Kuře pečené na trnu s cuketovými bramborami
Máslem vonícímu, dozlatova pečenému kuřátku, s výtečnou zeleninkou, se nedá odolat.
1 celé kuře
1 lžička kmínu
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce soli
5 stroužků česneku
50 ml rostlinného oleje
600 g malých brambor (nejlépe grenaille)
1 středně velká cuketa
80 g másla
5 stroužků česneku
1 chilli paprička
1 svazek plocholisté petrželky
sůl
Česnek utřeme se solí na jemnou kašičku a smícháme s olejem, kmínem, sušeným tymiánem. Touto směsí dobře potřeme kuře uvnitř i vně.
Brambory nakrájíme na čtvrtky. Z cukety vyřízneme středy a nakrájíme ji na kostičky. V míse promícháme brambory, cuketu, lehce přeseknutý česnek, nasekanou petrželku a chilli. Máslem dobře pomažeme formu na kuře. Na dno nasypeme zeleninu, napíchneme kuře a na zeleninu dáme zbytky másla. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C asi hodinu dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: