18. říjen 2020

Část: Vybíráme koně

Obsah dílu

Vybíráme koně — Topné panely — Jak upravit nevzhledný kout zahrady — Reishi — Stáj nebo volný výběh? — Ženšen a jeho druhy — Recepty v jednom hrnci — Podzimní sběr jahod — Než sedneme do sedla

Části dílu

01:33
Vybíráme koně
    Kůň je nádherné, vznešené zvíře, které stojí po boku člověka odnepaměti, ať už jako společník, dopravní prostředek, nebo pomocník v práci. Pořídit si koně je radost, ale i zodpovědnost. Vypravili jsme se za odborníky a zjistili, co rozhoduje při výběru.
    08:15
    Topné panely
      Už od první chvíle, kdy lidé rozdělali oheň a obklopili ho kameny, se využívá sálavé teplo. Touto prastarou technologií v moderním provedení můžete topit i vy.
      11:58
      Výherci soutěže
        12:50
        Jak upravit nevzhledný kout zahrady
          Možná máte na zahradě kout, který se vám nelíbí, a chtěli byste ho nějak zakrýt. Dana Marklíková poradí, jak na to.
          16:06
          Soutěž
            17:11
            Reishi
              Dobrá houbová smaženice u nás patří k podzimu. V lese ale můžeme občas najít i vzácnější houby. Vždycky však sbírejte jen ty, u kterých jste si stoprocentně jistí, že je znáte a že jsou jedlé.
              21:10
              Stáj nebo volný výběh?
                Kůň vždycky žil ve volné divoké přírodě, jeho tělo i instinkty jsou tak nastaveny. Je to jeho přirozenost. Umí regulovat svou tělesnou teplotu, jeho tělo ví, kdy bude zima a kdy léto. V žádném případě nemůže být sám, je to stádové zvíře.
                27:14
                Ženšen a jeho druhy
                  Ženšen je známý hlavně z východní medicíny, ale jeho pěstování je u nás obtížné. Existují však rostliny, které se mu v mnohém podobají a dají se i u nás pěstovat.
                  31:12
                  Recepty v jednom hrnci
                    Dnes pro vás máme připraveny dva poněkud pozapomenuté recepty na velmi chutná jídla, která připravíte rychle a nebudete k tomu potřebovat ani kupu nádobí. Budou to puding v páře a plněné kotlety.
                    36:32
                    Podzimní sběr jahod
                      Na čerstvě utržených jahodách si můžeme normálně pochutnávat na jaře. Ale existují i místa, kde se jahody sklízejí právě teď na podzim.
                      40:05
                      Soutěž
                        40:57
                        Než sedneme do sedla
                          Na závěr si řekneme, co je třeba vědět, než se poprvé posadíme do sedla koně.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž51 minut
                          Další díl
                          25. říjen 2020

                          Přehled dílů

                          349 dostupných
                          Stopáž50 minut

                          26. březen

                          Netradiční okurky — Péče o rostliny — Mrazuvzdornost rotlin — Tepelné ztráty v domě — Houby — Enzymy v potravinách — Kudlanky a strašilky — Recepty s okurkou a houbami

                          26. 3. 2023 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          19. březen

                          Jak založit chovatelskou stanici — Řez dřevin v březnu — Aglaonema — Jarní hnojení — Odchov štěňat — Prach v domácnosti — Inspirace do nádob — Cesmíny — Psí dobroty

                          19. 3. 2023 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          12. březen

                          Péče o keře s drobným ovocem — Sálavé teplo — Jehličnany v zahradě — Péče o pokojovky — Jarní kuřátko — Příprava skleníku — Hospodářství našich předků — Jarní dekorace na dveře

                          12. 3. 2023 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          5. březen

                          Enkaustika — Obrubníky — Masoplodka — Kompostér — Výrobky z pryskyřice — Výsev a výsadba v březnu — Rekonstrukce bytu — Výroba dekoračního žebříku se závěsným systémem

                          5. 3. 2023 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          26. únor

                          Umění lustru — Káva — Vodní kámen — Kostra zahrady — Svítidla, lustry, jejich údržba a renovace — Levné menu — Předklíčení brambor — Výroba octa ze cideru — Jak se peče sklo

                          26. 2. 2023 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          19. únor

                          Pařeniště studená a teplá, jejich založení a další možnosti přirychlování v exteriéru — Stavba opěrné zídky — Dekorace na stůl — Rajčata — Další způsoby přirychlování – první nádobové výsevy — Aktuální trendy v pěstování pokojových rostlin — Plánování záhonu — Chilli papričky — Zpracování první zeleniny a klíčků

                          19. 2. 2023 na ČT1

                          Polopatě na sociálních sítích

                          Napište nám