Úvod

Sobota 17. 10. 2020 po půlnoci

Na začátku dalšího zásahu našeho kuchařského týmu byl tentokrát mimořádně úspěšný rybář a jeho překvapená manželka. Ve chvíli, kdy se jí na kuchyňském stole ocitly tři obrovské ryby a ona se nad nimi bezradně rozhlížela, přišel spásný nápad a vytočila, tak jako mnozí před ní, číslo Kuchařské pohotovosti. A otázek bylo hned několik - jak nejlépe zpracovat takhle velký úlovek, jaké přílohy se k rybám vlastně nejvíc hodí a jaký zákusek by byl nejlepší po takové rybí hostině.
Hned z naléhavého telefonátu naši kuchaři pochopili, že se jedná o opravdu velké ryby. A tady se nabízelo hned několik mimořádných specialit. Protože to byli pstruzi, kteří patří k nejchutnějším sladkovodním rybám, chce šéfkuchař Jiří, aby maso zůstalo co nejšťavnatější, proto se rozhodl připravit je opravdu speciálním způsobem v tzv. papilotě, tedy v pergamenovém papíru s máslem a bylinkami. Jako přílohu zvolil brambory s něčím docela nečekaným, čeho je všude kolem nás plno. Totiž s kopřivami! A protože z tak velkých ryb bude spousta masa, které by bylo hřích nezpracovat, menu se rozroste o domácí lehkou rybí polévku na způsob francouzské bouillabaisse. A pak už jen zbývá menu doplnit rafinovaným švestkovým koláčem s tvarohem a mákem a Kuchařská pohotovost se může vydat na cestu.

Recepty

Štítky

brambory, česnek, francouzská kuchyně, koláče, kopřivy, majonéza, mák, mořské plody, omáčka, polévka, příloha, ryby, sladkovodní ryby, studená kuchyně, tvaroh, vývar

Příští zásah

Fotografie

Nebojte se školní kuchyně

8. 11. 2008 17:25 ČT1

S tím, co všechno možné i nemožné dokážou vymyslet děti, má každý dostatek svých zkušeností. Ale to, že něco vymyslí i pro tým Kuchařské pohotovosti, by čekal jen málokdo. Ale stalo se! Skupinka…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení