Úvod

Úterý 22. 6. 2021 po půlnoci

Vzpomínka na chuť dobrých jídel, která nám v dětství vařila babička nebo maminka, někdy může být tak neodbytná, že nám nedá ani spát. Kdo by si nepamatoval na plotny starých kamen ve venkovských kuchyních, na kterých mnohdy vznikaly zázraky. I paní Hana vzpomíná na dětství, na svoji kamarádku a hlavně na její laskavou maminku, výbornou kuchařku, která jim často právě na takové plotně pekla obyčejné bramborové placky a plnila je povidly. Pochoutka jí tenkrát natolik učarovala, že dodnes nemůže na jejích chuť zapomenout. Hledání starého receptu bylo marné, ani v jejím okolí placky už nikdo neumí. A tak volání o pomoc se tentokrát týká právě rady, jak na bramborové placky. Ale náš kuchařský tým ví, že tahle stará pochoutka se nemusí připravovat pouze s povidly, ale naopak placky mají bezpočet dalších variací. Jen si vzpomeňte na všechny možnosti - jsou to placky plněné zelím, špenátem, masem, kapustou, "se škvarkama", jako příloha k hlavnímu chodu nebo jako sladké, plněné mákem či tvarohem. Kterou možnost si kuchařský tým spolu s paní Hanou vyberou a jaké další variace bramborových placek připraví, to už se nechejte překvapit.

Recepty

Štítky

brambory, jahody, lesní ovoce, špenát, vepřové maso

Příští zásah

Fotografie

Není guláš jako guláš

7. 2. 2009 10:00 ČT1

Ani se nechce věřit, že by někdo volal o pomoc jenom proto, že potřebuje připravit tak obyčejné jídlo, jakým je guláš. Jenomže další rozhovor ukázal, že to s touhle pomocí, ani s gulášem nebude vůbec…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení