Úvod

Středa 2. 8. 2017 po půlnoci

Svátek zamilovaných svatý Valentýn je tou pravou příležitostí, abychom se přesvědčili, co je pravdy na starém dobrém rčení Láska prochází žaludkem. Tento sváteční den je spojen s mnohými pověrami či úsměvnými tradicemi, kdy je třeba posnídat valentýnský toast s máslem, sypaný skořicovým cukrem, nebo předat svému milému potají bláznivý dárek, ozdobený červenou mašlí, jehož účelem je překvapit, potěšit a pobavit či rozesmát. Možná proto si chce tento svátek připomenout i paní Kateřina, ale hlavně chce překvapit svého manžela neobvyklou večeří. Představuje si menu, které nejen, že bude svou pestrostí i barvami na první pohled probouzet všechny chutě, ale také bude v sobě skrývat ingredience, které patří mezi přírodní afrodisiaka - jako je třeba kaviár, krevety, rajčata, avokádo, pórek, mrkev, pepř, čerstvý zázvor, koriandr, chilli papričky, česnek, hlíva ústřičná, jahody, čokoláda, skořice, hřebíček, máta, med a mnoho dalších.
Ale jak tohle všechno spojit dohromady v lákavou večeři? Jak si s takovým složitým zadáním poradit? A to už je úkol jako ušitý pro tým Kuchařské pohotovosti.
Takže, jaké vyluštění bude mít tahle valentýnská tajenka? Jako předkrm připravili pro paní Kateřinu a jejího manžela Dalibora lososový kaviár s avokádem na srdcovém toastu, hlavním pokrmem pak budou tygří krevety na rýžových nudlích a vše završí roztomilý dezert v podobě Valentýnských jahodových srdíček.

Recepty

Štítky

borůvky, česnek, čokoláda, dezert, houby, chilli, jahody, jogurt, koření, mořské plody, mrkev, oslava, pórek, předkrm, studená kuchyně, svátek, těstoviny, zelenina, želatina

Příští zásah

Fotografie

Menu pro volejbalistky

29. 5. 2010 09:40 ČT1

Paní Hana je sportovkyně tělem i duší a spolu se svými spoluhráčkami ve volejbalovému týmu právě zakončila halovou sezónu a ráda by oslavila zahájení sezóny letní. Ale taková oslava pro aktivní…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení