50 minut

9. dubna 2013

Část: Plán silničních staveb na Slovensku

Obsah dílu

Headlines — Nezaměstnanost a vládní recepty — Pohřeb Margaret Thatcherové — Budou lidé platit za přípojky? — Ministr Picek jedná o gripenech — Je Česko připravené na tání? — Střelba u Bělehradu — Tenistova sbírka umění — Pnutí v ostravské ODS — Když lékař není lékař — Městům chybí lidé na jarní úklid — Nový program pomůže v pátrání — Jak se hledají děti? — Úspěch webů o kvalitě potravin — Města rozšiřují kamerový dohled v ulicích — Příběh zachráněné korejské dívky — Opustí Daniel Herman místo ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů? — Korejská návštěva - podpis smlouvy s ČSA. Jak bude vypadat? — Plán silničních staveb na Slovensku — Nová kampaň Národního divadla

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Nezaměstnanost a vládní recepty
      Poprvé po devíti měsících nastal obrat na českém trhu práce. Počet nezaměstnaných v březnu mírně klesl - o šest tisíc lidí. Může za to zahájení sezonních prací. Kvůli nim by mělo být jednodušší najít zaměstnání také v dalších měsících.
      08:04
      Pohřeb Margaret Thatcherové
        Baronka Margaret Thatcherová, která včera zemřela v 87 letech, si nepřála státní pohřeb. Přesto se jí příští středu dostane stejných poct jako např. princezně Dianě.
        10:54
        Budou lidé platit za přípojky?
          Novela zákona o vodovodech a kanalizacích, počítá s tím, že lidé budou platit za opravy potrubí pod veřejným prostranstvím. Zákonodárci posílání účtů lidem odmítají.
          13:21
          Ministr Picek jedná o gripenech
            Nové kolo jednání o prodloužení pronájmu švédských stíhaček Gripen začne tento pátek. Současný desetiletý pronájem skončí v roce 2015. O tom, že Česko bude mít nadzvukové letectvo i za dva roky, rozhodla loni v březnu vláda.
            16:32
            Je Česko připravené na tání?
              Na horách je pětkrát víc vody ve sněhu než vloni touto dobou - vyplývá to z aktuálního měření hydrometeorologů.
              18:01
              Střelba u Bělehradu
                13 lidí zemřelo při masakru nedaleko srbského Bělehradu. Šedesátiletý muž tam obrátil pistoli proti svým příbuzným a sousedům.
                19:45
                Tenistova sbírka umění
                  Plakáty Alfonse Muchy, které sesbíral legendární tenista Ivan Lendl, budou od zítřka k vidění v pražském Obecním domě. Soubor sto šestnácti plakátů se tak vydává na pětileté turné po světě.
                  22:10
                  Pnutí v ostravské ODS
                    Ostravská ODS chce zrušit místní sdružení Ostrava-Centrum. Jeho členem je i expremiér Mirek Topolánek. Uvnitř ODS se mluví i o taktice, jak donutit k odchodu ty, kteří nesouhlasí se současným vedením strany.
                    24:12
                    Když lékař není lékař
                      Úřady se zabývají případem údajného zubního lékaře z Berounska. Přestože před jménem uvádí titul MUDr., je jen dentistou - tedy odborníkem bez vysoké školy, který se zabývá prevencí a lehčími zákroky.
                      26:17
                      Městům chybí lidé na jarní úklid
                        Ve městech začíná jarní úklid. Košťata i čisticí stroje se letos kvůli dlouhé zimě do ulic dostaly o několik týdnů později. Starostové se teď musí vypořádat s menším počtem lidí na úklid.
                        28:27
                        Nový program pomůže v pátrání
                          Uprchlí zločinci nebo pohřešované děti - v pátrání po nich má policistům výrazně pomoci nová generace takzvaného Schengenského informačního systému. Dnes ji spustila Evropská unie.
                          32:05
                          Jak se hledají děti?
                            Každý rok se objeví několik desítek případů, kdy je v ohrožení dětské zdraví, nebo dokonce život. A jeden nebo dva případy, kdy se dítě najít prostě nepodaří.
                            34:20
                            Úspěch webů o kvalitě potravin
                              Více než pro 61 % lidí je důležitější kvalita potravin než jejich cena. Tvrdí to o sobě alespoň v nejnovějších průzkumech obchodníků. Velký zájem tak hlásí internetové portály zaměřené právě na kvalitu.
                              36:26
                              Města rozšiřují kamerový dohled v ulicích
                                Stále víc obcí a měst si pořizuje nebo rozšiřuje kamerové systémy. Kvůli bezpečnějším ulicím je navíc stát podporuje dotacemi.
                                38:21
                                Příběh zachráněné korejské dívky
                                  Severní Korea stupňuje svůj válečný tón. Naposledy varovala cizince, kteří žijí v Jižní Koreji, aby se připravili na možnou evakuaci. Přesto z Korejského poloostrova přišla i jedna dobrá zpráva.
                                  40:31
                                  Opustí Daniel Herman místo ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů?
                                    Část zaměstnanců Ústavu pro studium totalitních režimů demonstrovalo před sídlem instituce proti odvolání jejího ředitele Daniela Hermana. Rada ústavu je nespokojená s jeho prací.
                                    42:17
                                    Korejská návštěva - podpis smlouvy s ČSA. Jak bude vypadat?
                                      Část pražského letiště se ve středu promění v policejní pevnost. A to kvůli podpisu smlouvy o prodeji části akcií ČSA korejským aerolinkám. Zúčastní se ho totiž i nejvyšší představitelé Česka. Ve službě tak budou navíc desítky policistů.
                                      44:49
                                      Plán silničních staveb na Slovensku
                                        Bratislava oznámila ambiciózní plán stavby silnic a dálnic. Na ty přitom netrpělivě čekají nejen řidiči, kterým stále chybí dálniční propojení východu se západem země, ale i stavaři. Ti jsou už čtyři roky v hluboké krizi.
                                        46:28
                                        Nová kampaň Národního divadla
                                          Národní divadli chce přilákat do hlediště víc mladých. Na internetu se objevila velmi netradiční reklamní videa. Spoty propagují balet a činohru a mají společný slogan - Musíte to vidět sami.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž49 minut
                                          Další díl
                                          10. dubna 2013

                                          Přehled dílů

                                          Stopáž55 minut

                                          22. dubna

                                          Headlines — Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na Ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                          22. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          22. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          22. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž50 minut

                                          21. dubna

                                          Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                          21. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž50 minut

                                          21. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          21. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž50 minut

                                          20. dubna

                                          Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                          20. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž50 minut

                                          20. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          20. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          19. dubna

                                          Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                          19. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          19. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          19. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž56 minut

                                          18. dubna

                                          Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalizace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia Litera

                                          18. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž56 minut

                                          18. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          18. 4. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám