2 minuty

Trvale udržitelný díl

Část: Polévka miso s tofu

Obsah dílu

Trvalá udržitelnost je dnes pro spousty lidí i společností tématem číslo jedna. Lidé si začali uvědomovat problémy s globálním oteplováním a energetická revoluce spojená s odchodem od spalování fosilních paliv.

Části dílu

02:08
Polévka miso s tofu
Polévka miso s tofu
    03:49
    Tofu jednohubky s miso pastou
    Tofu jednohubky s miso pastou
      05:34
      Len setý
      Len setý
        08:50
        Domácí zubní pasta
        Domácí zubní pasta
          10:04
          Raw tyčinky
          Raw tyčinky
            15:00
            V Krkonoších
            V Krkonoších
              17:04
              Šumavská kulajda
              Šumavská kulajda
                19:23
                Šumavský báč
                Šumavský báč
                  20:13
                  Trvalá udržitelnost
                  Trvalá udržitelnost
                    24:03
                    Vajíčkoví sněhuláci
                    Vajíčkoví sněhuláci
                      Přehrát celé video

                      Recepty

                      Herbář - Advent ze starých časů
                      Stopáž27 minut
                      Další díl
                      Advent ze starých časů

                      Přehled dílů

                      131 přehratelných
                      Herbář - Zimní slunovrat a Vánoce
                      Stopáž27 minut

                      Zimní slunovrat a Vánoce

                      III. řada

                      Prvorepublikový bramborový salát — Mokrý vánoční dort — Valašská ščedračka — Kapr pečený na sardeli podle Šroubka a Kapr namodro — Zimní slunovrat a ohlédnutí za třetím Herbářem — Vepřové koleno s vejmrdou

                      Poslední vysílání 20. 12. 2015 na ČT1
                      Herbář - Zelenina do mrazu
                      Stopáž27 minut

                      Zelenina do mrazu

                      III. řada

                      Zimní salát — Bílá ředkev naložená v medu a lososové loďky — Quiche s pórkem — Kadeřávek – chipsy, smoothie a pesto — Linda na švestkách — Makovec — Štěpánská pečeně — Závěr

                      Poslední vysílání 13. 12. 2015 na ČT1
                      Herbář - Bio a tradiční cukroví
                      Stopáž26 minut

                      Bio a tradiční cukroví

                      III. řada

                      Marmelády podle mistryně světa — Červená přenice — Zázvorky z čerstvého zázvoru — Anýzky — Masarykovy knoflíky — Křížaly — Mandloň obecná — Mozartovy koule – raw cukroví — Angus — Hovězí po burgundsku — Metal & Burgery

                      Poslední vysílání 6. 12. 2015 na ČT1
                      Herbář - Advent ze starých časů
                      Stopáž27 minut

                      Advent ze starých časů

                      III. řada

                      Pečené čaje — Domácí bylinková lékárnička — Zavináče — Výlov rybníku — Česká ryba – rybí pekáč — Ohlédnutí — Vrkoč — Pravý perník

                      Poslední vysílání 29. 11. 2015 na ČT1
                      Herbář - Trvale udržitelný díl
                      Stopáž27 minut

                      Trvale udržitelný díl

                      III. řada

                      Polévka miso s tofu — Tofu jednohubky s miso pastou — Len setý — Domácí zubní pasta — Raw tyčinky — V Krkonoších — Šumavská kulajda — Šumavský báč — Trvalá udržitelnost — Vajíčkoví sněhuláci

                      Poslední vysílání 22. 11. 2015 na ČT1
                      Herbář - Pozor, pozor
                      Stopáž26 minut

                      Pozor, pozor

                      III. řada

                      Blín černý — Cheesecake z Lučiny — Mediciální sladová vína — Kuře na pelyňku — Konopí seté — Konopná tyčinka — Oměj šalamounek a náprstník červený — Klášterní zahrada na Kuksu — Slaná svačina do skla — Sladká svačina do skla — Chléb s konopným sádlem

                      Poslední vysílání 15. 11. 2015 na ČT1
                      Herbář - Údolí včel
                      Stopáž27 minut

                      Údolí včel

                      III. řada

                      Pampeliškový med — Na návštěvě u pana včelaře – 1. část — Medovo-hořčičná zálivka — Ořechy v medu — Pleťová maska z pylu — Na návštěvě u pana včelaře – 2. část — Medový koláč — Medová perlička — Glazovaná zelenina — Brukev řepka olejka

                      Poslední vysílání 8. 11. 2015 na ČT1
                      Herbář - Lovu zdar
                      Stopáž27 minut

                      Lovu zdar

                      III. řada

                      Tradiční drožďová polévka s knedlíčky — Hlohovice — Bažant nadívaný borůvkami a kaštany — Jak se dělá pivo — Kančí se šípkovou a se zelím — Karlovarský a palfajský knedlík — Myslivecké knoflíčky

                      Poslední vysílání 1. 11. 2015 na ČT1
                      Herbář - Barvy podzimu
                      Stopáž27 minut

                      Barvy podzimu

                      III. řada

                      Kimchi — Pečená dýně na šalvěji s nudlemi — Klasický dýňový koláč z USA (a Kanady) — Ovčí feta nakládaná na bylinkách — Nakládaný hermelín — Jehněčí kebab s pistáciemi — Řepný kvas

                      Poslední vysílání 25. 10. 2015 na ČT1
                      Herbář - Nekašlete na nás
                      Stopáž26 minut

                      Nekašlete na nás

                      III. řada

                      Bramboračka s popencem a medvědím česnekem — Vitaminová voda — Šalvějový a mateřídouškový sirup — Lékárna U granátového jablka na Kuksu — Cibule s medem — Cibulový obklad — Přeštické prase — Voňavé vepřenky se zázvorem — Polentové hranolky — Bezový sorbet

                      Poslední vysílání 18. 10. 2015 na ČT1