Úvod

Pondělí 5. 4. 2021 po půlnoci

Jiří je z Moravy, ale už několik let žije se svojí přítelkyní v Čechách a zastesklo se mu po tradiční oslavě velikonočních svátků. Po takové oslavě, kterou si pamatuje z domova, se všemi zvyklostmi, s kraslicemi i pomlázkami a také s dobrým jídlem, které k svátkům jara patří. Rád by svoji přítelkyni překvapil takovým menu, které se tradičně u nich doma na Velikonoce jedlo, ale také něčím neobvyklým. Jenže - jak si s takovou velikonoční atmosférou poradit?
Možná si vzpomene, jak doma barvili vajíčka anebo pletli žíly, možná taky na špenát, který tradičně patřil k zelenému čtvrtku anebo taky na mazanec, který dnes mají v každém pekařství. Ale Jiří by si přál přece jen něco trochu jiného. A co s tímhle jarním přáním udělá tým Kuchařské pohotovosti?
Martina do velikonočního menu přispěla salátem z mladého špenátu, chřestu a mrkvičky s vařeným vajíčkem, Jiří si připravil jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou s mladým bramborem, které může mít i jinou variantu, ve které stačí jen zaměnit jehněčí za kůzlečí a špenát za kopřivy a hned je na světě druhá specialita - kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou. A Vladimír? Ten připravil opravdu originální dezert, který je navíc jeho vlastním nápadem, velikonoční čokoládová vajíčka s jogurtovo - smetanovou náplní s jahodami a s vanilkovou a ovocnou omáčkou.

Recepty

Štítky

brambory, čokoláda, jehněčí, omáčka, oslava, studená kuchyně, svátek, špenát, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Tuňák je prostě tuňák

24. 4. 2010 09:50 ČT1

Tentokrát čeká tým Kuchařské pohotovosti velmi dobrodružná cesta. Nebude to proto, že by se snad musel vydat na lov tuňáka, než ho bude chtít připravit na slavnostní stůl, ale proto, že situace v…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení