27 minut
Tep 24

30. června 2012

Obsah dílu

Příběh těžce popáleného Lukáše — Unikátní operace ruky — Popáleninový chirurg Zdenka Němečková Crkvenjaš

Části dílu

01:02
Příběh těžce popáleného Lukáše
    Příběh těžce popáleného Lukáše: Škola mu skončila o měsíc dřív, delší prázdniny mu ale nikdo závidět nebude. Dvanáctiletý Lukáš Hýbl z Prostějova zamířil do ostravské fakultní nemocnice, kde ho čeká další operace. Už skoro šest let bojuje s následky hlubokých popálenin. Na třech čtvrtinách těla nemá vlastní, nýbrž transplantovanou kůži, která vytváří jizvy a přináší spoustu komplikací.
    09:05
    Historická vizitka
      09:57
      Unikátní operace ruky
        Unikátní operace ruky: Lukášovu levou ruku zdeformovaly popáleninové jizvy a už ji téměž nemohl používat. Nic v ní nebylo na svém místě, a tým specialistů měl před sebou těžký úkol. Unikátní zákrok či spíše série zákroků znamená pro Lukáše šanci, že by levačku mohl v životě používat dál. Je totiž víc levák než pravák.
        17:31
        Popáleninový chirurg Zdenka Němečková Crkvenjaš
          Popáleninový chirurg Zdenka Němečková Crkvenjaš: Dlouho žila v Bosně, kde zažila válku. V medicíně si nakonec zvolila popáleniny, obor, kde jsou častým problémem i trvalé následky. Zvláště pak pro děti. Zdenka Crkvenjaš věří, že se to podaří změnit. Do výzkumu nových metod jsou zapojeni i lékaři Popáleninového centra FN v Ostravě, kde je od svých 32 let primářkou.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          8. září 2012

          Přehled dílů

           

          Tep 24 na sociálních sítích

          Napište nám