31 minut

5. července 2011

Část: 25 tisíc poutníků na Velehradě

Obsah dílu

Headlines — Na kolik přijde pas nebo občanka? — E.coli v Aquile: potvrzeno, ale nejsou nebezpečné — 25 tisíc poutníků na Velehradě — Přesnější a jasnější obaly potravin — Další problém na eskalátoru — Docházka poslanců není ideální — CK Via Vera vyhlásila úpadek — MFF Karlovy Vary — Ministerstvo proti dětským vozíkům — Černá sbírka na psí útulky — Masakr ve Srebrenici — Soud osvobodil kapitána — Čtvrt století se v Česku pacienti s nemocemi krve léčí transplantací kostní dřeně

Části dílu

00:09
Headlines
    Přehled zpráv
    01:06
    Na kolik přijde pas nebo občanka?
      Až na dvojnásobek navrhuje Ministerstvo vnitra zvýšit poplatky za některé doklady. Dražší by mohlo být pořízení pasu i náhrada za ztracený nebo poškozený občanský průkaz.
      03:06
      E.coli v Aquile: potvrzeno, ale nejsou nebezpečné
        Testy Národní referenční laboratoře potvrdily, že v balené vodě Aquila Aqualinea je sice bakterie E.coli, nejde ale o její nebezpečný kmen, který zabíjel v Německu.
        05:07
        25 tisíc poutníků na Velehradě
          25 tisíc poutníků oslavilo v moravském poutním místě Velehrad svátek svatých Cyrila a Metoděje.Právě okolí Velehradu bylo ve 2. polovině 9. století centrem jejich mise.
          07:03
          Přesnější a jasnější obaly potravin
            Obaly potravin čeká změna. Sedmadvacítka totiž připravuje nová pravidla týkající se označení nutričních hodnot, alergenů nebo i velikosti písma na krabičkách.
            09:09
            Další problém na eskalátoru
              Nehody na eskalátorech v pražském metru nemají konce: Tentokrát si nepříjemný zážitek z Prahy odveze 11letý chlapec ze Španělska.
              11:03
              Docházka poslanců není ideální
                Před rokem dohodla vznikající vládní koalice, že si ohlídá docházku poslanců. Ti, kteří se jednání a hlasování ve sněmovně účastnit nebudou, měli přijít o část náhrad. Jenže tak se doposud nestalo.
                12:54
                CK Via Vera vyhlásila úpadek
                  Už čtvrtá cestovní kancelář letos vyhlásila úpadek. Tentokrát to byla liberecká Via Vera. Neměla dost peněz na zaplacení dopravy svých klientů do Řecka a Turecka.
                  15:00
                  MFF Karlovy Vary
                    Živý vstup Jakuba Železného.
                    18:48
                    Ministerstvo proti dětským vozíkům
                      Dětské vozíky, díky kterým můžu rodiče vzít své potomky na výlet kolem - mají stále zákaz vyjíždět na české silnice. Jenže desítky rodičů to porušují.
                      21:02
                      Černá sbírka na psí útulky
                        Na psích útulcích se začali obohacovat podvodníci. Konkrétně sdružení Pes v útulku, které vybírá peníze přímo na ulici. Povolení provozovat veřejnou sbírku ale nemá.
                        23:07
                        Masakr ve Srebrenici
                          Nizozemský stát je zodpovědný za smrt tří bosenských muslimů, kteří zemřeli v roce 95 při masakrech ve Srebrenici. Jeden z nich pracoval jako elektrikář pro nizozemskou armádu, další dva byli příbuzní tlumočníka OSN.
                          24:48
                          Soud osvobodil kapitána
                            Jen malý, dílčí úspěch si zatím připsali mezinárodní aktivisté, kteří s flotilou několika lodí chtějí prolomit izraelskou blokádu a do Pásma Gazy dopravit humanitární pomoc.
                            27:25
                            Čtvrt století se v Česku pacienti s nemocemi krve léčí transplantací kostní dřeně
                              Proti vyspělému světu se tehdejší Československo zpozdilo o 16 let - hlavně proto, že tuzemští lékaři byli za socialismu izolováni od světové medicíny.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž31 minut
                              Další díl
                              6. července 2011

                              Přehled dílů

                              Stopáž55 minut

                              13. června

                              Headlines — Jednání o růstu platů — Platy ve zdravotnictví a justici — Požadavky na růst platů — Požadavky justice na růst platů — Tarifní platy pracovníků v justici — Summit G7 — Mobilizace branců na Ukrajině — Hizballáh zaútočil na Izrael — Problémy Liberty Ostrava — Náhrada mezd pro pracovníky Liberty Ostrava — Velký firmy v Moravskoslezském kraji — Dočasná ochrana uprchlíků — Druhý den návštěvy slovenské prezidentky — Objem poskytnutých hypoték — Nová střelnice u tábora — Kniha roku — Nové americké sankce proti Rusku — Předpověď počasí na další dny — Armádní výcvik pro středoškoláky — Drogový gang z Ostravy — Odstranění petičního stánku u Úřadu vlády — Snadnější rozvody manželství — Počet rozvodů — Dopady rozvodu na děti — Ústavní stížnost na změny v důchodech — Pokuta za chybně vydanou jízdenku — Demonstrace v Argentině — Cesta ministra Bartoše do USA — Odměna pro Elona Muska — Transformace regionu Trojmezí — Dodávka vrtulníku pro amádu — Obvinění kvůli požáru Alzheimer centra — Zpráva o stavu světových oceánů — Příspěvky pro ukrajinské uprchlíky s handicapem — Ocenění mladých vědců — Obnova pyramid kutnohorské kostnici

                              13. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              13. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              13. 6. 2024 na ČT24
                              Stopáž55 minut

                              12. června

                              Modernizace tankové brigády — Nákup tanků Leopard — Modernizace armády — Plán strategických projektů — Slovenská prezidentka v Praze — Rozhovor se Zuzanou Čaputovou — Konference Česko na křižovatce — Zvyšování konkurenceschopnosti — Jednání o zavedení cel na čínská elektroauta — Soud v Hunterem Bidenem — Šéf NATO jednal s Viktorem Orbánem — Natáčení seriálu Děcko — Jednání o zavedení korespondenční volby — Rychlost na českých železnicích — Ústavní soud o kauze Dominika Feriho — Zákon o dostupném bydlení — Zabezpečení českých železnic — Tratě chráněné systémem ETCS — Příprava záchranářů na mimořádné události — Zabezpečení vlakových vagónů — Zájem o studium medicíny v Plzni — Liberty Ostrava žádá soud o povolení reorganizace — Boje na Ukrajině — ÚS od odškodnění pro pozůstalé obětí nehody — Předvolební kampaň ve Francii — Jednání o příměří v Gaze — Nehoda kamionu na D7 — Trest za schvalování terorismu — Aktivisté před Úřadem vlády — Rekonstrukce přehrady v Nechranicích — Šíření komára tygrovaného v Evropě — Požáry v Brazílii — Práce robotů v podzemí — Začal festival Rock for People

                              12. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              12. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              12. 6. 2024 na ČT24
                              Stopáž55 minut

                              11. června

                              Inflace za květen — Vliv cen na poptávku a spotřebu — Vývoj spotřebitelských cen — Ceny zboží a služeb — Hledání nového generálního tajemníka NATO — Konference o Ukrajině v Berlíně — Soud s bývalým důstojníkem Pohraniční střáže — Následky bleskových povodní — Bleskové povodně ve Valašských Kloboukách — Rada bezpečnosti o situaci v Gaze — Mezinárodní konference pro Gazu — Film Vzor líčí šikanu i vztek mladých — Změny ve sněmovně — Odstranění havarovaného vlaku v Pardubicích — Houba pojmenovaná po českém vědci — Policisté na Děčínsku — Blesková povodeň ve Valašských Kloboukách — Nasycení půdy vodou — Srážky v květnu — Průtok vody v řekách — Opatření proti suchu — Novela zákona o držení střelných zbraní — Zákon o změnách v RTVS na Slovensku — Porota uznala Huntera Bidena vinným — Přípravy opravy mostu v Ústí nad Labem — Hořící auto v Praze — Vlak poháněný energií z baterií — Připomínka vyhlazení francouzské vesnice nacisty — Zájem o školy v přírodě — Nemovitosti v Číně — Jednání o nové spalovně v Písku — Seriál o astronautce Sally Rideové

                              11. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              11. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              11. 6. 2024 na ČT24
                              Stopáž54 minut

                              10. června

                              Volby do Evropského parlamentu — Volby do Evropského parlamentu — Výsledky voleb do EP — Vítězové voleb — Získané mandáty v EP — Výsledek hnutí ANO ve volbách — Výsledky Pirátů a SPD — Získané mandáty v EP — Dopad voleb na politiku ve Francii — Frakce v Evropském parlamentu — Nové trendy — Volby v okolních zemích — Noví zástupci ČR v Evropském parlamentu — Výsledky v regionech — Jednání o novém složení Evropské komise — Bezpečnostní rada státu — Sabotáže v evropských zemích — Nezvěstní občané Ukrajiny — Výbuch v Polsku — Vývoj nezaměstnanosti — Odklízení poškozeného vlaku v Pardubicích — Stávka zaměstnanců RTVS — Spory uvnitř izraelského válečného kabinetu — Stavba dálnice D4 — Trestání dětí — Demolice mostu v Semilech — Končí období výsadby letniček — Přípravy KVIFF — Frankenstein v Divadle Komedie

                              10. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž54 minut

                              10. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              10. 6. 2024 na ČT24
                              Stopáž49 minut

                              9. června

                              Bezpečnostní opatření v Praze — Zadržení cizince — Stupně ohrožení v ČR — Reakce politiků — Volby do Evropského parlamentu — Výsledky voleb ve 23:00 — Čekání na výsledky voleb — Nové složení parlamentu i komise — Čekání na výsledky voleb — Volby a vliv na domácí politiku — Čekání na výsledky voleb — Které země volí dnes — Polské téma voleb: bezpečnost — Výsledky za celou Evropskou unii — Osvobození rukojmí — Přísnější podmínky pro dovoz medu — Zásah nejmodernějšího ruského letounu — Požár bytu v Plzni na Východním předměstí — Oprava silnice v Mikulově — Chybí místa v domovech pro seniory — Dovoz ojetých osobních aut — Tragické nehody cyklistů — Naréndra Módí složil přísahu — Nalezené fotky severočeských památek — Zájem o splouvání Teplé Vltavy — Krakatit ve Staré Huti — Benny Gantz opouští vládu

                              9. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž49 minut

                              9. června

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              9. 6. 2024 na ČT24

                              Události na sociálních sítích

                              Napište nám