Neděle 7. 6. 2020 po půlnoci
Pan Zdeněk od svého souseda, nadšeného chovatele holubů, dostal nečekaný a velmi vzácný dárek, nad kterým ovšem zůstal jen bezradně stát. Jak si poradit? Připravit pečená nebo nadívaná holoubata tak, aby byla skutečně dokonalá, mu připadá složité a hlavně velmi pracné. Staré přísloví o bezpracnosti a snadno nabytém zisku "Budou mu lítat pečení holubi až do huby" se tady samo o sobě doslova vylučuje.
Nadívaná holoubata mají od nepaměti pověst delikatesy, která se objevovala na hostinách jen v těch nejbohatších rodinách, a nebo se připravovala jen pro ty nejvzácnější hosty, jsou symbolem blahobytu a toho nejlepšího, co můžete v gastronomii najít.
Ale, jak už z vlastní zkušenosti víme, všechno je jinak, a ani pan Zdeněk se tentokrát nebude mít dobře bez vlastního přičinění. Náš kuchařský tým samozřejmě rychle a rád na jeho zavolání přijede, ale s přípravou nadívaných holoubat a vlastně celého "holubího" menu bude muset našim kuchařům pilně pomáhat.
A co si pro něho a pro jeho hosty naši kuchaři vlastně připravili? Jako předkrm se budou podávat holubí prsíčka se slaninou na salátě s lesním ovocem, jako hlavní chod samozřejmě nadívaná holoubata s dušenou zeleninou a vařeným bramborem a vše k dokonalosti přivede jahodový koláč.
Recepty
Štítky
brambory, dezert, drůbež, jahody, lesní ovoce, nádivka, předkrm, salát, slanina, zelenina
Příští zásah
Bon Appétit!
29. 1. 2011 13:00 ČT1
Francouzská kuchyně je klasika proslavená svými náročnými recepty a oceňovaná znalci s vytříbenými chutěmi. Martin s Pavlem propadli tak jako mnoho jiných lidí vaření. Dokážou se o něm bavit hodiny,…
Nejnavštěvovanější díly
- Vánoce na Malé farmě 19. 12. 2011
- Svíčková pro Alberta 11. 10. 2008
- Není guláš jako guláš 7. 2. 2009
- Tajemství pravého steaku 4. 10. 2008
- Což takhle bramborovou placku 6. 12. 2008
- Velký dětský flám 28. 2. 2009
- Polévka je grunt 8. 1. 2011
- Večeře pro faráře 21. 3. 2009