26 minut

9. února

Část: Náročný víkend v Novém Městě na Moravě

Obsah dílu

Protest polských zemědělců — Stížnosti zemědělců — Ceny bytů v Česku — Opravy Barrandovského mostu — Oprava mostu v Ústí nad Labem — Letní dětské tábory se rychle plní — Sesuv další skály v Karlových Varech — Náročný víkend v Novém Městě na Moravě — Advokát skončil ve vazbě — Objasnění staré vraždy novorozence — Varování horské služby — Parkovací dům centru města neulevil — Chovatelce psa hrozí vězení — Vyšší příspěvky na péči — Internetem se stále častěji šíří podvodná videa s údajným výskytem vlků — Koncert na podporu rodiny, která přišla o svůj domov

Části dílu

01:08
Protest polských zemědělců
Protest polských zemědělců
    Polští farmáři blokovali od rána silnice. Připojili se tím ke svým kolegům z dalších zemí včetně Česka. Upozorňují hlavně na levný dovoz nebo plány národních vlád na snížení daňových úlev. Akce polských farmářů dopravu na tuzemských hranicích zkomplikovala pouze částečně.
    03:08
    Stížnosti zemědělců
    Stížnosti zemědělců
      Unijní nařízení a ekologické směrnice patří k hlavním důvodům současné vlny protestů, protože podle demonstrantů zvyšují jejich výrobní náklady. Unii vyčítají i dovoz levnějších výrobků ze zahraničí, které tyto ekologické standardy splňovat nemusí.
      03:54
      Ceny bytů v Česku
      Ceny bytů v Česku
        I ve třetím čtvrtletí loňského roku klesaly ceny bytů. Celorepublikově o necelé dvě procenta. Podle dat společnosti Deloitte je to už počtvrté v řadě. Napříč jednotlivými kraji jsou ale ve vývoji cen velké rozdíly.
        06:02
        Opravy Barrandovského mostu
        Opravy Barrandovského mostu
          Řidiče i chodce čekají komplikace na Barrandovském mostě v Praze, silničáři tam zahájí další část přípravných prací pro letošní opravu.
          07:39
          Oprava mostu v Ústí nad Labem
          Oprava mostu v Ústí nad Labem
            Přípravy na opravy důležitého mostu začaly také v Ústí nad Labem. Rekonstrukce čeká páteřní silniční spojnici Benešův most. Práce vyjdou krajskou kasu na víc než půl miliardy korun.
            08:51
            Letní dětské tábory se rychle plní
            Letní dětské tábory se rychle plní
              Řada z nich už je obsazená, nebo zbývají jen poslední místa. A to i přesto, že organizátoři kvůli zvýšeným nákladům museli zdražovat. Často o několik stovek korun.
              10:36
              Sesuv další skály v Karlových Varech
              Sesuv další skály v Karlových Varech
                V Karlových Varech specialisté zpevňují další skálu. Těsně u lázeňského centra statik zjistil několik uvolněných kusů, které hrozily zřícením.
                12:29
                Náročný víkend v Novém Městě na Moravě
                Náročný víkend v Novém Městě na Moravě
                  Na světový šampionát v biatlonu dnes dorazily do Nového Města na Moravě tisíce fanoušků. Podpořit chtějí závodnice ve sprintu, který tam odstartoval před půl šestou večerní. Organizátoři i tentokrát apelovali na řidiče, aby dodržovali pravidla hlavně při parkování.
                  14:46
                  Advokát skončil ve vazbě
                  Advokát skončil ve vazbě
                    Pavel Jelínek si podle Policie objednal únos a vraždu bývalého přítele své dcery, rovněž advokátky.
                    16:55
                    Objasnění staré vraždy novorozence
                    Objasnění staré vraždy novorozence
                      Vražda která se stala před 20 lety. Vyšetřovatelům se vraždu novorozence z Krupky na Teplicku z března 2004 podařilo objasnit až teď. Potvrdili také, že díky vývoji genetiky dokázali najít i matku dítěte. Protože v době činu nebyla trestně odpovědná, případ odložili.
                      18:03
                      Varování horské služby
                      Varování horské služby
                        Horská služba varuje před nebezpečím, které hrozí při cestách na hřebeny a vrcholky tuzemských hor. Na té nejvyšší - Sněžce - se v posledních dvou týdnech zranili 3 turisté, dva z nich zemřeli. Hřebeny Krkonoš pokrývá led a lidé tam často vyrážejí málo oblečení a bez potřebné výbavy.
                        18:47
                        Parkovací dům centru města neulevil
                        Parkovací dům centru města neulevil
                          Nový parkovací dům v Českých Budějovicích, od něhož si i radnice slibovala zklidnění v centru, zatím dopravě neulevil. Část motoristů si podle vedení města i nadále zkracuje cestu přes historické náměstí Přemysla Otakara II. Zvažuje tam proto zavedení nového značení.
                          20:41
                          Chovatelce psa hrozí vězení
                          Chovatelce psa hrozí vězení
                            Majitelce zuboženého ridgebacka, kterého našla před třemi týdny v noci ležet na sídlišti v Táboře náhodná kolemjdoucí, hrozí vězení. K bezvládnému zvířeti přijeli strážníci a hned se dostal do péče veterinářů. Byl ale v tak špatném stavu, že už ho nedokázali zachránit.
                            20:59
                            Vyšší příspěvky na péči
                            Vyšší příspěvky na péči
                              Příspěvek na péči o handicapované a seniory vzroste od července u více postižených lidí o 11 až 40 procent. Nejvíce postiženým se 4. stupněm závislosti stát zvýší příspěvek o 4 800 měsíčně. Lidé s nejvyšším stupněm závislosti, kteří zůstávají v domácím prostředí, pak dostanou od července na péči o 7 800 měsíčně víc.
                              22:44
                              Internetem se stále častěji šíří podvodná videa s údajným výskytem vlků
                              Internetem se stále častěji šíří podvodná videa s údajným výskytem vlků
                                Upozornila na to organizace Hnutí Duha Šelmy. Desítky tisíc lidí nyní reagovaly na záznam s vlčím vitím, který má pocházet z Prachaticka. Zároveň ale chovatelé stále upozorňují na škody, které jim smečky způsobují na hospodářských zvířatech. Naposled vlci napadli stádo ovcí na jihu Šumavy.
                                24:44
                                Koncert na podporu rodiny, která přišla o svůj domov
                                Koncert na podporu rodiny, která přišla o svůj domov
                                  Na podporu pětičlenné rodiny, která po lednovém výbuchu plynu v Kamenném Újezdě na Českobudějovicku přišla o dům, uspořádal tamní obecní úřad benefiční koncert. Živě tam Čtvero ročních období zahraje Jihočeská filharmonie.
                                  Přehrát celé video
                                  Události v regionech (Praha) - 12. února
                                  Stopáž25 minut
                                  Další díl
                                  12. února

                                  Přehled dílů

                                  4650 dostupných
                                  Události v regionech (Praha) - 4. října
                                  Stopáž26 minut

                                  4. října

                                  4. 10. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 3. října
                                  Stopáž26 minut

                                  3. října

                                  Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Koalice v Libereckém kraji — V Česku letos zbankrotovalo 524 společností — Situace romských žáků ve školách se nelepší — Škody na úrodě po povodních — Začala stavba justičního paláce v Ústí nad Labem — České dráhy zdraží o 5 procent — Na Písecku roste počet vloupání — Spor Dynama Pardubice o odstupné pro trenéra — Losování startovních čísel pro Velkou pardubickou — Policie dohlíží na zápas Ajaxu se Slávií — Dostáváme se do další části Událostí v regionech. Jaká témata v ní ještě nabídneme? — Domovy pro seniory začínají přijímat opatření proti nákaze covidem a chřipkou — Rybáři odložili výlov rybníků — Povodí Labe sčítá škody, které povodeň způsobila na tocích v její správě — Nedostatek dárců krve kvůli nemocem — Ochrana proti covidu-19 v domovech pro seniory — Divadlo Nová spirála se otevírá veřejnosti — Premiéra hry A vybuchla Setuza

                                  3. 10. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 2. října
                                  Stopáž26 minut

                                  2. října

                                  Rušení letů kvůli konfliktu na Blízkém východě — Repatriační lety z Libanonu — Humanitární organizace vyplatí 200 milionů lidem zasažených povodní — Nový parazit ničí borové lesy — Likvidace chovu drůbeže na Klatovsku — Neratovická nemocnice se bude stěhovat — Napadení dětí na Prachaticku — Pokuty za rozkopané chodníky v Jihlavě — Kontroly emisí dnes v Jihlavě ukázaly na pochybení zaměstnance emisní stanice v Pelhřimově — Petice proti revitalizaci náměstí v Pardubicích — Mobilní psychiatrický tým na Orlickoústecku — Kácení stromů v Edmundově soutěsce — Producentům vánočního sortimentu vrcholí výroba — Konec léta v Krkonoších — Obchodní inspekce kontroluje slevové akce — V libereckém Naivním divadle se jede Jizerská padesátka — Rizika při záchraně ježků

                                  2. 10. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 1. října
                                  Stopáž26 minut

                                  1. října

                                  1. 10. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 30. září
                                  Stopáž26 minut

                                  30. září

                                  Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Jednání o koalici v regionech — Výsledky 2. kola senátních voleb — Volební incident v Polici nad Metují — Rozpory v Žitenicích u Litoměřic neskončily ani převratem ve vedení obce, ani s místním referendem. — Prezident Petr Pavel jedná s koaličními lídry kvůli vládní krizi. — Čísla nakažených čeným kašel dál rostou — Tuzemské domácnosti v srpnu dlužily bankám přes dva biliony a 300 miliard korun. To je skoro o 11 miliard víc než v červenci. — Školy ve Stříbře hostí děti z vyplavené obce — Provizorní mosty míří do Bělé pod Pradědem — Kontrola koryta Labe po povodních — Začala stavba další části obchvatu Rakovníka — Obyvatelům domu v Praze 8, kterým během prudkých dešťů vyplavila voda byty, odpustí radnice nájem, a to až na tři měsíce, podle míry poškození. — Dostáváme se do další části Událostí v regionech. A co v ní ještě nabídneme? — A ukážeme i poškození, kvůli kterému nejezdí lanovka na Petřín. — Uzavření provozu továrny v Kaplici — Likvidace drůbeže v chovu na Klatovsku — Lanovka na Petřín je mimo provoz — Začala houbařská sezona — Výluka vysílače Cheb – Zelená hora

                                  30. 9. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 27. září
                                  Stopáž26 minut

                                  27. září

                                  Problémy s digitalizací stavebního řízení — Návrat k původnímu systému stavebního řízení — Roste počet hazardních hráčů — Česko je na prahu respirační sezony — 1 500. transplantace ledviny ve FN Hradec Králové — Jednání o koalicích v krajích — Druhé kolo senátních voleb — Filmy ČT uspěly na festivalu v Ostrově — České dráhy od poloviny prosince zdraží — Obnova hlavního nádraží v Praze — Ptačí chřipka zasáhla další komerční provoz — Drony prověřují statiku poškozeného domu — Velká voda poškodila dřevěnou lávku ve Žďáru nad Sázavou — Letohrádek Bellarie je opět přístupný — Křest knihy Holčička ze známky

                                  27. 9. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 26. září
                                  Stopáž26 minut

                                  26. září

                                  Ceritifikace škol s pohybovými aktivitami — Obezita u dětí v Česku — Obžaloba pražských policistů — Trest za požár velkoskladu v Plzni — Nedostatek očních lékařů v Českých Budějovicích — Dál horzí protesty zdravotníků — Protest proti bourání sokolovny v Karlových Varech — 100 milionů korun pro lidi zasažené povodní — Zaplavená sklárna na Prachaticku — Přestavba vlakového nádraží v Jihlavě — Nová podoba pražského hlavního nádraží a jeho okolí — Restituční kauza Walderode se vrací k soudu 1. stupně — Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Policejní služebna na nádraží v Plzni — Sté výročí vodní elektrárny na jihu Čech

                                  26. 9. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 25. září
                                  Stopáž25 minut

                                  25. září

                                  Rozsáhlé propouštění zasáhne Českolipsko — Novela zákoníku práce — Odvolání Ivana Bartoše — Vyjednávání o koalici ve Středočeském kraji — Technici zprovoznili úřad v Ostrově — Výstřely včera večer vyděsili obyvatele Břeclavi — Případ podněcování vzpoury věznů u soudu — Jihočeský kraj dá na pomoc po povoních až 30 milionů korun — Protipovodňová opatření jihočeských měst — Dobrovolní hasiči z Vysočiny pomáhají na Moravě — Obnovení lodního provozu v Praze — Útočnice se do školy v Domažlicích nevrátí — Policie na Plzeňsku pátrá po pytlácích — Ze zoo u Dolní Pěny utekli dva psi ušatí — Oprava střechy hradu Kašperk — Rozepře kolem pardubické Brány borců — Vrcholí 37. ročník festivalu Finále Plzeň — Márdiho sloupky Hlas ze San Piega

                                  25. 9. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 24. září
                                  Stopáž26 minut

                                  24. září

                                  Premiér navrhne odvolání ministra Bartoše — Piráti vidí odvolání Bartoše jako porušení koaliční smlouvy — Premiér navrhne odvolání ministra Bartoše — Reakce prezidenta Pavla na odvolání Ivana Bartoše — Začíná desetidenní lhůta pro napadení voleb — Povolební jednání v Královéhradeckém kraji — Škody zemědělců po povodních — Mimořádná pomoc pro lidi zasažené povodní — Křižánky už druhý týden bez pitné vody — 18 let vězení pro Jakuba Kudlíčka — Pokus o dotační podvod u soudu v Ústí nad Labem — K zákazníkům po roce míří balíky Zásilkovny — Sobotní incident mezi turisty v centru Prahy skončil tragicky — Nedostačující kapacita záchytné stanice v Plzni — Další omezení na Barrandovském mostě — Zvíkovský most přes Vltavu zůstane zavřený o tři měsíce déle — Otevření protipovodňových vrat na Čertovce — Nový film režiséra Viktora Tauše Amerikánka — Nový dokument o herečce Ivě Janžurové

                                  24. 9. 2024 na ČT1
                                  Události v regionech (Praha) - 23. září
                                  Stopáž26 minut

                                  23. září

                                  Výsledky krajských voleb — Koaliční vyjednávání v Libereckém kraji — Vyjednávání o koalici v Ústeckém kraji — Vyjednávání o koalici v Královéhradeckém kraji — Vyjednávání o koalici na Vysočině — Vyjednávání v Karlovarském kraji — Povodňová bilance — Uklízení škod po povodních — Povodně zničily hrnčířskou dílnu na Českokrumlovsku — Protipovodňová opatření v Mělníku — Trestní reforma — Muž v Ostravě vyhrožoval učitelce nožem — Hoteliéři v Krkonoších šetří sdílením služeb — Nový přírodní park Střední Krušnohoří — V Libereckém kraji se konala dvě místní referenda — Plzeňská Škoda vyrobila nejdelší tramvaj na světě — Další krok pro vznik Vltavské filharmonie v Praze — Začal festivlal Oty Hofmana

                                  23. 9. 2024 na ČT1

                                  Napište nám