Úvod

Neděle 14. 3. 2021 po půlnoci

Představte si, že čekáte vzácnou návštěvu z Anglie, váš zahraniční host je mimořádně velký labužník, miluje klasickou českou kuchyni, má o ní jen to nejlepší mínění a dokonce je pro ni ochoten zapomenout na všechny anglické speciality. Určitě mu budete chtít připravit to nejlepší, co v české gastronomii znáte. Na druhou stranu jste kuchařka, která běžné vaří úplně jinak, navíc máte malé děti, všude kolem plno hraček a spoustu jiných starostí s domácností. Ale Angličan už je pomalu na cestě k vám domů?
Přesně v takové situaci se ocitla Monika. A protože ona si umí poradit v každé situaci, ví také, že je tu tým Kuchařské pohotovosti, aby zachránil nejen ji, ale také slávu české kuchyně na britských ostrovech.
Stačilo jediné zavolání a dokonalé klasické české menu bylo na světě. Na mlsného Angličana bude čekat tradiční bramborová polévka s houbami, svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem a brusinkami a jako dezert lívanečky s omáčkou z lesního ovoce.
A jak to dopadlo, pochutnal si host z Anglie? Budete překvapeni, protože jeho reakce předčila očekávání i samotného týmu Kuchařské pohotovosti.

Recepty

Štítky

brambory, česnek, houby, hovězí maso, knedlíky, lesní ovoce, národní kuchyně, omáčka, polévka, příloha, smetana, svíčková

Příští zásah

Fotografie

Menu pro tatínka

23. 5. 2009 09:45 ČT1

"Chtěla bych sestavit menu pro opravdové labužníky, kteří nemají v lásce novodobé pokrmy. Chtěla bych připravit příjemnou večeři nebo oběd pro svého tatínka, který patří mezi starší generaci a…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení