Různé
Ořechový chléb se škvarky
1 kostka droždí
2 lžíce krupicového cukru
200–300 ml černého piva
100 g mletých škvarků
50 g sádla
500 g špaldové mouky
200 g vlašských ořechů
30 g lněných semínek
50 g slunečnicových semínek
2 velké cibule
sůl
1 lžíce octa
Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme ji dozlatova na sádle, poté přidáme mleté škvarky. Ořechy a semínka na sucho opražíme v pánvi. V míse rozmícháme cukr s droždím na kašičku. Vlijeme lehce ohřáté pivo, rozmícháme a přidáváme ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. Vložíme do formy, necháme kynout 40−60 minut, poté pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 40-50 minut, špejlí vyzkoušíme a když je upečeno, potřeme slanou vodou.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů