Úvod

Neděle 21. 4. 2019 po půlnoci

Jiří je z Moravy, ale už několik let žije se svojí přítelkyní v Čechách a zastesklo se mu po tradiční oslavě velikonočních svátků. Po takové oslavě, kterou si pamatuje z domova, se všemi zvyklostmi, s kraslicemi i pomlázkami a také s dobrým jídlem, které k svátkům jara patří. Rád by svoji přítelkyni překvapil takovým menu, které se tradičně u nich doma na Velikonoce jedlo, ale také něčím neobvyklým. Jenže - jak si s takovou velikonoční atmosférou poradit?
Možná si vzpomene, jak doma barvili vajíčka anebo pletli žíly, možná taky na špenát, který tradičně patřil k zelenému čtvrtku anebo taky na mazanec, který dnes mají v každém pekařství. Ale Jiří by si přál přece jen něco trochu jiného. A co s tímhle jarním přáním udělá tým Kuchařské pohotovosti?
Martina do velikonočního menu přispěla salátem z mladého špenátu, chřestu a mrkvičky s vařeným vajíčkem, Jiří si připravil jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou s mladým bramborem, které může mít i jinou variantu, ve které stačí jen zaměnit jehněčí za kůzlečí a špenát za kopřivy a hned je na světě druhá specialita - kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou. A Vladimír? Ten připravil opravdu originální dezert, který je navíc jeho vlastním nápadem, velikonoční čokoládová vajíčka s jogurtovo - smetanovou náplní s jahodami a s vanilkovou a ovocnou omáčkou.

Recepty

Štítky

brambory, čokoláda, jehněčí, omáčka, oslava, studená kuchyně, svátek, špenát, zelenina

Příští zásah

Fotografie

V hlavní roli vejce

21. 11. 2011 17:30 ČT1

Věrní diváci Kuchařské pohotovosti si možná ještě vzpomenou na jeden ze starších dílů, nazvaný Jako med, a také na staršího pána - lékaře Vladimíra, který byl tehdy pozván na večeři, aby ochutnal, co…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení