Pod pokličkou → Recepty od diváků → Curry Korokke (japonské bramborové knedlíky)

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68959

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Recepty od diváků

Curry Korokke (japonské bramborové knedlíky)

200 g mletého vepřového masa
500 g brambor
1/2 cibule
2 vejce
100 g hladké mouky
500 g strouhanky
8 listů kapusty nebo zelí
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
1 lžička kari koření
1 lžíce oleje
sůl
pepř

Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, muškátový oříšek a kari koření, zamícháme a vaříme 3 minuty. Pánev sundáme z ohně. Brambory rozmačkáme na kaši a tu smícháme s masem. Vzniklou směs rozdělíme na 8 dílů a vytvoříme menší šišky. Šišky obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Šišky smažíme ve fritovacím hrnci asi 3 minuty. Osušíme papírovým ubrouskem a podáváme na nakrájených listech kapusty nebo zelí.

Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Knedlík, brambor, rýže, k obezitě blíže

27. 4. 2011 17:30 ČT1

Pojem příloha se v české kuchyni zúžil na trojici - brambory, rýže a těstoviny. Pod pokličkou tentokrát objevíte, čím je zdravě a hlavně chutně obměnit či nahradit. Zjistíte, proč jsou přílohy českým fenoménem a jak se z původně…