard Hernandez. Uznávaní fotografové stále častěji místo klasickými aparáty fotí chytrými telefony.
                            24:41
                            Stovky fanoušků Sparty v Ostravě
                              Živý vstup redaktorky Terezy Krumpholzové.
                              26:24
                              Světový den vody
                                90 litrů pitné vody spotřebuje průměrný člověk za jeden den. Až polovinu ale zbytečně, a to i přes to, že před čtyřiadvaceti lety byla spotřeba vody téměř dvojnásobná.
                                28:19
                                Oblečení je dražší
                                  Ceny oblečení v tuzemských obchodech stoupají. Je to kvůli relativně malému trhu, ale také slabé koruně. Od podzimu textil a obuv podražily v průměru o tři procenta.
                                  30:25
                                  Otcové na rodičovské
                                    Rodičovská dovolená v režii otců. Trend, o který mají čeští muži stále větší zájem. Za deset let jejich počet stoupl dvojnásobně, jde ale stále jenom o dvě procenta.
                                    33:45
                                    Muž povoláním učitel ve školce
                                      Kromě rodičovské jsou muži vzácní taky ve školství. A to hlavně ve školkách. Tam učí skoro 30 tisíc žen a stovka mužů. Na vyšších stupních je poměr vyváženější – kvůli platům.
                                      35:53
                                      Odtržení Benátek od Itálie
                                        Drtivá většina obyvatel Benátska podpořila odtržení od Itálie. Nezávazného referenda se podle organizátorů účastnily skoro tři čtvrtiny oprávněných voličů.
                                        36:08
                                        Žena v čele Paříže
                                          Paříž čeká historická premiéra, na konci měsíce stane v jejím čele poprvé žena. Obě hlavní strany, vládnoucí socialisté i opoziční konzervativci, vysílají do boje ženské kandidátky.
                                          38:19
                                          Zanesené řeky po povodních
                                            Většina řek deset měsíců po povodních není stále uklizená. Nejhorší situace je na dolním Labi, kudy odtékala voda z celých Čech. V řece jsou stále až dvaceticentimetrové nánosy.
                                            40:03
                                            Havel do Kongresu USA
                                              Sochař Lubomír Janečka dokončuje bronzovou bustu Václava Havla pro kongres USA. Odhalí ji 17. listopadu.
                                              41:45
                                              Smíšený curling
                                                Český curling na vozíčku se snaží probojovat na mezinárodní špičku. Sportovcům se nepodařilo kvalifikovat na letošní paralympiádu.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž44 minut
                                                Další díl
                                                23. března 2014

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž54 minut

                                                3. května

                                                Headlines — Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                                3. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                3. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                3. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                2. května

                                                Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                                2. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                2. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                2. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž50 minut

                                                1. května

                                                Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                                1. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                1. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                1. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                30. dubna

                                                Důchodová reforma — Reforma penzí — Zvyšování průměrného důchodu — Vláda schválila reformu penzí — Peníze na jaderný blok v Dukovanech — Stavba jaderných reaktorů — Vývoj hrubého domácího produktu — Česko slaví 20 let v EU — Koncert k 20. výročí vstupu ČR do EU — Pavel Tuleja kandidátem na ministra — Pavel Tuleja — Tendr na provoz vlaků — Karel III. se po týdnech vrátil na veřejnost — Kolumbijská univerzita vylučuje protestující studenty — Česko posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím — Stezka na Olšině je znovu otevřená — Pálení čarodějnic — Hasiči varují před rizikem požárů — Požár u Horní Cerekve — Omezení kvůli suchu v Českém Švýcarsku — Největší rizika požárů — Přísnější dohled nad nevládním sektorem na Slovensku — Piráti představili kampaň do Evropských voleb — Pobrexitové kontroly — Dostupnost antikoncepce v Polsku — Střelba v Severní Karolíně — Veřejná koupaliště se chystají na sezónu — ÚOCHB v Bostonu — Sraz českých a moravských zvoníků

                                                30. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                30. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                30. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                29. dubna

                                                Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                                29. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                29. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                29. 4. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám