Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Evženie Brabcová — Lidé — Česká televize

střihačka

Narozena v Praze v červnu 1983. Po maturitě nastoupila na Fakultu humanitních studií a posléze na FAMU, kde vystudovala obor střihová skladba. Během studií absolvovala stáže v Londýně, kde spolupracovala s organizací LUX. V průběhu několika posledních let se podílela na vzniku mnoha autorských dokumentárních filmů např. s Ivanou Miloševič (Nikdy nebylo líp, Damas de Blanco), Rozálií Kohoutovou (Romaboys, Gottland). S Tomášem Kudrnou spolupracovala na česko-německém filmu o totálně nasazených ženách Po dlouhé noci den (2011) a v roce 2013 na filmu Hledá se prezident, který byl nominován na Českého lva. Rovněž spolupracovala s polskou režisérkou Krystynou Krauze na filmu o Agnieszce Hollandové nazvaném Návrat Agnieszky H. Podílela se na vzniku filmu Plán Benjamina Tučka. Režijně se podílela na filmu o filmu Jana Švankmajera Přežít svůj život (2010).

Filmografie (výběr):

  • Plán (2014)
  • Gottland (2014)
  • Hledá se prezident (2013)
  • Návrat Agnieszky H. (2013)
  • Kytlice Zimmer Frei (2012)
  • Po dlouhé noci den (2011)
  • Tři dary (r. Erika Hníková; 2011)
  • Romaboys (2009)
  • Damas de Blanco (2007)
  • Nikdy nebylo líp (2006)
  • Přežít svůj život – film o filmu (režie; 2010)

Odkazy