Pečený candát v pivní marinádě s grilovanou zeleninou
Začněme grilovat nejprve zeleninu. Lilek, cuketa a papriky žádají delší tepelné zpracování než candát. Během pečení zeleniny potom přidejme na gril rybu a dopečme společně.
4 porce
Zelenina
2 červené papriky
2 cukety
1 lilek
olivový olej
drcený černý pepř
drcené nové koření
plocholistá petrželka
Candát
800 g filetu z candáta
citronová kůra
2 dl světlého ležáku 10−11°
panenský olivový olej
maldonská sůl
Lilek, cuketu a papriky nakrájíme na větší kusy, promícháme s olivovým olejem, drceným pepřem a novým kořením, nasekanou plocholistou petrželkou a pečeme na olejem potřeném grilu dozlatova. Když zeleninu na grilu obrátíme, vložíme na gril předem marinovanou rybu.
Očištěné porce candáta prokrojíme lehce na kůži. Rybu vložíme do mísy, nastrouháme na ni citronovou kůru, zakápneme olejem, zalijeme pivem a necháme půl hodiny odležet. Poté vložíme na gril a po upečení osolíme. Podáváme s grilovanou zeleninou a bílým pečivem.
Ohodnoťte tento recept: