31 minut

5. července 2011

Část: Přesnější a jasnější obaly potravin

Obsah dílu

Headlines — Na kolik přijde pas nebo občanka? — E.coli v Aquile: potvrzeno, ale nejsou nebezpečné — 25 tisíc poutníků na Velehradě — Přesnější a jasnější obaly potravin — Další problém na eskalátoru — Docházka poslanců není ideální — CK Via Vera vyhlásila úpadek — MFF Karlovy Vary — Ministerstvo proti dětským vozíkům — Černá sbírka na psí útulky — Masakr ve Srebrenici — Soud osvobodil kapitána — Čtvrt století se v Česku pacienti s nemocemi krve léčí transplantací kostní dřeně

Části dílu

00:09
Headlines
    Přehled zpráv
    01:06
    Na kolik přijde pas nebo občanka?
      Až na dvojnásobek navrhuje Ministerstvo vnitra zvýšit poplatky za některé doklady. Dražší by mohlo být pořízení pasu i náhrada za ztracený nebo poškozený občanský průkaz.
      03:06
      E.coli v Aquile: potvrzeno, ale nejsou nebezpečné
        Testy Národní referenční laboratoře potvrdily, že v balené vodě Aquila Aqualinea je sice bakterie E.coli, nejde ale o její nebezpečný kmen, který zabíjel v Německu.
        05:07
        25 tisíc poutníků na Velehradě
          25 tisíc poutníků oslavilo v moravském poutním místě Velehrad svátek svatých Cyrila a Metoděje.Právě okolí Velehradu bylo ve 2. polovině 9. století centrem jejich mise.
          07:03
          Přesnější a jasnější obaly potravin
            Obaly potravin čeká změna. Sedmadvacítka totiž připravuje nová pravidla týkající se označení nutričních hodnot, alergenů nebo i velikosti písma na krabičkách.
            09:09
            Další problém na eskalátoru
              Nehody na eskalátorech v pražském metru nemají konce: Tentokrát si nepříjemný zážitek z Prahy odveze 11letý chlapec ze Španělska.
              11:03
              Docházka poslanců není ideální
                Před rokem dohodla vznikající vládní koalice, že si ohlídá docházku poslanců. Ti, kteří se jednání a hlasování ve sněmovně účastnit nebudou, měli přijít o část náhrad. Jenže tak se doposud nestalo.
                12:54
                CK Via Vera vyhlásila úpadek
                  Už čtvrtá cestovní kancelář letos vyhlásila úpadek. Tentokrát to byla liberecká Via Vera. Neměla dost peněz na zaplacení dopravy svých klientů do Řecka a Turecka.
                  15:00
                  MFF Karlovy Vary
                    Živý vstup Jakuba Železného.
                    18:48
                    Ministerstvo proti dětským vozíkům
                      Dětské vozíky, díky kterým můžu rodiče vzít své potomky na výlet kolem - mají stále zákaz vyjíždět na české silnice. Jenže desítky rodičů to porušují.
                      21:02
                      Černá sbírka na psí útulky
                        Na psích útulcích se začali obohacovat podvodníci. Konkrétně sdružení Pes v útulku, které vybírá peníze přímo na ulici. Povolení provozovat veřejnou sbírku ale nemá.
                        23:07
                        Masakr ve Srebrenici
                          Nizozemský stát je zodpovědný za smrt tří bosenských muslimů, kteří zemřeli v roce 95 při masakrech ve Srebrenici. Jeden z nich pracoval jako elektrikář pro nizozemskou armádu, další dva byli příbuzní tlumočníka OSN.
                          24:48
                          Soud osvobodil kapitána
                            Jen malý, dílčí úspěch si zatím připsali mezinárodní aktivisté, kteří s flotilou několika lodí chtějí prolomit izraelskou blokádu a do Pásma Gazy dopravit humanitární pomoc.
                            27:25
                            Čtvrt století se v Česku pacienti s nemocemi krve léčí transplantací kostní dřeně
                              Proti vyspělému světu se tehdejší Československo zpozdilo o 16 let - hlavně proto, že tuzemští lékaři byli za socialismu izolováni od světové medicíny.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž31 minut
                              Další díl
                              6. července 2011

                              Přehled dílů

                              Stopáž55 minut

                              12. června

                              Modernizace tankové brigády — Nákup tanků Leopard — Modernizace armády — Plán strategických projektů — Slovenská prezidentka v Praze — Rozhovor se Zuzanou Čaputovou — Konference Česko na křižovatce — Zvyšování konkurenceschopnosti — Jednání o zavedení cel na čínská elektroauta — Soud v Hunterem Bidenem — Šéf NATO jednal s Viktorem Orbánem — Natáčení seriálu Děcko — Jednání o zavedení korespondenční volby — Rychlost na českých železnicích — Ústavní soud o kauze Dominika Feriho — Zákon o dostupném bydlení — Zabezpečení českých železnic — Tratě chráněné systémem ETCS — Příprava záchranářů na mimořádné události — Zabezpečení vlakových vagónů — Zájem o studium medicíny v Plzni — Liberty Ostrava žádá soud o povolení reorganizace — Boje na Ukrajině — ÚS od odškodnění pro pozůstalé obětí nehody — Předvolební kampaň ve Francii — Jednání o příměří v Gaze — Nehoda kamionu na D7 — Trest za schvalování terorismu — Aktivisté před Úřadem vlády — Rekonstrukce přehrady v Nechranicích — Šíření komára tygrovaného v Evropě — Požáry v Brazílii — Práce robotů v podzemí — Začal festival Rock for People

                              12. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              12. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              12. 6. 2024 na ČT24
                              Stopáž55 minut

                              11. června

                              Inflace za květen — Vliv cen na poptávku a spotřebu — Vývoj spotřebitelských cen — Ceny zboží a služeb — Hledání nového generálního tajemníka NATO — Konference o Ukrajině v Berlíně — Soud s bývalým důstojníkem Pohraniční střáže — Následky bleskových povodní — Bleskové povodně ve Valašských Kloboukách — Rada bezpečnosti o situaci v Gaze — Mezinárodní konference pro Gazu — Film Vzor líčí šikanu i vztek mladých — Změny ve sněmovně — Odstranění havarovaného vlaku v Pardubicích — Houba pojmenovaná po českém vědci — Policisté na Děčínsku — Blesková povodeň ve Valašských Kloboukách — Nasycení půdy vodou — Srážky v květnu — Průtok vody v řekách — Opatření proti suchu — Novela zákona o držení střelných zbraní — Zákon o změnách v RTVS na Slovensku — Porota uznala Huntera Bidena vinným — Přípravy opravy mostu v Ústí nad Labem — Hořící auto v Praze — Vlak poháněný energií z baterií — Připomínka vyhlazení francouzské vesnice nacisty — Zájem o školy v přírodě — Nemovitosti v Číně — Jednání o nové spalovně v Písku — Seriál o astronautce Sally Rideové

                              11. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              11. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              11. 6. 2024 na ČT24
                              Stopáž54 minut

                              10. června

                              Volby do Evropského parlamentu — Volby do Evropského parlamentu — Výsledky voleb do EP — Vítězové voleb — Získané mandáty v EP — Výsledek hnutí ANO ve volbách — Výsledky Pirátů a SPD — Získané mandáty v EP — Dopad voleb na politiku ve Francii — Frakce v Evropském parlamentu — Nové trendy — Volby v okolních zemích — Noví zástupci ČR v Evropském parlamentu — Výsledky v regionech — Jednání o novém složení Evropské komise — Bezpečnostní rada státu — Sabotáže v evropských zemích — Nezvěstní občané Ukrajiny — Výbuch v Polsku — Vývoj nezaměstnanosti — Odklízení poškozeného vlaku v Pardubicích — Stávka zaměstnanců RTVS — Spory uvnitř izraelského válečného kabinetu — Stavba dálnice D4 — Trestání dětí — Demolice mostu v Semilech — Končí období výsadby letniček — Přípravy KVIFF — Frankenstein v Divadle Komedie

                              10. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž54 minut

                              10. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              10. 6. 2024 na ČT24
                              Stopáž49 minut

                              9. června

                              Bezpečnostní opatření v Praze — Zadržení cizince — Stupně ohrožení v ČR — Reakce politiků — Volby do Evropského parlamentu — Výsledky voleb ve 23:00 — Čekání na výsledky voleb — Nové složení parlamentu i komise — Čekání na výsledky voleb — Volby a vliv na domácí politiku — Čekání na výsledky voleb — Které země volí dnes — Polské téma voleb: bezpečnost — Výsledky za celou Evropskou unii — Osvobození rukojmí — Přísnější podmínky pro dovoz medu — Zásah nejmodernějšího ruského letounu — Požár bytu v Plzni na Východním předměstí — Oprava silnice v Mikulově — Chybí místa v domovech pro seniory — Dovoz ojetých osobních aut — Tragické nehody cyklistů — Naréndra Módí složil přísahu — Nalezené fotky severočeských památek — Zájem o splouvání Teplé Vltavy — Krakatit ve Staré Huti — Benny Gantz opouští vládu

                              9. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž49 minut

                              9. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              9. 6. 2024 na ČT24
                              Stopáž50 minut

                              8. června

                              Volby do EP v Česku — Volby do Evropského parlamentu v Česku — Průběh voleb do Evropského parlamentu — Práce ve volební komisi — Účast u voleb do europarlamentu — Volby do Evropského parlamentu v Česku — Volby v obci s nejméně obyvateli — Sčítání hlasů a dohled nad výsledky — Volby a festival v Litomyšli — Spokojenost se členstvím v EU — Evropské volby na Slovensku — Místní referendum o stavbě továrny na baterie — Záchrana rukojmích — Útok na dánskou premiérku — Bouřky, kroupy a silný vítr v části Česka — RegioJet stáhl z provozu spací vozy — Pomoc vážně nemocným dětem — Ceny za kempování v Česku — Počet kempů v ČR — Proměny stanování v průběhu dekád — Glamping – komfortní kempování — Rozhovory prezidentů USA a Francie — Policie hledá svědky nehody — Spor o úklid soutěsky po požáru — Vězni nastudovali West Side Story — Zemřel autor prvního barevného snímku Země z povrchu Měsíce — Kafkův Proces v Divadle Kolowrat

                              8. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž50 minut

                              8. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              8. 6. 2024 na ČT24

                              Události na sociálních sítích

                              Napište nám