Maso

Kuřecí játrová paštika se sušenými třešněmi v koňaku

Vyzkoušejte domácí drůbeží paštiku s domácím škvarkových chlebem!

1 kg očištěných kuřecích jater
2 kostky másla
1 větší cibule
40 ml koňaku
80 ml bílého portského vína
snítka tymiánu
větvička rozmarýnu
snítka oregana
1 lžička mletého nového koření
1 lžička čerstvě mletého pepře
10 bobkových listů
sůl
100 g sušených třešní

Játra překrájíme a promícháme s mletým kořením a jemně sekanými bylinkami. Máslo přepustíme a vložíme nadrobno krájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, přidáme játra, bobkový list a restujeme než jsou játra hotová. Přidáme třešně, které jsme nechali přes noc namočené v koňaku. Promícháme. Vypneme přívod tepla a vlijeme zbytek koňaku, portské víno a osolíme. Dobře promícháme. Vyjmeme bobkový list a polovinu jater odebereme. Zbytek jater rozmixujeme na jemnou fáš a vložíme zpět polovinu jater. Dobře promícháme. Na dno hřbetu naskládáme bobkové listy a navrstvíme směs. Necháme dobře vychladit.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl