Oblíbená jídla s pivem a k pivu. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Spotřeba piva v Česku za poslední roky o něco klesla na úkor konzumace vína, stále si však držíme se 145 litry piva na osobu a rok (Český statistický ústav, r. 2010) přední místo ve světovém žebříčku. Víte, že pivo se vyrábělo už před sedmi tisíci lety v Mezopotámii? Bojové, kmen mocných Keltů, vařili mok podobný pivu na našem území kolem 4. století před n. l.! Pojďme si s tímto pěnivým mokem připravit několik výtečných jídel. Pivem lze totiž ozvláštnit chuť mnoha pokrmů. Což takhle dát si gothajský salám přelitý pivním dresinkem nebo dušenou vepřovou plec se žampiony na pivu! Jarní grilování můžeme zpestřit chutným kuřetem marinovaným v medovo-pivní lázni či candátem na pivu a citronové kůře.

Recepty v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2013
 P ST HD