Pod pokličkou → Odborní poradci → Ing. Radka Burdychová, Ph.D

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68115

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Odborníci

Ing. Radka Burdychová, Ph.D

odbornice na zdravou výživu

je absolventkou Chemické fakulty Vysokého učení technického v Brně, obor chemie potravin a biotechnologie. Na stejné fakultě v roce 2004 obdržela titul Ph.D., tedy doktorát z Chemie a technologie životního prostředí. Od roku 2001 současně profesně působila jako zástupce vedoucího akreditované laboratoře pro kontrolu jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin. V roce 2005 zahájila svou odbornou činnost na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně, kde se věnovala pedagogické a vědecké činnosti v oboru výživy, technologie potravin a jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin. K realizaci vědecké i pedagogické činnosti získala řadu grantů a je autorkou několika studijních textů k této problematice. Je také autorkou řady vědeckých publikací, řada z nich je uveřejněna v prestižní vědecké databázi Web of Science.

V roce 2008 získala akreditaci Ministerstva školství pro pořádání rekvalifikačních kurzů v oblasti lidské výživy. V současné době působí jako jednatelka a ředitelka prestižní vzdělávací společnosti v oboru výživy a potravin: Nutriacademy, s.r.o. - Akademie výživy a sportu. Je nezávislým poradcem pro výživu, oponentem Ministerstva školství ČR pro grantovou činnost a členem Společnosti pro výživu.

Následující díl

Fotografie

Na císařském dvoře české kuře krákoře

31. 8. 2011 17:30 ČT1

Mezi evropskými kuchyněmi zaujímá ta rakouská zcela výjimečné místo. Ovlivnily ji totiž všechny národy, které rakousko-uherská monarchie slučovala. Maďarská paprika se stala typickým rakouským kořením a těstoviny na rakouských…