Pod pokličkou → O pořadu

Vysílání

  • Stopáž: 23 minut
  • Rok výroby: 2005

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 64486

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

O pořadu

Pod pokličkou se dá najít leccos. Vynikající svíčková, i dobrá rada. Tvůrci oblíbeného pořadu České televize „Pod pokličku“ každý týden schovávají vedle spousty zajímavostí ze světa gastronomie i výživy i recepty, postřehy známých osobností a oblíbené kreslené postavičky z dílny QQ studia. A vy – naši diváci – máte každý týden možnost pod tuto pokličku nahlédnout a něco se dovědět, lecčemu se přiučit, nebo se jen tak pobavit.

A je to už téměř deset let, co se na televizní obrazovce poprvé objevila kreslená postavička redaktorky Zorky Horké, aby Vás pořadem provedla. Zdařile jí sekundují i další animáci - neandrtálci i typicky česká pětičlenná rodinka, skládající se z pivomila Karla, věčně nabroušené Maruš, jejich dvou dětí a černouška lidojeda Mbuta mbuty. Hlasy jim propůjčují dva známí herci, Norbert Lichý a Jirka Sedláček. A nejen hlasy. Jsou to právě oni, kdo dávají kresleným postavičkám život, vtip a mnohdy i notnou dávku sarkasmu, bez něhož by pořad nebyl takový, jakým ho máte rádi.

Ovšem Pod pokličkou se objevují také lidé z masa a kostí. Odborníci na slovo vzatí, kteří dokáží rozšifrovat jakýkoliv gastronomický, výživářský i zdravotní problém. Seznamují vás s tím, co je a co naopak není zdravé jíst. Doporučují, které potraviny byste měli zařadit do svého jídelníčku, a které jídlo by mohlo vašemu tělu naopak uškodit. Přestože v jednotlivých dílech se můžete seznámit s celou řadou osobností, pořad má i několik „pevných pilířů„ - skalních odborníků.

Např. MUDr. Alexandra Fiedlerová, lékařka celostní medicíny a odbornice na vše přírodní, RNDr. Petr Fořt, věčně nespokojený se stravovacími návyky českého národa, či MVDr. Martin Svobodu, zvěrolékař, který rozumí i lidskému organizmu.

Každý z dílů pořadu Pod pokličkou vám ve 22 minutách nabídne jedno téma, týkající se jídla či stravování. V jednotlivých reportážích se dozvíte, kam až sahá historie potravin, nemocí i zvyků. Jaká jsou PRO a PROTI v daném tématu i jak kulinářsky pracovat ku prospěchu těla a ukojení chutě. Tyto rady jsou proloženy kvizy, soutěží, postřehy známých osobností i krátkými animovanými vtípky. Možná si řeknete – může se to vše vejít do necelé půlhodinky? Musí! A právě proto, vám můžeme slíbit, že v těch 22 minutách se ani na sekundu nebudete nudit. Dobrou chuť!

PS: jediné, co nám můžete vyčítat je, že ještě neumíme přenášet vůně! Ale jak říká rejža na všechno dojde!!!

Napište nám

Co byste rádi Pod pokličkou našli? Napište nám své náměty a připomínky na: podpoklickou@ceskatelevize.cz

nebo na adresu:

Česká televize
Dvořákova 18
728 20 Ostrava

Následující díl

Fotografie

Po hovězím guláši jen se všude zapráší

1. 3. 2006 18:30 ČT1

Určitě si rádi pochutnáte na hovězím mase po starodávnu s telecí nožičkou, slaninou a bílým vínem. K chuti přijdou také grilované steaky marinované v sherry či hovězí ragú se švestkami nebo klasická hovězí polévka s játrovými…