Úvod

Sobota 17. 11. 2018 po půlnoci

Představte si, že čekáte vzácnou návštěvu z Anglie, váš zahraniční host je mimořádně velký labužník, miluje klasickou českou kuchyni, má o ní jen to nejlepší mínění a dokonce je pro ni ochoten zapomenout na všechny anglické speciality. Určitě mu budete chtít připravit to nejlepší, co v české gastronomii znáte. Na druhou stranu jste kuchařka, která běžné vaří úplně jinak, navíc máte malé děti, všude kolem plno hraček a spoustu jiných starostí s domácností. Ale Angličan už je pomalu na cestě k vám domů?
Přesně v takové situaci se ocitla Monika. A protože ona si umí poradit v každé situaci, ví také, že je tu tým Kuchařské pohotovosti, aby zachránil nejen ji, ale také slávu české kuchyně na britských ostrovech.
Stačilo jediné zavolání a dokonalé klasické české menu bylo na světě. Na mlsného Angličana bude čekat tradiční bramborová polévka s houbami, svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem a brusinkami a jako dezert lívanečky s omáčkou z lesního ovoce.
A jak to dopadlo, pochutnal si host z Anglie? Budete překvapeni, protože jeho reakce předčila očekávání i samotného týmu Kuchařské pohotovosti.

Recepty

Štítky

brambory, česnek, houby, hovězí maso, knedlíky, lesní ovoce, národní kuchyně, omáčka, polévka, příloha, smetana, svíčková

Příští zásah

Fotografie

V hlavní roli vejce

21. 11. 2011 17:30 ČT1

Věrní diváci Kuchařské pohotovosti si možná ještě vzpomenou na jeden ze starších dílů, nazvaný Jako med, a také na staršího pána - lékaře Vladimíra, který byl tehdy pozván na večeři, aby ochutnal, co…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení