Úvod

Středa 29. 4. 2020 po půlnoci

V kulinářském přání Evy, která žije na jižní Moravě, byl kousek šibalství. Chtěla by pro své přátele a příbuzné pohoštění, které bude opravdu se vším všudy moravské. Přála si připravit typicky moravská jídla, kterými by mohla do budoucna uctít i hosty z daleka, kteří moravskou kuchyni vůbec neznají. A vše mají prověřit právě zkušené místní moravské kuchařky. Těžký úkol pro náš pohotovostní tým - uvařit pro ty, kteří speciality kraje vinných sklípků a dobrého vína mají v malíčku. Jak to udělat, když věhlas moravských kuchařek a jejich umění je znám široko daleko. Je vůbec možné překonat jejich vynikající kuchyni i jejich domácí speciality? A tak odpověď našeho týmu byla taky tak trochu šibalská.
Celý tým - Jiřího, Martinu i Vladimíra - napadlo, že se z tohoto úkolu dostanou malou oklikou a připravili menu, které si samu Moravu nese už ve svém názvu. Takže copak se ve sklípku na jižní Moravě bude podávat?
Moravská cibulačka s moravským uzeným, moravský vrabec s moravským zelím a bramborovým knedlíkem a samozřejmě, jak jinak, moravské koláčky.
A uvidíte, že i ty nejlepší moravské kuchařky budou nadmíru spokojené.

Recepty

Štítky

cibule, česnek, knedlíky, koláče, mák, mléko, národní kuchyně, ořechy, polévka, povidla, příloha, regionální kuchyně, rum, tvaroh, vejce, vepřové maso, víno, zelí

Příští zásah

Fotografie

Špíz pokaždé jinak

2. 5. 2011 17:30 ČT1

Pan Petr z Jihlavy umí skvělou svíčkovou, na kterou se rádi scházejí členové široké rodiny i přátelé, zvládne řízky i vepřo-knedlo-zelo. S přicházejícím jarem ale potřebuje inspiraci - jídlo pro…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení