
31. říjen 2021
Obsah dílu
Zpracování chmele — Sběr bylin — Ovocné kůže — Regionální potravina: Zrající sýr Květenský poklad — Malínský křen — Jídla ze skanzenu: Pečené uzené maso a bílá křenová omáčka s knedlíkem
Části dílu







Přehled dílů

19. prosinec 2021
Podzimní úroda — Domácí pomazánky: peperonata a dýňové máslo — Regionální okénko: Rajčata snack - odrůda Angelle — Jídla ze skanzenu: Starobělské zmrzlé kobzole — Celoroční čajová směs — Sběr svatojánských bylin

12. prosinec 2021
Růže keltská + oxymel — Regionální okénko: Kdoulová vejmrda — Currywurst s domácí směsí koření kari — Tajemství rubriky Jídla ze skanzenu — Recepty Marie Baťové — Cukroví našich prababiček

5. prosinec 2021
Řebříček bertrám a Řebříček obecný + léčivé víno na kašel podle receptu Hildegardy z Bingenu — Medicinální maltonová vína od firmy Herbadent — Candát s máslovou omáčkou s vínem — Ohlédnutí za Regionálními potravinami z předchozích dílů a sérií — Regionální potravina: Sýr s vlašskými ořechy — Jídla ze skanzenu: Slovenské vánoční trubičky

28. listopad 2021
Obilné chai latte s kokosovým mlékem — Mangold — Moravský vrabec s bylinkovým knedlíkem a mangoldem — Regionální potravina: Děpoltovické bio máslo — Jídla ze skanzenu: bramborové a vinné cukroví

21. listopad 2021
Sběr bylin v zahradách zámku Kuks — Regionální okénko: Kolowrat limonáda — Vegetariánský burger — Druhy hrášku — Jídla ze skanzenu: Vepřové maso s hrachem

14. listopad 2021
Cesta domů — Regionální okénko: Vítův zákvas z červené řepy — Dort z kořenové zeleniny — Jídla ze skanzenu: Rakvičky se šlehačkou