Pod pokličkou

Vysílání

  • Stopáž: 20 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 70408

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

26. 11.
2021

Čočka, hrách a fazole nesmí chybět na stole

Luštěniny jsou suchá jedlá semena některých rostlin z čeledi vikvovitých. Archeologické výzkumy potvrzují, že luskoviny patřily mezi první rostliny, které zemědělci pěstovali. I české hospodyňky dobře vědí, že nejen hrách a čočka mohou obohatit náš jídelníček. Stále častěji se i v české kuchyni prosazují méně tradiční luštěniny jako je např. cizrna, mungo nebo adzuki. Které druhy luštěnin jsou z hlediska výživy nejhodnotnější a jak je správně připravovat, se dozvíte v dalším dílu oblíbeného magazínu.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Zdravé tuky ve skořápce

1. 11. 2006 18:30 ČT1

To, že jádro vlašského ořechu připomíná lidský mozek, není zřejmě pouhá náhoda. Ořechy, a nejen ty vlašské, obsahují totiž látky, které podporují myšlení, uklidňují nervy a celkově posilují odolnost organismu. Ořechy jsou plné…