26 minut
Terra musica

15. června 2011

Část: Romantická kytara Karla Fleischlingera

Obsah dílu

Turandot v ND Brno — Ars Brunensis Chorus a DAMA DAMA — Romantická kytara Karla Fleischlingera

Části dílu

00:21
Ars Brunensis Chorus a DAMA DAMA
    Smíšený pěvecký sbor Ars Brunensis Chorus pod vedením Dana Kalouska připravil společně se Středoevropským souborem bicích nástrojů DAMA DAMA pozoruhodný koncert s podtitulem Vzývání. My jsme z něj pro vás vybrali skladby českých autorů Zdeňka Lukáše, Vladimíra Franze a Dana Dlouhého. Nabídneme však i provedení unikátního kusu estonského skladatele Veljo Tormise Zaklínání železa.
    09:48
    Romantická kytara Karla Fleischlingera
      V roce 2007 zhotovil kytarista a kytarář Jan Tuláček repliku osmistrunné kytary podle vídeňského mistra Nikolause Georga Riese (cca 1840). Tento nástroj otevřel cestu do světa hudby první poloviny 19. století blanenskému kytaristovi Karlu Fleischlingerovi, který pro náš magazín představí hudbu romantických autorů.
      18:15
      Turandot v ND Brno
        Nové nastudování Pucciniho opery Turandot je v brněnském Národním divadle dílem renomované umělecké dvojice, režiséra Jiřího Nekvasila a výtvarníka Daniela Dvořáka, kteří spolu s kostýmní výtvarnicí Simonou Rybákovou připravují působivou inscenaci v nejlepších intencích současného divadla. Na brněnské jeviště se vrací Pucciniho Turandot po více než patnácti letech a poprvé v České republice byla provedena se zakončením Luciana Beria.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        22. června 2011

        Terra musica na sociálních sítích

        Napište nám