27 minut
Tep 24

30. listopadu 2013

Obsah dílu

Vzácná nemoc i léčba Patrika — Operace mozku s navigací — Dětská neurochiruržka Eva Brichtová

Části dílu

01:00
Vzácná nemoc i léčba Patrika
    Vzácná nemoc i léčba Patrika: Jen v průměru sedm dětí v Česku ročně onemocní zhoubným nádorem oční sítnice. Retinoblastom se dá dnes léčit, u malého Patrika ale standardní léčba zabrala jen částečně. Brněnští onkologové a radiologové proto zvolili ojedinělý a náročný postup. Protinádorový lék zavedli přímo do oční tepny.
    09:53
    Operace mozku s navigací
      Operace mozku s navigací: Jednou z nejtěžších kapitol medicíny jsou nádory mozku a míchy. Nevyhýbají se ani dětem, ročně se jich v Praze a v Brně léčí asi sedmdesát. Největší nadějí pro pacienty je co nejpřesnější neurochirugická operace, i s pomocí navigačního systému. Lékaři ho využili i u čtyřleté Natálky, která má za sebou už tři zákroky.
      18:00
      Dětská neurochiruržka Eva Brichtová
        Dětská neurochiruržka Eva Brichtová: Nikdy neví, kdy ji zavolají k akutní operaci, často ale nejde o nic menšího než o život dítěte. V tomto oboru je žen poskrovnu, příliš se nevžily ani názvy neurochirurgyně nebo neurochiruržka. Eva Brichtová je zástupkyní přednosty kliniky dětské chirurgie a traumatologie v Brně, věnuje se i vědě a výuce mediků.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        7. prosince 2013

        Přehled dílů

         

        Tep 24 na sociálních sítích

        Napište nám