Úvod

Pondělí 16. 12. 2019 po půlnoci

Honza a Veronika odešli před více než rokem z Prahy na venkov. Od té doby se v malé osadě Kuklov na jihu Čech snaží vybudovat fungující hospodářství. Chovají slepice, kachny, husy, krůty, perličky, holuby, na pastvině se jim pasou ovce, kozy a jalovice, v králíkárně jim dupou králíci. Pěstují brambory a zeleninu, a to ještě zdaleka není všechno… Už poznáváte hlavní hrdiny televizního cyklu Malá farma? A právě oni si zavolali tým Kuchařské pohotovosti, aby jim pomohl připravit štědrovečerní večeři. Honza a Veronika sice už jednou na venkově vánoce prožili, ale tentokrát by chtěli pozvat své přátelé, kteří jim s hospodářstvím pomáhají. A protože Veronika není dvakrát zdatná kuchařka, pomoc s takovým svátečním menu opravdu potřebuje. A jak si tedy poradí náš tým, aby oběma "malým farmářům" připravil selské či farmářské vánoce, aby na stole bylo něco lidového, možná staročeského a navíc, když jsme v jižních Čechách, něco dobrého z ryb? Poradí. Jako předkrm budou drůbeží játra v sádle, které Veroniku naučí Martina, na hlavní chod si spolu s Jiřím troufne Honza, už proto, že je rybář, a připraví společně kapra na černo s knedlíkem. A na závěr bude sladká vánoční štola, kterou s Vladimírem upeče Veronika.

Recepty

Štítky

bylinky, cibule, česnek, knedlíky, koření, kynuté těsto, mandle, mléko, mrkev, národní kuchyně, omáčka, ořechy, oslava, pečení, povidla, předkrm, regionální kuchyně, ryby, sladkovodní ryby, slanina, svátek, těsto, víno, vývar, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Vánoce bez ryb

19. 12. 2009 09:50 ČT1

Vánoční tradice jsou vánoční tradice a neměly by se měnit, ale na druhou stranu ta chuť někdy je porušit a vyzkoušet něco zcela jiného, je pořád lákavá. A paní Eva tohle vánoční pokušení má. A navíc,…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení