Vaříme ve skle III.
Část: Kuřecí játrová paštika se sušenými třešněmi v koňaku
Obsah dílu
Kuře pečené na trnu s cuketovými bramborami — Kuřecí játrová paštika se sušenými třešněmi v koňaku — Ořechový chléb se škvarky
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Recepty z vítězných regionálních potravin ve Zlínském kraji
Dušený králík na slanině a hořčici s bylinkovou polentou — Vepřová krkovice s bylinkovým máslem, salát z barevné řepy s balkánským sýrem
Recepty z vítězných regionálních potravin v Kraji Vysočina
Vepřová pečeně na medu s citronem a šalvějí a cuketovými placičkami s kmínem — Palačinky plněné vanilkovým tvarohem s rozinkami, pražená strouhanka s mandlemi a levandulový sirup
Recepty z vítězných regionálních potravin v Plzeňském kraji
Šumavský bramborák, houbové ragú a zelný salát — Šumavský chléb s cibulovým tvarohem a masovo-čočkovým čevapčiči
Recepty z vítězných regionálních potravin v Jihočeském kraji
Špíz z vepřové krkovice s pečenými bramborami, klobásou a likérovou omáčkou — Zapečená tortilla s kuřecím masem se zeleninou a jogurtovým dipem
Recepty z vítězných regionálních potravin v Pardubickém kraji
Langoš s uzeným kuřecím stehnem, křenovou majonézou, nakládanou šalotkou a liškami — Uzená krkovice s lepenicí a jablkovým chutney
Recepty z vítězných regionálních potravin v Karlovarském kraji
Candát s listy křupavého salátu s výhonky hrášku, hořčicový dresink, rozpuštěná klobása, křepelčí vejce a restované lišky — Dušené hovězí osobucco, silná šťáva z výpeku, karlovarský knedlík jinak a dušená zelenina
Recepty z vítězných regionálních potravin v Královéhradeckém kraji
Striploin steak na másle s bramborovými plackami a pečenou zeleninou — Tvarohové knedlíčky s blumovou omáčkou a makovým přelivem
Inspirace na grilovací sezónu
Kuřecí suprême plněné bylinkovým máslem a mrkvová caponata s baby brambůrky — Salát z grilovaných meruněk s flank steakem — Kyperské jehněčí kebaby se salátkem
Americké menu
Smažená kuřecí křídla, coleslaw a chilli mango majonéza — Hovězí žebra v Tex-Mex, pečená kukuřice v medu a chilli — Vepřová kotleta a salát z mladého zelí s ciderem
Recepty Pavla Mareše a Ondřeje Slaniny
Grilovaný filet mořského vlka, sladko-kyselé chřestové risotto, sotýrovaný bílý chřest a chřestová omáčka — Chřest zapečený s jarní zeleninou a uzeným kuřetem — Pečená vepřová panenka, restované houby s mladými bramborami, omáčka z čerstvého kopru a pošírované vejce