26 minut

9. prosince 2020

Část: Karlovarský kraj má konečně koalici

Obsah dílu

Vývoj koronaviru aktuálně — Vánoční trhy zvažují uzavření — Restaurace protestuje proti nařízení — Vývoj stupně Protiepidemiologického systému PES — Nákaza na Jesenicku — Nákaza v domově pro seniory — Obyvatelé v domově pro seniory se budou starat o slepice — Slovanská epopej nepatří Praze — Bavorsko zpřísňuje protikoronavirová opatření — Odvolání proti trestu za posprejování Karlova mostu — Karlovarský kraj má konečně koalici — Rychnov opouští Rakušany — Další parkovací dům v Českých Budějovicích — Nehoda cisterny s asfaltem — Podmínka pro bývalou ředitelkou muzea — Sportoviště a některé bazény jsou obsazené až do příštího roku — KRNAP nabízí vánoční stromky — Adventní roráty — Česká televize spustila projekt Buďmě si blízko...i na dálku — Ubývá vánočních pohlednic

Části dílu

01:03
Vývoj koronaviru aktuálně
    Poslanecká sněmovna projednává žádost vlády o prodloužení nouzového stavu v zemi o měsíc. Opozice, která kritizuje nefunkčnost Protiepidemického systému PES, že se jím ani sama vláda v opatřeních neřídí, je proti.
    02:18
    Vánoční trhy zvažují uzavření
      Jedním z těchto zpřísnění, platným ode dneška, je zákaz prodeje a konzumace alkoholu na vánočních a adventních trzích. Výsledkem je, že např. na Václavském náměstí v Praze dnes otevřely jenom 4 stánky.
      03:46
      Restaurace protestuje proti nařízení
        Od dnešního večera nařízeně zkracuje provozní doba všech restaurací, hospod a barů – zavřít musí už ve 20 hodin, namísto dosavadních 22. Někteří majitelé a provozovatelé už ale dali vědět, a nijak se tím netají, že přesto v 8 hodin večer nezavřou.
        05:40
        Vývoj stupně Protiepidemiologického systému PES
          Před výkladem k následující mapce upozorňuji: Opatření příslušného stupně Protiepidemického systému PES, případně další opatření vlády platí pro celou republiku, pro všechny kraje, bez výjimky.
          06:32
          Nákaza na Jesenicku
            Pokud jste to z předchozí mapky nepostřehli nebo nestihli vyčíst - vůbec nejrizikovější oblastí z hlediska rizika koronavirové nákazy je momentálně Jesenicko, které je v Protiepidemickém systému na hodnotě 91 bodů.
            07:16
            Nákaza v domově pro seniory
              V zařízení pro seniory v Horním Slavkově na Sokolovsku je koronavirem nakažených 29 jeho obyvatel, a co víc - kompletně i veškerý personál, včetně vedení.
              08:46
              Obyvatelé v domově pro seniory se budou starat o slepice
                Obyvatelé Domova Clemenatas v Mlékovicích u Prahy se v rámci terapie budou starat o slepice - slepice kropenatého plemene hedvábniček.
                10:25
                Slovanská epopej nepatří Praze
                  Cyklus velkoformátových obrazů Slovanská epopej nepatří Praze, ale dědicům Alfonse Muchy: Obvodní soud pro Prahu 1 tak dal za pravdu žalobě malířova vnuka Johna Muchy, podle něhož se hlavní město vlastníkem pláten nikdy nestalo, protože nesplnilo autorovu podmínku.
                  11:05
                  Bavorsko zpřísňuje protikoronavirová opatření
                    Německá spolková země Bavorsko kvůli nepříznivému vývoji epidemie zpřísňuje protikoronavirová opatření: Ode dneška v ní platí stav katastrofy, a tak tam z Česka není možné jezdit.
                    11:31
                    Odvolání proti trestu za posprejování Karlova mostu
                      Městský soud v Praze v odvolacím řízení potvrdil platnost trestu v původní výši za posprejování jednoho z pilířů Karlova mostu loni v létě: 31-tiletý německý turista Benjamin Wittig za to má podmínku, pokutu 100 tisíc korun a 5 let do Česka nesmí.
                      11:57
                      Karlovarský kraj má konečně koalici
                        Zastupitelstvo Karlovarského kraje se 2 měsíce od krajských voleb, jako poslední ze všech krajů v zemi, usneslo na koalici, nové krajské radě - na tom, kdo regionu bude vládnout.
                        13:45
                        Rychnov opouští Rakušany
                          Radnice odchází ze společního vodárenského podniku Energie AG a obcí.Vodárky založila vlastní.
                          15:25
                          Další parkovací dům v Českých Budějovicích
                            České Budějovice vybudují parkovací dům bezmála pro 500 aut. Radnice už schválila soutěž na firmu, která ho vyprojektuje a postaví.
                            17:10
                            Nehoda cisterny s asfaltem
                              Nehoda cisterny s asfaltem dopoledne zablokovala dálnici D46 za Prostějovem, na 34. kilometru ve směru na Olomouc. Na vozovku tam vyteklo 10 tun horkého asfaltu.
                              17:31
                              Podmínka pro bývalou ředitelkou muzea
                                Podmínku s odkladem na 5 let a uhrazení škody - uložil soud v Litoměřicích bývalé ředitelce městského muzea Evě Štíbrové: Za jejího vedení z muzea zmizely tisíce předmětů
                                18:29
                                Sportoviště a některé bazény jsou obsazené až do příštího roku
                                  Správci museli kvůli dodržení vládních nařízení o maximálním počtu návštěvníků spustit online registrace. Hlavně městské plovárny ale na tom prodělávají. Jsou totiž v plném provozu pro zlomek lidí.
                                  20:16
                                  KRNAP nabízí vánoční stromky
                                    Do Vánoc zbývají dva týdny a lidé začínají shánět vánoční stromky. V posledních letech si oblíbili certifikované stromky z šetrně udržovaných lesů Krkonoš.
                                    21:23
                                    Adventní roráty
                                      Součástí adventní doby v křesťanských, římskokatolických kostelech jsou tzv.-né roráty - ranní mše.
                                      22:52
                                      Česká televize spustila projekt Buďmě si blízko...i na dálku
                                        V současné době se s blízkými často nemůžeme vídat tak, jak jsme byli zvyklí. Česká televize proto vytvořila projekt: Buďme si blízko...i na dálku, kde iReportéři nahrávají pozdravy pro své blízké, které pak odvysíláme.
                                        23:24
                                        Ubývá vánočních pohlednic
                                          Počet listovních zásilek dlouhodobě a vytrvale klesá. A s tím se vytrácí i jedna tradice - posílání klasických vánočních přání a pohlednic. I je vytlačuje a nahrazuje elektronická komunikace.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž26 minut
                                          Další díl
                                          10. prosince 2020

                                          Přehled dílů

                                           
                                          Stopáž26 minut

                                          16. dubna

                                          Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                          16. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          15. dubna

                                          Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                          15. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          12. dubna

                                          Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                          12. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          11. dubna

                                          Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                          11. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          10. dubna

                                          ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                          10. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          9. dubna

                                          Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                          9. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          8. dubna

                                          Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                          8. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          5. dubna

                                          5. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          4. dubna

                                          Případ záměny pacientek na Bulovce — Další pochybení lékařů — Protest proti výstavbě kasin v Chrášťanech — Vědci zkoumali účinnost zákazu hazardu — Další úmrti po nákaze černým kašlem — Cvičení letců AČR a NATO — Demolice části Libeňského mostu — Příprava Českého Švýcarska na suché léto — Méně přestupků díky radarům — Zrušení rozhodnutí o vítězi tendru na D11 — Jarní údržba městského mobiliáře — Veřejná sbírka na záchranu sousoší — Oprava sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Časová schránka na zámku v Opočně

                                          4. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          3. dubna

                                          Zabezpečení jaderné elektrárny na Ukrajině — Dopravní omezení na pražské magistrále — Pokuta pro ÚOHS pro Pardubice — Výpovědi doktorů v pardubické nemocnici — Restauratéři porušují pravidla pro provoz předzahrádek — Novým hejtmanem Moravskoslezského kraje je Josef Bělica — Začíná Tržnice Zahrady Čech — Blovická škola má kvůli šikaně nové vedení — Oprava mostu rozdělila centrum Českého Krumlova — Sbírka na obnovu vyhořelého kostela — Petice proti nové zástavbě Letňan — Agresivní muž napadal spolucestující — Spuštění registrace na splouvání Teplé Vltavy — Osazení Božího oka v Křišťálovém údolí

                                          3. 4. 2024 na ČT1

                                          Napište nám