18. říjen 2020

Obsah dílu

Vybíráme koně — Topné panely — Jak upravit nevzhledný kout zahrady — Reishi — Stáj nebo volný výběh? — Ženšen a jeho druhy — Recepty v jednom hrnci — Podzimní sběr jahod — Než sedneme do sedla

Části dílu

01:33
Vybíráme koně
    Kůň je nádherné, vznešené zvíře, které stojí po boku člověka odnepaměti, ať už jako společník, dopravní prostředek, nebo pomocník v práci. Pořídit si koně je radost, ale i zodpovědnost. Vypravili jsme se za odborníky a zjistili, co rozhoduje při výběru.
    08:15
    Topné panely
      Už od první chvíle, kdy lidé rozdělali oheň a obklopili ho kameny, se využívá sálavé teplo. Touto prastarou technologií v moderním provedení můžete topit i vy.
      11:58
      Výherci soutěže
        12:50
        Jak upravit nevzhledný kout zahrady
          Možná máte na zahradě kout, který se vám nelíbí, a chtěli byste ho nějak zakrýt. Dana Marklíková poradí, jak na to.
          16:06
          Soutěž
            17:11
            Reishi
              Dobrá houbová smaženice u nás patří k podzimu. V lese ale můžeme občas najít i vzácnější houby. Vždycky však sbírejte jen ty, u kterých jste si stoprocentně jistí, že je znáte a že jsou jedlé.
              21:10
              Stáj nebo volný výběh?
                Kůň vždycky žil ve volné divoké přírodě, jeho tělo i instinkty jsou tak nastaveny. Je to jeho přirozenost. Umí regulovat svou tělesnou teplotu, jeho tělo ví, kdy bude zima a kdy léto. V žádném případě nemůže být sám, je to stádové zvíře.
                27:14
                Ženšen a jeho druhy
                  Ženšen je známý hlavně z východní medicíny, ale jeho pěstování je u nás obtížné. Existují však rostliny, které se mu v mnohém podobají a dají se i u nás pěstovat.
                  31:12
                  Recepty v jednom hrnci
                    Dnes pro vás máme připraveny dva poněkud pozapomenuté recepty na velmi chutná jídla, která připravíte rychle a nebudete k tomu potřebovat ani kupu nádobí. Budou to puding v páře a plněné kotlety.
                    36:32
                    Podzimní sběr jahod
                      Na čerstvě utržených jahodách si můžeme normálně pochutnávat na jaře. Ale existují i místa, kde se jahody sklízejí právě teď na podzim.
                      40:05
                      Soutěž
                        40:57
                        Než sedneme do sedla
                          Na závěr si řekneme, co je třeba vědět, než se poprvé posadíme do sedla koně.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž51 minut
                          Další díl
                          25. říjen 2020

                          Přehled dílů

                          342 dostupných
                          Stopáž50 minut

                          5. únor

                          Šperk a jeho význam v minulosti i současnosti — Jak předpěstovat seazenice rajčat — Chov zakrslého králíka — Tepelná čerpadla — Správná péče o šperky — Praní prádla — Medvědice, břečťan — Fenomén český granát

                          5. 2. 2023 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          11. prosinec 2022

                          Historie Sivestra — Recepty na italské pokrmy — Topení dřevem — Jak pečovat o pokojovky v zimě — Silvestrovské občerstvení — Textil v ložnici — Silvestrovská dekorace — Bolení žaludku a hlavy a recept na novoroční oběd

                          11. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          4. prosinec 2022

                          Vánoční dekorace do zahrady i před dům — Recept na rychlé a zdravé jídlo — Nenáročné pokojovky — Kotle na dřevo a pelety — Dekorace na vánoční stůl — Drobná poranění v domácnosti — Hlavolam — Prosincové výsevy begónií — Úhoř na vánoční stůl

                          4. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          27. listopad 2022

                          Máslo — Slaný koláč — Krásná zahrada v zimním období — Jak se starat o záclony — Hrozinky, prášek do pečiva , droždí — Zvěřina — Adventní výzdoba nad dveře a na lustr — Francouzské vánoční poleno

                          27. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          20. listopad 2022

                          Bedýnka na nářadí a stupínek — Vaření v multifunkčním hrnci — Půdopokryvné rostliny — Přikrývky z ovčí vlny — Dřevěné auto na svoz klád z lesa – hračka — Chov bílého ježka — Grilování — Adventní věnce — Mozaika

                          20. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          13. listopad 2022

                          Historie tlačených perníků a perníkářství — Skopové maso — Stálezelené dřeviny — Jak zateplit byt — Tlačení medové těsta do forem a pečení perníků — Domácí elektrárna — Decoupage — Podzimní výsev mrkve a petržele — Formy na tlačený perník – speciální druh řezbářství

                          13. 11. 2022 na ČT1

                          Polopatě na sociálních sítích

                          Napište nám