Příprava japonského sushi a dalších rýžových specialit. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Ondřej s Filipem tentokrát odhalili tajemství přípravy japonského tradičního pokrmu sushi. Představili podrobně i produkty, z nichž se vyrábí. Na odbornou pomoc pozvali svého kamaráda kuchaře specialistu sushistu, který studoval tajemství technologie sushi několik měsíců v Japonsku. Marek skvěle ochutil rýži a bravurně předvedl přípravu Nigiri sushi a Maki sushi. Dalším pokrmem byla příprava italského rizota, při jehož přípravě se rýže dusí ve víně, a které tvoří přílohu další italské oblíbené specialitě saltimbocca, jejíž název v sobě skrývá telecí rolku s parmskou šunkou a šalvějí. Rýžový dezert - ananasové rizoto věnoval Ondřej paní Maňákové alias Bábince z Řevnic. Paní Maňáková totiž klukům poslala pěkné zástěry.

Recepty v tomto dílu