Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 23 minut
  • Rok výroby: 2005

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 70333

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

23. 10.
2021

Madeirského vína znalec je snad každý Portugalec

Portugalským národním jídlem je treska. Do Portugalska se dostala už v 16. století a traduje se, že tresku je možné upravit na 365 způsobů. Národním pitím se zase stalo madeirské víno. Je zajímavé, že k jeho dnešní charakteristické chuti přivedli vinaře námořníci. Mnozí z nich totiž tvrdili, že čím déle jsou na cestě, tím lépe víno chutná. Sklepmistři proto začali víno v sudech nakládat na lodi, aby na plavbách dozrálo. Během roku pak sudy s vínem převalovali, aby simulovali pohyby lodi.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Potíže, co mají holky, kurýruje hořčík a rady redaktorky Zorky

19. 10. 2005 18:30 ČT1

Bolestivou menstruaci je možné potlačit konzumací potravin s obsahem hořčíku, který může zmírnit křeče, bolesti a dokonce i nepříznivé psychické projevy před menstruací. Najdete jej hlavně v celozrnných obilninách, luštěninách,…