49 minut

18. dubna 2013

Část: Týden teplotních skoků

Obsah dílu

Headlines — Explozi zaznamanmeli i seismologové — Vrácení poplatků za vedení účtu — Ústavní soudci a Senát — Finanční pomoc pro Frenštát — Protest před budovou Mánesu — Další výpovědi v ÚSTR — Týden teplotních skoků — Projekt Tankuj levněji — Zadluženost Čechů — Historické město roku 2012 — Václav Klaus na návštěvě Ruska — Návyky Čechů při kupování masa — Vykrádání kontejnerů s tříděným odpadem — Měření zraku řidičů — Devadesátiny Lubomíra Lipského

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:43
    Explozi zaznamanmeli i seismologové
      Na místě stále probíhá obrovská operace. Záchranáři prohledávají trosky zničených domů, pátrají i po několika hasičích a policistovi, kteří byli přímo u výbuchu.
      12:31
      Vrácení poplatků za vedení účtu
        Průlomové rozhodnutí soudu. Hypoteční banka musí Michalu Novákovi vrátit peníze, které od něho vybírala za vedení úvěrového účtu.
        14:46
        Ústavní soudci a Senát
          Čtveřice kandidátů na ústavní soudce, kterou navrhl prezident Miloš Zeman, má šanci na schválení senátem.
          17:32
          Finanční pomoc pro Frenštát
            Živý vstup Tomáše Vzorka
            20:09
            Protest před budovou Mánesu
              Protesty několika desítek umělců před pražskou výstavní síní Mánes mají trvat nepřetržitě 48 hodin. Demonstrujícím se nelíbí, jak současný správce s budovou nakládá.
              22:32
              Další výpovědi v ÚSTR
                Nová ředitelka Ústavu pro studium totalitních režimů Pavla Foglová potvrdila, že z badatelské instituce odejdou ještě tři lidé.
                24:55
                Týden teplotních skoků
                  Zatímco dnes teploměry někde stoupaly až k 28 stupňům, zítra a během víkendu by měly klesnout k deseti a má i pršet.
                  27:03
                  Projekt Tankuj levněji
                    Česká pošta spustila novou službu pro řidiče - na internetu mohou ode dneška porovnávat ceny benzinu a nafty a plánovat podle nich svoji trasu.
                    31:29
                    Zadluženost Čechů
                      Výše dluhů, které Češi nejsou schopni splácet, stále roste.
                      34:30
                      Historické město roku 2012
                        Titul Historické město roku 2012 a milion korun míří do Krkonoš. Ocenění za příkladnou péči o své památky získala tamní Jilemnice.
                        37:24
                        Václav Klaus na návštěvě Ruska
                          Václav Klaus jednal v Moskvě s ruským premiérem Dmitrijem Medvěděvem - hlavně o vzájemné spolupráci.
                          39:15
                          Návyky Čechů při kupování masa
                            Zvyšuje se zájem zákazníků o méně běžné maso - třeba vyzrálé hovězí, kůzlata, nebo třeba i pštrosa a maso z nutrií.
                            42:21
                            Vykrádání kontejnerů s tříděným odpadem
                              Krádeže odpadu – to je problém, který v poslední době musí řešit řada měst v Česku. Vyhozené věci se ztrácí ze sběrných dvorů i z popelnic.
                              44:01
                              Měření zraku řidičů
                                Od pondělí si můžou řidiči při některých policejních kontrolách nechat odborníkem prověřit svůj zrak. Preventivní akce BESIP a dopravní policie odstartuje na jižní Moravě a pak se rozšíří do dalších krajů.
                                44:30
                                Devadesátiny Lubomíra Lipského
                                  Herec a komik Lubomír Lipský oslaví zítra devadesátiny. Čísla z celé jeho kariéry jsou rekordní. Zatím odehrál přes 200 divadelních premiér a ztvárnil 102 filmových rolí.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž49 minut
                                  Další díl
                                  19. dubna 2013

                                  Přehled dílů

                                  Stopáž55 minut

                                  15. dubna

                                  Headlines — Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku Stardance — Šíření Černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre Dame — Koncert Collegia 1704

                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  15. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  15. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž49 minut

                                  14. dubna

                                  Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                  14. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž49 minut

                                  14. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  14. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž50 minut

                                  13. dubna

                                  Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                  13. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž50 minut

                                  13. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  13. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  12. dubna

                                  Sněmovna schválila růst příspěvků na péči — Výše příspěvků — Počet lidí pobírajících příspěvek na péči — Izrael se připravuje na odvetu Íránu — Další ruské útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu — Kauza Čapí hnízdo se vrací k soudu — Pátrání po ozbrojených útočnících — Oživení hypotečního trhu — Stavební spoření — Debaty o potratech v Polsku — Působení proruské manipulační sítě — Česká vážná hudba na Britských ostrovech — Jednání ministra Jurečky s odbory — Počet zadržených tranzitních migrantů — Sázení brambor a cibule — Nehody na železnici — Nebezpečná jízda v protisměru — Nové mládě gorily v pražské zoo — Gorily patří spolu i se šimpanzi mezi nejbližší příbuzné člověku — Ohrožená zvířata a rostliny — Obvinění Petra Syrovátky — Začaly přijímací zkoušky — Povodně v Rusku — Tchajwanská civilní obrana — Odpad míří do lesa — ČKD Blansko Holding v insolvenci — V Česku chybí dárci krve — Nehoda autobusu — Průzkum věznice v Uherském Hradišti — Dětští uprchlíci z Ukrajiny bez doprovodu — Otevření památníku v Letech — Výtvarník Pavel Čech v Topičově salonu — Výročí Karla Kryla

                                  12. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  12. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  12. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  11. dubna

                                  Pronájem gripenů — Pronájem švédských gripenů — Gripeny ve světě — Summit Trojmoří — Výzva k odvolání Peipera — Obchodní centra střídají nákupní parky — Propojení sociální a zdravotní péče — Vazba pro dva obviněné — Průměrné ceny pohonných hmot — Česko a ropa z Ruska — Revize trhů s elektřinou a plynem — Trest smrti pro vietnamskou realitní magnátku — Nejlépe opravené památky loňského roku — Hádky poslanců během mimořádné schůze — Hrozba další miliardové arbitráže — Zemřel O. J. Simpson — Podvodné výzvy k přeplatkům na dani — Hospodaření České pošty — Pobočková síť — Pošta hledá zaměstnance — Zájem o mobilní poštu — Shody na úpravě korespondenční volby — Jednání vlád Slovenska a Ukrajiny — Fresky v Pompejích — Trest za shození turisty z hradeb — Modernější zázemí pro pražskou říční policii — Fond pro oběti komunistického režimu — Problémy s pitnou vodou v Malém Hradisku — Pád laviny v rakouském Ötztalu — Rizikový úsek u Karlových Varů — Speciální hasební deky — Miloš Vystrčil v Zambii — 80. výročí vylodění spojenců v Normandii — Speciální zdicí robot — Výstava Knihy do rukou lidu — Filmový festival Jeden svět

                                  11. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  11. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  11. 4. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám