Úvod

Neděle 11. 4. 2021 po půlnoci

Tentokrát čeká tým Kuchařské pohotovosti velmi dobrodružná cesta. Nebude to proto, že by se snad musel vydat na lov tuňáka, než ho bude chtít připravit na slavnostní stůl, ale proto, že situace v domácnosti, kde měli zasáhnout, se velmi zkomplikovala. Rekonstrukce bytu byla prostě přednější. Ovšem nadšený akvarista Jan je muž činu a okamžitě našel náhradní řešení. Poté, co se našemu týmu pochlubil se svým mořským akváriem, se okamžitě vydali na cestu do jiné kuchyně, která už byla pro přípravu menu dokonale připravena. Takže nakonec nikdo o nic nepřišel a všechno se v pořádku stihlo.
Podle Janova přání - naučit se speciality z tuňáka - se budou připravovat marinované plátky tuňáka z Tichomoří s rýžovými nudlemi, steak z tuňáka na zeleném pepři se speciální omáčkou beurre blanc z másla, šalotky, vína a bílého vinného octa. Chybět nebude ani barevný zeleninový salát. A jako sladká tečka to budou opět přesně podle Janova přání lákavé větrníky s vanilkovým krémem, karamelovou šlehačkou a fondánovou polevou.

Recepty

Štítky

bylinky, dezert, karamel, koření, krém, marináda, mléko, mořské ryby, olej, omáčka, předkrm, příloha, ryby, salát, smetana, steak, studená kuchyně, těstoviny, víno, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Menu pro volejbalistky

29. 5. 2010 09:40 ČT1

Paní Hana je sportovkyně tělem i duší a spolu se svými spoluhráčkami ve volejbalovému týmu právě zakončila halovou sezónu a ráda by oslavila zahájení sezóny letní. Ale taková oslava pro aktivní…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení