Polopatě

25. říjen 2020

51 minut

25. říjen 2020

Obsah dílu

Kvašená zelenina — Kobercové podložky — Jak umýt auto — Zahrada s břízami — Kvašená zelenina v kuchyni — Kvalitní spánek — Maliník — Kvašená limonáda

Části dílu

01:47
Kvašená zelenina
    O tom, že kvašená zelenina je pro náš organizmus zdrojem mnoha důležitých látek, a proto bychom ji neměli ve svém jídelníčku opomíjet, jsme už v pořadu Polopatě mluvili. Dnes si ukážeme, jakými způsoby je možné zeleninu kvasit i jaké ingredience při kvašení použít.
    08:29
    Kobercové podložky
      Přiblížíme metodu pokládky koberce napínáním. Ta umožňuje opatřit podlahu kobercovou podložkou a zvýraznit tak výhody kobercové metráže – měkký nášlap a zvukovou a tepelnou izolaci.
      12:58
      Výherci soutěže
        13:53
        Jak umýt auto
          Během podzimních a zimních měsíců se auto špiní více než kdykoli jindy. A tak by měla přijít zvýšená péče o jeho čistotu. Může vám v tom pomoci automatická myčka, máte-li však své auto rádi, raději ho umyjte ručně.
          19:03
          Zahrada s břízami
            Dana Makrlíková vás zavede na zahradu, jejíž pozemek přímo navazuje na louku s břízami a borovicový les. Dozvíte se, jak vyřešit terasu tam, kde je terénní nerovnost.
            22:56
            Soutěž
              23:51
              Kvašená zelenina v kuchyni
                Kvašenou zeleninu můžete jíst samotnou jen tak, nebo jako přílohu. Ale můžete ji přidat i do různých receptů a tak obohatit svůj jídelníček. Kvašená zelenina má silnou specifickou chuť, proto v receptech nám slouží především jako hlavní ochucovadlo. Můžeme s ní ochutit různé saláty, ale i polévky a omáčky, hodí se také jako náplň do štrůdlů, do taštiček, kapsiček, závitků apod.
                31:27
                Kvalitní spánek
                  V ideálním případě spánkem strávíme třetinu dne a jeho kvalita je důležitá i pro pohodu ve zbývajících dvou třetinách. Abychom ráno vstali odpočatí a plní energie, je potřeba zajistit si pro spánek zdravé a čisté prostředí.
                  36:27
                  Maliník
                    Maliny náramně chutnají a mají blahodárné účinky na naše zdraví. Podzim je ideální dobou, kdy můžete svou zahradu o toto ovoce obohatit. Uvidíte, jaké odrůdy vybrat i jaké podmínky vyžaduje jejich pěstování.
                    41:05
                    Soutěž
                      42:10
                      Kvašená limonáda
                        A na závěr poradíme, jak si doma připravit výborné a zdravé kvašené limonády.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž52 minut
                        Další díl
                        1. listopad 2020

                        Přehled dílů

                        321 dostupných
                        Stopáž52 minut

                        22. květen

                        Jachting — Škůdci na jarní zahradě a prevence — Natírání dřeva v exteriéru — Zahrada u novostavby — Jak funguje plachetnice — Mulčování — Jahodové dezerty — Léčivé rostliny středomoří — Jachting je sport pro všechny

                        22. 5. 2022 na ČT1
                        Stopáž51 minut

                        15. květen

                        Ovocná stromořadí a jejich význam — Robotická sekačka — Bíle kvetoucí keře — Solární systémy — Ovocný vysokokmen — Bavlněné sáčky na pečivo a ovoce — Pěstování okrasné zeleniny v nádobách — Chov ovcí — Ovoce starých odrůd

                        15. 5. 2022 na ČT1
                        Stopáž52 minut

                        8. květen

                        Netradiční kombinace rostlin — Výsadba rajčat a paprik — Grilování — Řasokoule — Netradiční způsoby pěstování — Ošetření ran — Vlkodav — Truhlíky do stínu — Netradiční saláty

                        8. 5. 2022 na ČT1
                        Stopáž52 minut

                        1. květen

                        Opalování dřeva — Plechové střechy — Návrat na zahradu — Stínění oken — Kutilský způsob opalování dřeva na domky — Trávník a plevele — Výroba obalu na tablet — Směsi koření — Výroba stolku z opalovaného dřeva

                        1. 5. 2022 na ČT1
                        Stopáž52 minut

                        24. duben

                        Fóliovník – ano nebo ne? — Grilování — Kaliny — Postřikovač — Svařování a stavba fóliovníku — Mravenci — Výroba domácího substrátu — Jarní menu — Další využití fólií na zahradě

                        24. 4. 2022 na ČT1
                        Stopáž52 minut

                        17. duben

                        Velikonoční týden – symboly a tradice — Obrubník — Květiny, které kvetou žlutě — Ponk — Kraslice — Organická hnojiva a výsadba v dubnu — Chov osla — Velikonoční dekorace na stůl — Velikonoční menu

                        17. 4. 2022 na ČT1

                        Polopatě na sociálních sítích

                        Napište nám