Pod pokličkou → Odborní poradci → Ing. Radka Burdychová, Ph.D

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2009

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68993

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Odborníci

Ing. Radka Burdychová, Ph.D

odbornice na zdravou výživu

je absolventkou Chemické fakulty Vysokého učení technického v Brně, obor chemie potravin a biotechnologie. Na stejné fakultě v roce 2004 obdržela titul Ph.D., tedy doktorát z Chemie a technologie životního prostředí. Od roku 2001 současně profesně působila jako zástupce vedoucího akreditované laboratoře pro kontrolu jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin. V roce 2005 zahájila svou odbornou činnost na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně, kde se věnovala pedagogické a vědecké činnosti v oboru výživy, technologie potravin a jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin. K realizaci vědecké i pedagogické činnosti získala řadu grantů a je autorkou několika studijních textů k této problematice. Je také autorkou řady vědeckých publikací, řada z nich je uveřejněna v prestižní vědecké databázi Web of Science.

V roce 2008 získala akreditaci Ministerstva školství pro pořádání rekvalifikačních kurzů v oblasti lidské výživy. V současné době působí jako jednatelka a ředitelka prestižní vzdělávací společnosti v oboru výživy a potravin: Nutriacademy, s.r.o. - Akademie výživy a sportu. Je nezávislým poradcem pro výživu, oponentem Ministerstva školství ČR pro grantovou činnost a členem Společnosti pro výživu.

Následující díl

Fotografie

Čokoláda - pro zdraví paráda

18. 1. 2006 18:30 ČT1

Podle staré mexické legendy daroval kakaové boby lidem aztécký bůh Quetzalcoatl. Jeho děti pak tuto "božskou rostlinu" pěstovaly ve východním Mexiku, dokud ji neobjevili Cortezovi vojáci. Čokoláda obsahuje například theobromin,…