26 minut

14. září 2020

Část: Natáčení seriálu Stíny v mlze

Obsah dílu

Slovensko zařadí Česko mezi rizikové země — Vývoj počtu nakažených — Novinky v karanténě — Fronta na registraci k zubaři v Ostravě-Lhotce — Počty zubařů — V Hranicích odhalili pomník T. G. Masaryka — Odhalené pomníky — Policisté dopadli zloděje kol — Výročí péče služeb o duševní zdraví — Kočárová show v Karviné — Správa železnic připravuje vysokorychlostní trať — Volby v Pardubickém kraji: problémy rybářů — Volby v Pardubickém kraji — Natáčení seriálu Stíny v mlze

Části dílu

00:57
Slovensko zařadí Česko mezi rizikové země
    Živě redaktorka Helena Dohnalová.
    03:31
    Vývoj počtu nakažených
      Od včerejška přibylo v MS kraji 54 nakažených, nejvíce na Ostravsku, Karvinsku a Novojičínsku. Celkově se s nemocí COVID-19 potýká 843 lidí. V kraji Olomouckém hygienici evidují aktuálně 362 nakažených, nejvíce přímo na Olomoucku.
      03:51
      Novinky v karanténě
        Pravidla pro umisťování lidído karantény se mění. Ti, kteří se setkají s člověkem nakaženým COVIDEM-19, do ní nebudou muset v případě, že oba budou mít při kontaktu nasazené roušky nebo respirátory. Nesmějí mít ale žádné příznaky nemoci. V izolaci taky nebudou muset být lidé, kteří se setkají s pozitivně testovaným člověkem, ale v posledních 90 dnech nemoc prodělali.
        04:58
        Fronta na registraci k zubaři v Ostravě-Lhotce
          Rozruch dnes v ostravském obvodu Lhotka způsobila dlouhá fronta lidí. V této části města nově ordinuje zubní lékař. Na registraci do péče čekali mnozí i déle než 10 hodin. Ordinace se zvládne postarat o zhruba 1 500 pacientů, nabírat je bude postupně. V MS kraji je dlouhodobý nedostatek zubařů, hlavně v menších obcích.
          06:48
          Počty zubařů
            Podle vedení české stomatologické komory je zubních lékařů aktuálně v Česku rekordní počet. Jejich nasmlouvání je na zdravotních pojišťovnách. Ty by podle organizace, která zubní lékaře sdružuje, měly pacientům říci, kde zanikla kapacita a kde navázali nový vztah, což se podle komory často neděje.
            07:09
            V Hranicích odhalili pomník T. G. Masaryka
              Živě Ondřej Tuček, architekt.
              10:42
              Odhalené pomníky
                Pomníky mají i další postavy spjaté s regiony: Nejznámějším je socha zpěvačky Věry Špinarové v Husově sadu v centru Ostravy. V roce 2016 zástupci Vsetína odhalili pomník vynálezci, odbojáři a dlouholetému starostovi Josefu Sousedíkovi. Ve stejném roce přibyla v Hukvaldské oboře bronzová kopie sochy lišky Bystroušky, jejíž originál odtamtud někdo ukradl. A od roku 2013 má také v Litovli
                2m bronzovou sochu Gustav Frištenský, jeden z nejslavnějších českých sportovců.
                11:22
                Policisté dopadli zloděje kol
                  Policisté zadrželi muže, který měl krást jízdní kola z domů. V nejbližší době zveřejní další podrobnosti případu. Jen v MS kraji policisté ročně vyšetřují přibližně 670 podobných kauz. Objasní téměř každou třetí krádež.
                  12:59
                  Výročí péče služeb o duševní zdraví
                    V celém Česku si lidé připomínají výročí 30 let od založení komunitních služeb v oblasti péče o duševní zdraví. Právě tehdy začali u nás zdravotníci pomáhat lidem s psychickým onemocněním žít plnohodnotný život i mimo zdi psychiatrické léčebny a bez izolace. Tomu se nově věnují i v Centru duševního zdraví v Opavě.
                    16:21
                    Kočárová show v Karviné
                      16 historických kočárů tažených koněm či spřežením bylo k vidění před karvinským zámkem. Lidé si mohli prohlédnout např. pohřební kočár z roku 1850 nebo téměř 100 let starou hasičskou stříkačku, kterou představili dobrovolní hasiči z Dolních Marklovic. Na místě se sešly stovky lidí, mezi nimi i iReportér Zdeněk Smištík.
                      16:49
                      Správa železnic připravuje vysokorychlostní trať
                        Správa železnic vypsala veřejnou zakázku na zpracování územní dokumentace pro stavbu vysokorychlostní trati Moravská brána, která by měla v budoucnu vést mezi Přerovem a Ostravou.
                        Projekt se ale nelíbí vedení Hranic. Kritizuje zásah do krajiny.
                        19:02
                        Volby v Pardubickém kraji: problémy rybářů
                          Milionové škody, desítky tun uhynulých ryb. Velkým tématem předvolebního vysílání z Pardubicka je i sucho. Trápí nejen zemědělce s vodohospodářské, ale i chovatele ryb. Na teplo a nedostatek vody se totiž navazují i problémy s výskytem nemocí, jako je herpes virus.
                          20:32
                          Volby v Pardubickém kraji
                            I dnešní předvolební vysílání České televize a konkrétně představování Pardubického kraje zakončí večerní debata stranických lídrů. Od 20 hodin ve studiu na Kavčích horách v Praze, kam se díváte živě. Těchto debat se účastní zástupci stran, hnutí a uskupení, která podle průzkumů společností Kantar CZ a Data Collect mají v preferencích největší podporu voličů, a tedy i největší šanci se do nového zastupitelstva kraje dostat.
                            21:18
                            Natáčení seriálu Stíny v mlze
                              V Ostravě pokračuje natáčení nového krimiseriálu ČT STÍNY V MLZE. Ten nabídne pohled do zákulisí policejní práce a zároveň se bude věnovat i osobnímu životu vyšetřovatelů. O víkendu se některé scény natáčely také v aule Gong v Dolních Vítkovicích.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              15. září 2020

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              18. dubna

                              Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                              18. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. dubna

                              Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                              17. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. dubna

                              Nová trasa pro horská kola v Mostech

                              16. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. dubna

                              Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                              15. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. dubna

                              Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                              12. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              11. dubna

                              Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                              11. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. dubna

                              Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                              10. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              9. dubna

                              Tameh čeká reorganizace — Jan Světlík čelí obvinění — Nové dálkové lety z mošnovského letiště — Podvodníci okradli seniory — Polovina klíšťat v Olomouci nakažena — Návrat sousoší do Staré Vody — Letní teploty vystřídá prudké ochlazení — Čajovna u knihovny končí — Těšínské divadlo projde rekonstrukcí

                              9. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. dubna

                              Bezpečnostní opatření šampionátu v hokeji — Změny ve vedení společnosti Renarkon — Věřitelé Liberty hlasovali o restrukturalizaci — Dítě se vzácnou nemocí léčí v Darkově — Počasí a teploty trhají rekordy — Zabavené zvony míří zpět do obcí — Volební urny pro eurovolby — Archiv Vítkovických železáren slouží 70 let

                              8. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              5. dubna

                              Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                              5. 4. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám