Ryby a mořské plody

Grilovaná růže z lososa na limetkách a barevném pepři

Whoopi Goldberg

Pro 2 osoby

400 g čerstvého lososa (vcelku)
1 limeta
5 cl vodky
60 g másla
kopr
citrónový pepř
barevný pepř
červené rybí koření
olivový olej
sůl

Velký kus lososa posypeme nasekaným koprem, přidáme citrónový pepř a vodku. Otočíme kůží nahoru a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v chladničce.

Pak maso nařežeme na úzké proužky (na jednu porci asi 6), které pak pěkně stočené klademe na pánvičku, kterou předem vymažeme olivovým olejem. až vytvoříme lososovou růži. Vše osolíme a grilujeme při 200 stupních asi 3 minuty.

K ugrilovaným lososovým růžím přidáme máslo, pokrájené kousky limetek, barevný pepř, trošičku vody a červené rybí koření. Vše asi minutu povaříme.

Na talíři pak růži z lososa polijeme šťávou a podáváme s variací zelených salátů a s bagetou opečenou na olivovém oleji s česnekem.

Další recepty Celý díl