Maso

Grilovaná kuřecí prsa s lehkým salátem

Výtečný pokrm pro všechny, kteří rádi grilují drůbež. Kuřecí prsa perfektně doplní svěží a šťavnatý salátek z jablek, řapíkatého celeru a žluté kukuřičky.

4 porce

4 kuřecí prsa s kůží a kostí
160 g másla
plocholistá petržel
maldonská sůl

Marináda

1 dl medu
2 dl světlého ležáku 10−11°
20 g čerstvého zázvoru
olivový olej

Salát

3 stonky řapíkatého celeru
2 jablka
citronová šťáva
olivový olej
100 g sladké kukuřice
150 g zakysané smetany
čerstvě mletý bílý pepř
sůl
50 g polníčku

Máslo nakrájíme na plátky, obalíme je ve směsi soli a sekané petrželové nati a vložíme pod kůži kuřecích prsou.

Med, pivo, jemně strouhaný zázvor a trochu oleje rozmícháme v marinádu, do níž vložíme porce kuřecích prsou a necháme 6 hodin odležet. Poté grilujeme zvolna a dozlatova.

Řapík a jablko oloupeme, nakrájíme najemno, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, přidáme kukuřici, zakysanou smetanu, ochutíme pepřem a promícháme. Na závěr zlehka vmícháme polníček a ihned podáváme s grilovaným kuřátkem.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl