Úvod

Neděle 28. 3. 2021 po půlnoci

Svoje starosti našemu týmu tentokrát svěřil pan Ivan, který chová králíky na maso, a byl by rád, kdyby také jeho dospívající děti už konečně přišly králičímu masu na chuť. Děti doposud odmítaly králíka jíst, a tak náš kuchařský tým bude mít před sebou náročný úkol - připravit takové menu, které by tuhle nechuť změnilo. Možná bude potřeba připravit králíka tak, aby se poněkud potlačila jeho specifická chuť a vůně, pro kterou dětem právě často vadí.
A navíc - králík je oblíbenou pochoutkou na velikonoce, na které vás tímto už pomalu připravíme. A jaké tedy bude tohle králičí menu? Jako první se bude podávat králičí polévka s krupicovými noky, hlavní chod bude mít podobu králíka pečeného s bylinkami, tomaty a žampiony. S dezertem nejspíš pobaví Vladimír nejen rodiče, ale hlavně děti, které tímto králíka bezpochyby vezmou na milost, protože na konci je bude čekat roztomilý mrkvový dort.

Recepty

Štítky

bylinky, česnek, dezert, dort, italská kuchyně, koření, králík, noky, olej, ořechy, polévka, rajčata, sladká modelovací hmota, slanina, víno, vnitřnosti, vývar, zelenina, žampiony

Příští zásah

Fotografie

Polévka je grunt

8. 1. 2011 13:00 ČT1

Paní Veronika bydlí se svojí rodinou v Liberci. Vaření se nebojí, neumí ale udělat ten správný vývar jako od maminky. Kdykoli ho udělá, její manžel ho pro jistotu ani neochutná. Navíc musí Veronika…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení